oda arkadaşının midesi kötü olunca bi yerden nane bi yerden limon bularaktan hazırlanan karışım
(bkz:
ya bastırır,ya çıkartır)
mide bulantısına iyi gelen belkide tek şey ya da diğerlerini beni kesmedi. ben bundan daha etkili bir şey görmedim. ayrıca tadı hoştur, güzel kokar.
mide bulantısına iyi gelir fakat bazılarının da mide bulantısı sebebi olabilen içecek.
karnınız ağrıdığında, boğazınız yandığında, kendinizi iyi hissetmediğiniz zamanlarda, canınız sıkıldığında içilir. her derde devadır.(bkz:
anne)
ileride bir de şeker eklenip 3 ü 1 arada diye satılmasını düşündüğüm birçok hastalığın ilacı olan ve her duyduğumda annemi aklıma getiren mükemmel karışım.
(monster, 26.11.2005 16:18 ~ 27.11.2005 13:36)
bitişik yazılınca bir yazar nicki(bkz:
ben)ayrı yazılınca her derde deva olan bitirim ikili.
süzgeçten geçirerek içilmeyince, boğazda nanelerin yapışmasına sebebiyet verebilecek sıcak içecek...
annelerin çoçukları hastalandığında kullandığı ilk ilaç. bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla asıl amacı insanı kusturmak olan , bu sayede mideyi, dolayısıyla bireyi rahatlatan içecek. kusturmadan da iyi geldiği görülmüştür. sonuç olarak bir şekilde bünyeye iyi gelir, rahatlatır.
gribin bir numaralı ilacı olan muhteşem ikili. sıcak içilip bir de üzerine terleyince en kral ilaçtan daha etkilidir.
(abdkl, 31.10.2007 14:22)
barış manço'nun süper bir şarkıda tarifini verdiği şifa içeceği.
"nane limon kabuğu, bir tutam zencefil aman ha ha ha ha"
doğadan çay markasının da ürettiği başka bir güzel bitki çayı..içinde
mine çiçeği, limon kabuğu,
hindiba kökü bulunur, hazımsızlığa ve mide bulantısına birebirdir.
(bkz:
nane limon kabuğu)
edit: çok içildiğinde deli mide ağrısı yapıyor..
bir cezveye suyu koyup, 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyin (taze nane kullanacaksanız şayet yapraklarını bolca katın o suya..gözükmesin hatta su, o derece) su kaynayınca üzerine limon sıkın..gerekirse bal da ilave edebilirsiniz..soğuk algınlığına birebir!
(zeus, 17.10.2008 17:48 ~ 18:03)
elma kabuğunun da ilave edilmesiyle gribe ve soğuk algınlığına karşı da rahatlıkla kullanılabilen hoş bir karışımdır. portakal kabuğu atanlar da var ama ben tercih etmiyorum.
nargile ile denendiğinde mükemmel bi haz ve ağızda gayet güzel tad bırakan hede
(bkz:
severek içiyoruz)
mide bulantısı tetikleticisi. çünkü kusma algısını açıyor adamın, adı çıkmış bi kere.
(heidi, 16.12.2008 21:22)