hayatımızda öğrenmek için çok çaba sarfettiğimiz ve harcadığımız emek ile unutulmama arasında büyük bir doğru orantı bulunan eylemler bütünü.
bisiklete binmeyi öğrenmek,ilk bisiklet...
yüzmeyi öğrenmek asla unutulmayan şeylerdendir,çünkü ya yüzerken boğulmaya yaklaşmış veya üstün bi yetenekle hemen kapmış ve açılmışsınızdır.
osbir çekmek
insanın fıtratında olan şeyler
(bkz:
yemek yemek)
(bkz:
öpüşmek)
(bkz:
sex)
(naylon, 08.09.2005 23:56 ~ 23:56)
sobanın sıcak olduğu
(bkz:
cıs)
ayvanın sarı narın da kırmızı olduğunu anlamak.
yemek,kek,börek yapmak;defalarca yakmışsınızdır,kek kabarmamıştır,yemek sofraya çiğ gelmiştir...
ben bisiklet sürmeyi nasıl öğrendiğimi unuttum, ama bisiklet sürmeyi unutmadım; çoğu kişinin de "nasıl"dan ziyade "ne"yi unutmadığını varsayarak; öğrenilerek omurilikten kontrol edilen davranışlardan, öğrenme süreci kişinin hafızasında yer edenleridir.
bisiklet sürmesini nasıl öğrendiğimi hala hd ready netliğinde hatırlarım, arkadan kuzenim ittirmesi bu ivmelenmeyi benim çok iyi kullanıp dümdüz gidip ortalıktan kaybolmam 8 gün sonra bunny hop + 360 + ön teker ollie ile olay mahalline geri dönmem ohh yeahhhh.
her zaman yalnız olduğunu öğrenmeyi nasıl öğrendiğinizi unutamazsınız, 5 milyarlık dünyada tek başınıza kalma serüveninizi bir kez daha gözden geçirirsiniz; çocukken kurduğunuz karşılıksız arkadaşlıkları, başkaları için yaptığınız fedakarlıkları, sizin için çabalayanları düşünürsünüz, herbirinin birer birer nasıl kaybolduğunu daha sonra.... bu saatten sonra bir daha asla kimseyle öyle olmayacağınızı, olamayacağınızı kabullenirsiniz, susup içinizden derin bir siktir eşliğinde sahte bir gülümsemeyle bakarsınız etrafınıza. yalnızlığınızı bu raddeye nasıl getirdiğinizi asla unutmazsanız. bundan sonra bulduğunuz hiçbir sevgi kırıntısına sarılmazsınız...
platonik aşk ın ismi..hele ki öğrenene kadar kafayı yemişseniz..
benim için
küsmektir. küsüp konuşmamayı bilmeyen bir ailede büyüyen benim için, bir travma olmuştu. hey gidi günler hey...
aynı zamanda;
--- spoiler ---
81 inci oscar ödüllerini dağıtmış
slumdog millionaire"in ana temasını oluşturan şeylerdir. başkahramanın bir bilgi yarışmasında kendisine yöneltilen soruları nasıl doğru cevapladığını, geçmişe dönerek tek tek öğreniriz.
listesi uzadıkça uzayabilecek şeylerdir.
ölüm benim listemin başında yer almaktadır. aslında ölüm eylem olarak öğrenilmez, ama çok sevdiğiniz birini kaybetmenin acısının ne biçim bir meret olduğu öğrenilir. o acı öyledir ki bünyenize yapışıp kalır. bir süre sonra acınızı hissetmez hale gelirsiniz, ama aslında o hep ordadır; bütün kalbinizi doldurmaktadır. ve hayatın içinde öyle bir an gelir ki o kaybettiğiniz insana her zamankinden daha fazla ihtiyacınız olur. işte o an acınız sonsuzluğa uzanır.
tecrübe ile öğrenilen şeylerdir.
" tecrübe pek zalim bir öğretmendir. insanı önce imtihandan geçirir sonra dersi öğretir."
spuditems
birkaç cop darbesinden sonra öğrenilen kıymetli hayat dersi:
- polisten kaçan göstericilerden uzak durmak...
ayet-el kürsi.
adını hafızamdan tamamen kazıdığım din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni tarafından, 1 ders saati boyunca süreyi tekrar tekrar tahtaya yazıp her yazışımdan sonra okumak süreti ile öğretilmişti.(7. sınıftaydım sanırım)
okul imam hatip değildi, ben dinsiz değildim, sınıfa ezbersiz gelen tek öğrenci de değildim. sanırım biraz salakmışım o zamanlar. şimdiki aklımla o yaşımda olsaydım başka şeyler olurdu.