belki ilginizi çeker
  1. · national anal sex association
  2. · peynir tenekesi
  3. · the phantom menace
  4. · ov
  5. · gavur amı
  6. · lincoln near earth asteroid research
  7. · bülent uygun
  8. · yaz sıcağında mini etek giyen kadın
  9. · naca
  10. · jaxa
gündem
  1. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  4. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · ahmet kaya
  7. · thierry henry
  8. · sen olmasaydın seni icat etmek isterdim
  9. · her şeyi giriye çevirmek

nasa  

sayfa  / 2
  1. eski adı "naca" (natural advisory committee on aerodinamics) olan kurum. büyüyüp serpilip nasa olmuştur.
    (dannyorum, 23.03.2004 14:58)
  2. her itü uzay mühendisliği öğrencisinin ileride gireceğini iddia ettiği kurum
    (wiechy, 29.08.2004 03:01)
  3. nasılın tikicesi
    (mavio, 29.08.2004 03:34)
  4. efsanevi apollo programını yapmıştır. türkçesi: amerikan uzay ve havacılık dairesi'dir. filimlerde gördüğümüz üzere: öneminin ufak veya büyük olması gözetmeksizin her mevzuda 10-15 adamı bir masa başına koyup "düşünün lan" şeklinde emirler veren amirlere sahip olsa da çok sağlam bir kurumdur. gerçekten efsanedir. sadece astrofizikçi (gökbilimci felan), fizikçi, uzay muhendisi ve uçak mühendisi olanların dışında iklim bilimci, gezegen bilimci, jeofizikçi gibi meslekler de nasa'nın birinci dereceden aradığı mesleklerdir, ama onun dışında da aklımıza gelebilecek bütün uzaya hitap eden meslekleri bünyesinde barındırır bu kurum. naziler olmasaydı belki çok daha geç kurulacaktı ve belki ay'a hala ayak basılamayacaktı. çünkü nazi almanyasındaki füze (bkz: v1) (bkz: v2) vb. uzayla ilgili çalışmaları yürüten bilim adamları savaştan sonra peynir ekmek gibi sovyet-rusya ve amerika arasında kapışıldı. "kurtarma" adı altında kaçırılan alman bilim adamları sayesinde amerika nasa'yı kurdu, rusya da star city'i. sonra ay'ın fethi yarışı çıkardılar başlarına rusya ile, nasa kazandı. günümüzde mars'ı fethe çalışıyorlar aynı zamanda da kutuplardaki buz haraketleri ve buz kütlesinin niteliği, güneş üzerindeki lekeler ve ay'ın uzaklaşma miktarı gibi uzayıp giden bir sürü işle uğraşır bu kurumcağız.
    (bkz: her bilim adamının hayali)
    (bkz: ay'ın fethi yarışı)
    (muzcu, 23.11.2005 10:39 ~ 10:43)
  5. amerikan başkanı bush'un vizyonu gereği aya insanlı uçuşlara ağırlık vereceğini açıklayan kuruluş.nasa uzak gezegenlerde yaşam arayacak sım planetquest ve terrestrial planet finder programlarını süresiz erteleyerek,bütçesini yeniden yapılandırıyor.

abd başkanı george bush, nasa’nın 2007 bütçesini 16.8 milyar dolar olarak açıklamıştı. bu rakamın 5.3 milyarı direkt olarak uzay programlarına aktarılacak. nasa başkanı michael griffin mevcut sistemlerin yenilenerek en geç 2018 yılında ay’a insanlı uçuşun gerçekleştirileceğini açıkladı.

http://www.ntvmsnbc.com/...
    (stone cold, 09.02.2006 13:42)
  6. dan brown un 'ihanet noktası' kitabını okuduktan sonra hakkında çeşitli şüpheler duymaya başladığım kuruluş.
    (feylezof, 18.03.2006 14:59)
  7. farkında olmadan gıda sektörünü kurtarmış yer
    (bkz: haccp)
    (dibap, 16.05.2006 05:58)
  8. (bkz: national anal sex association)
    (keyif pezevengi, 11.12.2006 00:02)
  9. türkçe açılımı amerikan havacılık ve uzay dairesi'dir.
    (jugis nomen, 15.01.2007 09:10)
  10. orjinal açılımı için national aeronautics space administration'dır.
    (pattiz, 15.01.2007 14:04)
  11. uzaylıları bulmak bahanesiyle devlet bütçesini sömüren, roket füze yapan kurum.
    (kelamishnikov, 13.08.2007 10:34)
  12. (bkz: houston we had a problem)
    (bo, 13.08.2007 11:18 ~ 11:21)
  13. (bkz: need another seven astronauts)
    (çavuş, 06.09.2007 14:38)
  14. ajanslara gönderdiği bu fotoğrafla türk belediyeciliğini kendisine örnek aldığını düşündüğüm kurum.

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/...
    (mkopaw, 30.01.2008 19:38)
  15. dünyadan haberi olmayan ama aydan, jüpiterden haberler vermeye çalışan kurum.
    (luto, 01.03.2008 05:23)
  16. ilgilenenler için harika bir web sitesine sahiptir.

bir örneği için: http://www.nasa.gov/...

dipsiz kuyu gibi mübarek.
    (misuf, 03.06.2008 21:16)
  17. hakkında merak ettiğim bazı şeyler olan kurum.

öncelikle nasa'nın elde ettiği bilgileri tüm dünya halkı ile paylaşma zorunluluğu var mıdır ?

eğer yoksa ; nedir bu her tv programında "efendim nasa uzaylıları buldu da bizden saklıyo , şerefsiz nasa , namussuz nasa , şunu açıklamadı , bunu gizledi" vs vs.yahu manyak mısınız ? adam milyarca dolar harcıyor bütçesinden , niye seninle her şeyi paylaşsın ?senin de götün yiyorsa kur böyle kurum sen de bul uzaylıları.

eğer varsa paylaşma zorunluluğu ; şerefsizin önde gidenidir.saklamayın lan uzaylıları namussuz ibneler.
    (guanoapes, 05.06.2008 19:11 ~ 19:12)
  18. nasa genel olarak teknolojinin son noktasını simgeleyen bir kurumdur ayrıca.
    bu iddianın mesneti ise, idol insanlar için nasadan teklif gelmiş adama abi esprilerinin dışında, uzay gibi karmaşık ve olağan üstü bir şeyle ilgilenmesidir.
    aynı zamanda esa gibi kendini ispatlamış başka bir rakibi bulunmamasıdır diyebiliriz.

yaptığı araştırmaların bir çoğu yüksek teknoloji ister, bunun yanında roketler, uzay mekikleri, uzay araçları gibi gündelikte pek rastlanmayan olguları üretmesi ve kullanması da bu konuda bir etken.

yalnız nasa nın yanı sıra nsa de kendi alanında yüksek teknoloji kullanır hatta günümüz bilgisayar ve bilişim teknolojisinin 15 yıl ilerisinde olduğu rivayet olunuyor.
    (options, 05.06.2008 20:20 ~ 20:22)
  19. 2005 senesi nisan 1 şakasıyla, tıpkı filmlerde anlatıldığı gibi, bilim adamalarının espiri anlayışlarının iğrenç oldugunu kanıtlamıs olan kurum.
    ihtimalle dev ekranlarda bakıp bakıp "haha ne de harikalar harikası bi şaka yaptık hohoh!!" demişlerdir.

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/...
    (valla billa, 11.06.2008 13:15)
  20. bunların müthiş bir "kalem" çalışması mevzusu var. tabi şehir efsanesi de olabilir ama aktarayım:

nasa, uzayda astronotlarının sıradan tükenmez kalemleri kullanamadığını farkeder. çünkü geleneksel yöntemlerle imal edilen tükenmez kalemler uzayda belli bir noktadan (ki o nokta da yazma işinin başları) sonra çalışmamaktadır (malfunction). bunun üzerine "uzayda sorun çıkarmadan yazan kalem üretimi" benzeri bir proje başlatırlar. 30 milyon dolar harcadıktan sonra pek sıhhatli bir netice alamayınca rakipleri olan sovyetler'e dönüp sorarlar. ruslar'ın ürettiği birkaç rublelik çözüm dudak ısırttıracak cinstendir: kozmonotlar kurşun kalemle tüm yazı-çizi işlerini görebilmektedirler. bunun üzerine nasa programı iptal eder ve kurşun kalemle işini görür.

sonra amerikan vatandaşı "ben vergimi ödüyorum" diye kasım kasım kasılsın. al ulan işte 30 milyon dolar çöpe gitmiş. hayır arada ben niye bundan keyif alıyorsam... neyse.

edit: ikiguzelhareketbirden nikli yazar arkadaşımız seinfeld dizisinin bir bölümünde astronot kalemi için kavga edildiğinden bahsetti. demek ki geyik değilmiş diye bir neticeye vardık biz beraber. bilmiyorum artık (tabi ekteki nota vesile olmasından dolayı kendisine canlı yayında teşekkürü borç bilir ve cari hesabına eklerim)
    (eksiksizuyum, 05.10.2008 20:53 ~ 21:03)
  21. dünyadaki krizin tek sebebi olan gereksiz kuruluş. astronotların uzaydaki su problemine idrarı arıtarak su olarak kullanımasını çözüm olarak bulmuşlar. bi de bu arıtma sistemi için 250 milyon dalır para harcamışlar. üstelik şu an test ediliyomuş kimse şikayet etmemiş. şimdi buraya kadar bilimsel.

şimdi buradan da ben yiyecek sorunlarına çözüm olmak isterim. biri sıçsın diğeri yesin beriki yapsın köşeye ötekisi yanaşsın yesin. para mara da istemiyorum. valla lan. aralarında çıkan kavgaya da onlar çözüm bulsun. dalarlar birbirine elin uzayında. ben hep fındıklı yapıyom da sende bi numara yok. domatesler bile bütün çıkmış böl az it diye.

lan sizin şu uzay maceranız yüzünden dünya göçtü amına koyim. para yok lan millette.

http://www.haberturk.com/...
    (prezerlatif, 17.11.2008 12:15 ~ 12:16)
  22. dizleri titreyen, çökmemek için savaş veren kapitalizmin eze eze bitiremediği işçi sınıfını ezmeye yeni bir boyut getiren kurumdur. işçilerine yani astronotlarına idrar içireceklermiş. uzayda adam işeyecek, sonra afiyetle damıtıp içecekmiş. bildiğin suymuş. ben bu seviyede bir hakareti itü burs ofisinde bile görmedim. yazıklar olsun size. amerikan işçi partisi uyuyor mu? nerde bu obama? astronotlar odası başkanı nerde? sizin bu yaptığınızı vatandaşını eziyor dediğiniz çin bile yapmadı be. sadece uzay adamlarına taykonot adını verdiler ama o kadar olur.

-jason, yorulmuşsundur. gel otur bi suyumu iç.
    +aaa, bu sefer benden olsun ama. hep sen ısmarlıyosun abi.

http://www.ntvmsnbc.com/...
    (alkolik2000, 26.11.2008 15:15)
  23. kuruluş amacı, sovyetler sputnikleri tıkır tıkır gönderirken abd'nin askeri bir uzay programı ile dünya kamuoyunun karşısına çıkmak istememesidir. bu yüzden eisenhower sivil bir uzay ve havacılık kurumu kurulmasını emreder. gerçi sivil havacılar ilk denemelerinde roketlerini 1 metre bile kaldıramadığı için daha fazla utancı kaldıramayıp sike sike ilk uydukarını askeri proje kapsamında gönderdiler. bu işi beceren adam da nazi almanyasının v2 roketlerini tasarlayan ve savaş sonrasında amerika tarafından havada kapılmış wernher von braun'dur.
    (easy company, 30.11.2008 13:27)
  24. izlanda açıklarında 90 adet ördeği kaybolmuş kurumdur.
    inanmayanlar için http://www.haberkulesi.com/...

sen taa uzaya astronot gönder,koca koca uydular gönder ama 90 tane ördekçiğe sahip çıkama.hayır anlamıyorum bir de balıkçılardan yardım istemiş yakışır mı nasa sana be.o kadar uydun var göremiyor musun onlardan bir tanesi ile kaybolan ördekciklerini.
    (melkart2008, 28.12.2008 16:25 ~ 16:25)
  25. bence mars'ta hayat var mı araştırmaları için milyonlarca doları çöpe atan kurum. hiç bir bilimsel veri ışığında söylemiyorum ama eminim ki mars'ta hayat yok. marsta yaşam; dünya'da yaşamın başlamasından çok evvel sona erdi öyle ki dünyanın yaşam formlarıyla tanışması için sona erdi belli ki. tamam kabul şu an sadece zırvalıyorum, zırvalamamamın motivasyonunu ise nereden türediğini bilmediğim bir acaip his oluşturuyor; bu iş kabaca söylersek sıranı savma işidir. samanyolu galaksisindeki en uzak gezegende başladı hayat ilk önce ve o gezegeni (kimine göre plüton, kimine göre değil) yaşanamaz hale getirip içine ettikten sonra bir öncekine yani neptün'e ilticalar başlamıştı. böyle böyle mars'a kadar geldi ve orada kurulan medeniyetin de gezegenin yaşam kaynaklarını kurutmasıyla sıra artık dünyaya gelmişti. hayır elbette ki insandan bahsetmiyorum sadece, insan bu tuhaf ve lanet yaşam formunun bu gezegendeki adı ve biçimi... bu gezegeninde içine edilip gidecek başka bir yer aranınca sıra venüs'e gelecek, çünkü marstan umut, çok daha erken bir gelecekte kesilmiş olacak.evrenin yaratıcısı bir kez daha cezalandıracak bu her gezegende başka bir forma bürünen yaratığı ve hoop bir tufan *daha ve sıfırdan medeniyet inşaası, benzer bir şekilde teknolojik gelişmeler, medeniyetler, farklılıklar ve savaşlar, savaşlar, savaşlar, ihanetler, ihanetler, ihanetler... bir de bakmışsın merkür'e koloniler kuruluyor... böylelikle güneş'e ebedi teslimin öncesindeki son duraktayız. zaten cehennem diye anlatılan yer ile güneş arasındaki ısı farklılığını ölçeniniz var mı? neden aynı yer olmasın?
    iş bu sanrıya beni sürükleyen kişi ise mehmet selimoviçtir. derviş ve ölüm adlı yaptındaki bir kısa itirafıdır

"evren bizim zindanımızdır. biz birşey içinde ki bir şey değiliz, biz hiç bir şey içindeki hiç bir şeyiz. burayı seviyoruz çünkü gidebilecek hiç bir yerimiz yok. "

edit: kopuşlardayım affola....
    (girişyıkımtelaş, 18.01.2009 10:11 ~ 01.03.2009 16:40)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil