belki ilginizi çeker
  1. · narkissos ile eko efsanesi
  2. · tanrısal flora
  3. · narsisizm
  4. · narsist
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · ayna
  7. · narsisistik kişilik bozukluğu
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · yaran diyaloglar
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · author
  8. · demeviyet
  9. · anahtarla kulak temizlemek

narkissos  

1. narsizm'in simgesi mitolojik kahramandır. narcissus olarak da bilinir.
    (kral çıplak, 15.10.2005 00:52)
  2. "narkissos öldüğünde çiçekler, kuşlar, ağaçlar ve diğer hayvanlar ağlamaya başlamıştı. bir de baktılar ki nehir de ağlıyor. sordular nehire: - sen neden ağlıyorsun?
    cevabı kısaydı:
    -narkissos benim yanıma geldiğinde onun gözlerinden ben de kendimi izlerdim." oscar wilde
    (kral çıplak, 15.10.2005 00:54)
  3. (bkz: narkissos ile eko efsanesi)
    (abbas yolcumu, 23.10.2005 18:03)
  4. efsaneye göre göldeki yansımasını görüp de kendine aşık olan adamdır. nergiz çiçeğine adını veren odur.
    buradan çıkacak sonuçlar : 1) kısaca nergiz ismi erkek ismidir, haberiniz ola 2) nergiz isimli kızlar kendilerine aşık olabilirler, ava mesafeli yaklaşmak lazımdır.
    (spitfire, 28.06.2006 09:18 ~ 12:58)
  5. yunan mitolojisinde , kendisine aşık olan su perilerini kırıp onların bedduasını toplayan ve nemesis tarafından cezalandırılan narsiszmin simgesi olan kahraman.
    narkissos avdan dönerken gölde kendi yansımasını görür ve ''başkaları benim yüzümden ne acılar çekmiş şimdi anlıyorum.kendime olan sevgimle yanıyorum ben, suda yansıyan güzelliğime nasıl kavuşabilirim, o güzellikten vazgeçemem de.artık yalnız ölüm kurtarır beni.'' der...böylece eriyip gider su kıyısında ve eridiği yerde yepyeni ve çok güzel bir çiçek açar , adına narkissos(nergis) derler...
    (indis saralonde, 14.09.2007 01:02 ~ 01:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil