natalya casta   

adana çık aradan

1. 5. nesil, yazar. hoşgelmiş.
    kuşlarla ilgili bilgi sahibi bir yazar anladığım kadarıyla.
    gözlemlerime göre doğan canku dinleyen ve biyoloji ile bir şekilde bağı/bağları olan yazar.
    (aquila, 23.04.2008 12:43 ~ 13.05.2008 09:42)
  2. kumsaldaki şarkıcı
    (dendelis, 03.05.2008 19:58)
  3. an itibarıyla öss paragrafları konusuna yoğunlaşmış ve bu konuda 10 civarında(şimdilik) giriyi sözlüğe kazandırmıştır. dur bakalım?
    (aquila, 14.05.2008 21:36)
  4. beni ispiyonlamaya and içmiş yazar.
    (hayri potur, 09.06.2008 18:19)
  5. sözlükte tanıdığım güzel insanlardan birisi. düşünceleriyle, yazdığı girileriyle ve gösterdiği ilgiyle insanı iyi hissettiriyor. ayrıca söz verdi bana ablalık yapıcak...
    (fernando, 10.06.2008 15:56)
  6. nünü
    (dendelis, 25.06.2008 08:32)
  7. her zaman uktelerimi doldurmasını istediğim ablam gibi sevdiğim güzide insan.
    (fernando, 03.07.2008 00:01)
  8. natalya casta nick altı giri 1
    9 temmuz 2008
    açıklama: nicki geçen kişi ile tanışmamaktayız, hatta şu ana kadar mesajlaştığımız bile sözlüğün derin arşivlerinde bulunamaz. bu satırları yazanın nickinin altına yazdığı bir iki cümle ile kendisine sözlükte rastlanmıştır...

5. nesil yazar, sinemasever, filmsever, sinema düşkünü... ince mizah anlayışlı prenses. hem okur hem yazar, kitap kokusu düşkünü kurtçuk, kitap didikleyicisi, kitabevi düşkünü... içinde dedektif barındıran, ailesinde emniyet görevlisi olduğundan şüphelendiğim, bir zamanlar polis olmayı düşlerken hayatın onu kitaplar arasına sürükleyip, üstüne ayrıca kitaplar yükleyip, sonra da buralara atarak yazarlaştırdığı güzel sesli şahsiyet. kitaplar arasında gerek okul yılları gerekse okul dışı özel yaşantısında epey bir dirsek çürütmüşlüğü bulunan dişi kişi. gözlemci yaratık. istanbul'u dinlemeyi ve de özlemeyi seve nostaljik (altı çizgili nostaljik) psikoloji... harfleri birbirine düğümleyip, bağlayıp kelimeler oluşturarak onların üzerinde ip cambazı gibi dolaşmayı, onlarla seyahat etmeyi, oynamayı seven, onlarla sinerjik oyunlar üretebilen kişilik. sonra da kendi kendine "bak böyle yaptım ne güzel oldu"larla bir çeşit mutluluk yaşamaktan hoşlanır. hafif kuralcı, estetik düşkünü. hayatı çeşitli koku, kimya ve bileşiklerden oluşan bir "eczane" olarak gören, düşünen ve bu şekilde yaşamayı seven (şimdi bunu açıklamam gerek ama yeterli zamanım yok, düşünün bulursunuz.)... gramer düşkünü mutluluk arayıcısı ve pek çok kişiden daha fazla bulucusu...
    (buradan veya 2. bir nick altı ile devam edebilir.)
    (stylebrisbane, 09.07.2008 10:36 ~ 10:40)
  9. hoşsohbet beşinci nesil yazar. edebiyat, sinema ve müziğe olan düşkünlüğü ile takdirimi kazanmış, bu alanlardaki ortak zevklerimizle de beni kendisine yakın hissettirmiş kibar insan.
    (mytilusedulis, 21.07.2008 11:38)
  10. kendisinin bana yaptığı jesti geç farketmem dolayısıyla kendisine mahcup olduğum yazardır ayrıca.*
    (mytilusedulis, 21.07.2008 11:39 ~ 13:39)
  11. sivri dillim
    güzel yüzlüm,
    ey ceylen gözlüm
    göynüm hep seni arıyor
    neredesin sen?
    (dendelis, 23.07.2008 11:50)
  12. iyi ki uktemi doldurmuş ve tanışmışız dediğim, kafa dengi nesildaş, şeker gibi yazar, abla..
    (maribel, 23.08.2008 20:28)
  13. şu dakikalarda nick altı girileriyle sözlüğe katkıda bulunmakta olan 5. nesil yazar, müteşekkirim kendisine.
    (momiş, 23.08.2008 23:11)
  14. kendisiyle ilk diyalogum 2-3 ay önceydi yanlış hatırlamıyorsam, o günden beri aramızda garip bir gerginlik vardı. hani ajan filmlerinde birbiriyle asla kavga etmeyen ama birbirine hep "hey dostum ayağını denk al" mesajı veren kahramanlar olur ya, işte biz de öyleydik. aslında ben öyle olmayı istemiyordum ama ne zaman mesajlaşsak ben ters tarafımdan kalkmış gibi cümleler kuruyordum. hele radyoda bir anons faciası var ki, onu anlatmaya yüzüm yok, zor toparlamıştım.

neyse ki kendisi aynı zamanda çelik ayna da oldu benim için. biraz hareketlerime çekidüzen vermemi sağladı, öküzden normal insanlığa evrimleşme yolumda bilerek ya da bilmeyerek yardımcı oldu. ayrıca programımı neredeyse hiç kaçırmaması (her ne kadar çıstakçıstak çalsam da) ayrı bir güzelliği kendisinin.

ne diyordum, evet iyi bir insan. hmm, dememişim diyeyim: iyi bir insan natalya casta. ilk başlarda kendisiyle aranızda bir gerginlik geçerse de takmayın, muhtemelen yılmaz özdil tarzı, her satıra bir cümle formatında attığı mesajlardandır. okurken biraz geriliyordum ben açıkçası ama zamanla alışırsınız merak etmeyin. dedim ya, iyi bir insan.
    (noscho, 23.08.2008 23:24)
  15. mesajları ve girileriyle sözlükte çok uzun zamandır süren sessizliğimi bozmamı sağlayan yazar.
    (momiş, 23.08.2008 23:32)
  16. ne bitmez tezi varmış.
    artık dayanacak gücüm kalmadı.
    sevgilimi özledim.
    mavi meryem kolyesini takıp gelsin gayrı.

(bkz: dön bebeyim)
    (dendelis, 28.08.2008 16:54 ~ 29.08.2008 11:27)
  17. deli, dedi bana.
    beni delirten vuslatı beklemek.
    (dendelis, 28.08.2008 16:58)
  18. verdiği sözü tutmamak için azami gayretleri dağlar delen ferhat azmine mukabil.
    (azwepsa, 09.09.2008 15:28)