nasuh mahruki 

adana çık aradan

1. akut'un lideri olan ve enkaz altında kalmış insanlarımıza çok büyük yardımlarda bulunmuş kişi...
    (where is my mind, 27.04.2004 16:51 ~ 01.06.2004 20:34)

2. o bir cankurtaran,o bir dağcı ,o bir ...
    (underground, 28.04.2004 17:10)
  3. -nasuh abi? orda kimse var mı abi?
    -var abi 1 mayıs 2004 yemişim finalleri zirvesindeyim,tüm yazarlar burda.
    -abi? orda kimse var mı?
    -ulan şerefsizin evladı başka laf bilmez misin sen?! dram ettiniz beni.bi deprem olayında bunu söyledik diye terbiyesizleşmeyin artık.
    (close2death, 28.04.2004 17:14)
  4. kar leoparı namında evereste ilk tırmanmış olan dağcımız.
    (azwepsa, 20.10.2004 16:27)
  5. ismini ilk duyuşta halk ozanı( aşık mahruki ) çağrışımı yapan evereste tırmanmış ilk müslüman dağcı.
    (kaybeden, 06.04.2005 19:45)
  6. çeşitli üniversitelerde liderlik ve takım ruhuyla ilgili konferanslar veren; geçimini yazdığı kitaplar ve çektiği fotoğraflarla sağlayan, dünya'nın en tehlikeli dağı sayılan k2'ye tırmanabilmiş ilk türk dağcı.
    (izmirist, 06.04.2005 20:53)
  7. tırmanışlarda aşırı sakin kalan yapısı ve dağcı olmak için yaratılmış dolaşım sistemi ile takdir toplayan, verdiği röportajlarda normal bir insanı korkudan öldürecek olayları bakkala indim ekmek aldım rahatlığıyla anlatabilen üstinsan.
    (kurremkamerruk, 06.04.2005 21:12)
  8. türkiye'de ondan daha başarılı ve daha 'iyi' onlarca dağcı olmasına rağmen nedense medyada en fazla yer bulan dağcı.
    (kun3uli, 24.11.2005 00:43)
  9. itü ye de gelmiş ve bir söyleşi yapmıştı vakti zamanında (sanırım sene 2000 idi) bu abimiz. bu söyleşide kendisine k2 den aşşağısı nasıl görünüyor diye sorulan bir soruya bilmem hiç bakmadım diyerek beni dumura uğratmıştır kendiler. sen o kadar yolu teptikten sonra aşağısı nasıl görünüyor diye bakma. insan evladı yapmaz bunu kanımca. ayrıca söyleşi sırasında kullandığı "ben" lerin sayısını saymak için 8 işlemcili süper bilgisayara ihtiyaç duyuldu. duyduğuma görede bir dağcı arkadaşının ölümüne, sırf kendi hırsları yüzünden, neden olmuş ve bundan dolayıda dağcılık camiası tarafından pek sevilmezmiş (bu bilgiyi sadece duydum, yani doğru olmaya da bilir.)
    (sarhoş sazan, 02.01.2007 11:51 ~ 11:52)
  10. bilkent üniversitesi işletme mezunudur.. ayrıca bilkent doğa sporları klubü (dost)'un kurucu başkanıdır.
    (bosvermis bunye, 17.03.2007 23:22)
  11. bir kaç gündür elimden bırakamadan okuduğum, istanbul'dan katmandu'ya motosikletle gidip dünyanın 6. büyük dağı cho oyu'ya tırmanıp yine motosikletle istanbul'a geri dönüşünü anlatan asya yolları, himalayalar ve ötesi kitabında bu evreni çözmüş olduğunu anladığım inanılmaz güzel yaşayan abi. öyle şeyler görmüş ve aktarmış ki bu saçma sapan sistemin kölesi olmak aslında kader değil diye düşündürtebiliyor;en azından hayallerde. dünyanın en büyük zirvelerine tırmanan 60.kişi olmasının yanı sıra en genç, ilk türk ve müslüman dağcı olma ünvanlarına sahip bir isim.sosyal duyarlılığı ve yaşam tarzı benim gözümde kendisini ütopik bir ikon haline getirmiş durumda.

düzeltme: evereste çıkan en genç dağcı ünvanını amerikalı bir elemana kaptırmış. kun3uli-ye teşekkürler bilgilendirme için.
    (nikos mahlas, 17.09.2007 16:51 ~ 28.02.2008 02:21)
  12. aynı zamanda yaşadıklarını kitaba dükmüş bir kişidir.bir dağcının güncesi,bir hayalin peşinde,everest'te ilk türk,himalayalar ve ötesi ve yeryüzü güncesi gibi.
    (solar eclipse, 17.09.2007 20:20)
  13. nasuh mahrukiliğini sonuna kadar haketmiş adam.
    k2 belgeselinde bunca azim bunca zafer aşkı nerden geliyor diye merak ettim.
    bolca da kıskandım.
    basılmamış kara basmış.fırtına,kar,çığ dememiş.

nasıl bir insandır ki , k2 gibi zirvesine adım atılmamış, buna cesaret edenlerin derme çatma mezarlıkları ile dolu olan bir dağa oksijensiz , hatta çadırı karlar altında kaldığından kaz tüyü kıyafetleri,yemeği olmadan tırmanmış.

her kamp kurduğunda mola verdiklerinde ben korkuyordum tv karşısında.bıyıkları kardan donmuş,dudaklar mosmor...
    takım arkadaşlarından çoğu belli bir yükseklikten sonra iniş yapsalar da aç,susuz ve dahi ince montuyla zirveye çıkıp zangırdayan dişleriyle 'evet zirveye ulaştım' dediğinde bi ferahlayıp çok şükür dedim.

en üzücüsü kar altında kalan çadırın içinde bulunan türk bayrağını (92 den beri yanında taşırmış) zirveye dikememesi...kar gözlüklerini çıkarsa, yeminle ağlıyordu.
    çok duygulandım lan.
    (zefura, 13.05.2008 22:22)
  14. ali nasuh mahruki..akut'un iki önemli insanından ilki, ilk gözağrısı, babası..yaptığı o kadar çok başarı var ki buraya yazmakla bitmez, hayatını, yaşadıklarını, insanlar için neler yaptığınıda - en önemlisi akut için- en son olarak bir kitapta toplayarak güzel birşey yapmış insandır..güleryüzü, sevecenliği, harika diksiyonuyla gönlümü fethetmiş kişidir ayrıca, ortamdaki negatif enerjiyi alıp, pozitife dönüştüren insandır..ben böyle yardımsever, ben böyle içi içine sığmaz insan görmedim..evereste çıkan ilk türktür daha ne olsun.

(bkz: vatan lafla değil eylemle sevilir)
    (enfazlaellikarakterolabilir, 02.07.2008 10:15 ~ 10:15)