asıl sorun bacak arasındaki zarın yırtık olup olmaması değildir. asıl sorun erkeğin prensesinin başka erkeklerle birlikte olduğunu bilmesi ve bundan duyduğu azaptır yoksa kimse kimsenin zarının bekçisi değil. erkeğin böyle bir gerçekle yüzleşme zorluğunun tarifi güç. insanın içi içini yer, rahat olamaz, agresif bi yapı kazanır. işte o sorun budur. yani erkeğin kafa modeliyle alakalı değildir.
üniversite kantini gibi kızlı ortamlarda tribünlere oynarken kurulan 10 cümleden biri(diğerleri için bkz:asosyallikten pragmatizme entegrasyon sorunsalı)modernliği sadece cinselliğe bağlayabilen,gökhan demirkol'umsu yaratıkların haykırışı.kaşarlaşmanın modernizm kılıfı.
ancak şu cümlenin hakkını da teslim etmek gerekir ki;beyinde namusun maddesel imgesi bacakarasındadır.birincisi olmadan ikincisinin olması gereksizdir.
kime ne başlığı altında incelenmesi gereken durum. en kötüsü bunu yapan zihniyetin sadece erkekler değil aile büyükleri adı altında toplaşan bir güruh olmasıdır. aynı kişiler televizyonda gözlerini kırpmadan magazin programlarını izlerken ya da yolda etekli* bir hatuna bakarken hiçbir çekinme ya da utanma hissetmezler.
namusu bacak arasında aramayıp önüne gelenle yatan zihniyetle aynı kefeye koyulması gereken zihniyet sahibidir. bu olguyu bahane olarak niteleyip önüne gelene verenle, namusunu bacak arasındaki zarın tahriş oranıyla orantılayıp kimseye vermeyip her türlü ahlaksızlığı yapabilen zihniyetler arasında bi fark göremiyorum.
-nasıl gidiyo? bulabildin mi?
-dur, bakıyorum daha...
-bak bakalım...
-hay allah daha dün burda görmüştüm ben onu ama,nereye gitti acaba?
-ben topladım oraları dün akşam,yoktu orda..
-hadi ya, hay allah!
-neyse ya boşver çıkar bir yerden..
-inşallah!!
dar düşünceli zihniyetdir.karşısındaki insanın kendisinden önce neler yaptığını kafaya bir saplantı yapmış insandır.genellikle böyle insanlar geçmişlerinde yememiş bok bırakmamış ama benden başkası bu boku yiyemez bu sadece bana ait diye düşünen beyinsizlerdir ve evleneceği zaman aklına şunlar gelir : ya benim evleneceğim çocuklarımın annesi olacak kişiyi benim daha önce başkasında yaptığım gibi bacaklarını omuzlarına alıp habire terletmişlerse gibi terbiyesizce düşünceler gelir.aynı kişiler genellikle kız kardeşlerini,kuzenlerini küçük bir hatalarında töre cinayetine biletini kesmekden kendilerini almakdan geri kalmazlar.
bunları bu düşünceden kurtarmak için cevap tadında açıklamalar yapmaktansa aklını karıştırıcı sorular sormak yerindedir.öncelikli sorulacak sorular şunlar olmalıdır.eğer namus dediğin normu temel alırsak ağzına erkeklik organı almış bayan kişi namuslumudur? yine aynı namusu temel alırsak iki göğsünün arasına erkeklik organı alıp git gellerle karşısındaki kişiyi tatmin eden kişi namuslumudur? ve en son soru ise bakire yani iki bacağının arasında zar olan ama öncesinde ağzına almış hatta iki göğsünün arasına almış kişi sana göre namuslumudur,namuzsuzsa bunu nasıl anlayabilirsin?
belli bir açıklama yapan bu sorulardanda anlaşılacağı üzere bu zihniyeti ortadan kaldırmak için birkaç soru soraraktan aradıkları şeyin aslında gereksiz olduğunu be boşuna bir uğraş verdiklerini onların dar beyinlerine katmak ve sonrasında ise her insanın özgür bir birey olduğunu ve ondan önce başkasının ne yaptığının aslında onu ilginlendirmediğini ve bir birliktelikte asıl olanın bakirelik değil birlikteliğin başlangıcından sonra olan sadakatın olduğunu kabul ettirilmesi gereken aslında bir zihniyet olmayan zihniyetsizlik.