|
|
- izmir alsancak, kıbrıs şehitleri mevkili nargileci..herhalde izmir’in en sükse yapmış mekanlarından birisidir..tabi bu ünvanını kaliteli tütününe ve hoşsohbet servisine bahşetmeliyiz..nitekim kordon boyu konuşlanmış bir sürü nargilecinin arasından sıyrılıyor ve kendine has imajıyla hem yeni nesil gençlerin eğlenebileceği, hem de orta yaş ve üzerinin rahatça vakit geçirebileceği bir mekan sentezliyor..o kıbrıs şehitleri caddesini kordon’a doğru dik kesen caddelerin birinde yer alıyor (tam olarak sokağın ismi aklıma gelmedi, kusura bakmayın)..tütününün kalitesine parmak bastım, ne içerseniz için üçüncü nefes çekişinizde kafanızın çakır keyif olması sizi mest edecektir, garantisi benim abi..temiz, nezih bir yer; alaturka ve güzel zaman geçirmek isteyen izmirli dostlara önerilir..
- muzaffer izgü sokağı'nda, ritz'in biraz ilerisinde olan nargile mekanı. bu özelliği nedeniyle içki içmek için çıkılan gecelerde, yegane satış nedeni olmaktadır benim için. millet içkisini yudumlasın, ben öncesinde dumanlanıp sonrasında atarım votkaları diyorsanız; burası tam size göre. sardunya vs. nereye kadar çekilir zaten, değil mi? hem pasta da satıyorlar, cillop cillop. bana göre, pasaport'taki kalamış kafe'den sonra ikinci nargile mekanıdır alsancak'taki.
- geçen sene üst kattaki gençlerin fazla tepinmesiyle, tavanın çöküp alt katta oturan bir kızın üzerine düştüğünü öğrenince gitmeye korkar olduğum mekan.
- devirdiğim nargilelerin közleriyle halılarının muthelif kısımlarını defalarca--3 kez--yakmama rağmen benden nargile ücreti dışında ek bir ücret talep etmeyen samimi mekan.
- 2 kötü nargile ve 4 soğuk çaya büsürü hesap ödeten, yeri güzel olsa da beklenilen performans sergileyemeyen, hatta kalktıktan sonra bol bol küfür etmemize neden olan yer.
- 2 kötü nargile ve 4 soğuk çaya büsürü hesap ödeten*, kötü nargilenin boğazı yakması nedeniyle sipariş edilen çayın ocak yerine sanki buzdolabından fincanlara nakledildiği bir tuhaf mekan... dış cephe renginde meymenet yoktu zaten**...
* nargile: 7 ytl
çay: 2 ytl (imiş)
çıkan hesap: 23 ytl
** koyu pembe
|