|
|
- oda arkadaşının midesi kötü olunca bi yerden nane bi yerden limon bularaktan hazırlanan karışım
(bkz: ya bastırır,ya çıkartır)
- mide bulantısına iyi gelen belkide tek şey ya da diğerlerini beni kesmedi. ben bundan daha etkili bir şey görmedim. ayrıca tadı hoştur, güzel kokar.
- mide bulantısına iyi gelir fakat bazılarının da mide bulantısı sebebi olabilen içecek.
- karnınız ağrıdığında, boğazınız yandığında, kendinizi iyi hissetmediğiniz zamanlarda, canınız sıkıldığında içilir. her derde devadır.(bkz: anne)
- ileride bir de şeker eklenip 3 ü 1 arada diye satılmasını düşündüğüm birçok hastalığın ilacı olan ve her duyduğumda annemi aklıma getiren mükemmel karışım.
(monster, 26.11.2005 16:18 ~ 27.11.2005 13:36)
- bitişik yazılınca bir yazar nicki(bkz: ben)ayrı yazılınca her derde deva olan bitirim ikili.
- süzgeçten geçirerek içilmeyince, boğazda nanelerin yapışmasına sebebiyet verebilecek sıcak içecek...
- annelerin çoçukları hastalandığında kullandığı ilk ilaç. bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla asıl amacı insanı kusturmak olan , bu sayede mideyi, dolayısıyla bireyi rahatlatan içecek. kusturmadan da iyi geldiği görülmüştür. sonuç olarak bir şekilde bünyeye iyi gelir, rahatlatır.
- gribin bir numaralı ilacı olan muhteşem ikili. sıcak içilip bir de üzerine terleyince en kral ilaçtan daha etkilidir.
(abdkl, 31.10.2007 14:22)
- barış manço'nun süper bir şarkıda tarifini verdiği şifa içeceği.
"nane limon kabuğu, bir tutam zencefil aman ha ha ha ha"
- doğadan çay markasının da ürettiği başka bir güzel bitki çayı..içinde mine çiçeği, limon kabuğu, hindiba kökü bulunur, hazımsızlığa ve mide bulantısına birebirdir.
(bkz: nane limon kabuğu)
edit: çok içildiğinde deli mide ağrısı yapıyor..
|