görseller
namuslu kız bulmanın zorluğu 

belki ilginizi çeker
  1. · am düşkünü olmayan erkek bulma zorluğu
  2. · namuslu erkek bulmanın zorluğu
  3. · namuslu kız olmanın zorluğu
  4. · bakire olan sözlük yazarları
  5. · kızların her ilişkiye evlilik gözüyle bakması
  6. · sevişgen kız bulmanın zorluğu
  7. · hiç erkek arkadaşı olmamış kız modeli
  8. · namuslu insan bulmanın zorluğu
gündem
  1. · aklidengegorecelibikavramdir
  2. · tunceli alevileri dinsizdir
  3. · itü sözlük
  4. · galatasaray
  5. · aşk ı memnu
  6. · annelerin yakışıklı anlayışı
  7. · alex hagi den daha iyidir
  8. · dubai towers istanbul
  9. · yoldan geçen türbanlılara havlamak

namuslu kız bulmanın zorluğu  

sayfa  / 5
  1. (bkz: namuslu erkek bulmanın zorluğu)
    (bukalemun, 12.04.2009 16:52)
  2. zor ne kelime imkansız imkansız (!).

hangi namus, kimin namusu? nasıl yani?

kadınları sürekli olarak korunmaya muhtaç varlıklar olarak gören ve dahası onların birey olup kendi yaşantısı/bedeni/seçimleri hakkında fikir beyan etmesinden hoşlanmayan zihniyetin saçma bir savunması ile karşı karşıyayız hep.

kadın dediğin namuslu olmalı; ona buna vermemeli; boşuna mı zar koymuş doğa ona? amanın amanın yesinler mantığınızı; değer yitirmek biriyle sevişmekle olmuyor canım benim. değer yitirmek ancak ve ancak bir kadının bireysel karar alma yetisini saçma sisteminizle/baskınızla/hor görmenizle oluyor; ama dikkatinizi çekeyim bu bakış açısı yüzünden kadınlar değil, bu zihniyetin taşıyıcıları değer yitiriyor.

en fenası da; bu zihniyetin salt erkeklere özgü değil kadın hemcinslerimiz tarafından da hararetle savunulması.

bırakın artık bunları; namus da beden de bizim, biz kendimize sahip çıkarız. ellerinizi, dilinizi ve zihniyetinizi bedenimizden çekiniz.

not: asabi giri!
    (aglaures, 13.04.2009 12:49)
  3. (bkz: am düşkünü olmayan erkek bulma zorluğu)
    (karyatid, 13.04.2009 12:50)
  4. (bkz: adamına göre muamele)
    (sona, 13.04.2009 12:57)
  5. erkekler her kızla yatmak istemese, azalacak zorluktur. denemekte yarar var. erkekler, bir denesin bakalım. madem bu kadar şikayetçiler. kaç kızla yatıp, namussuz olmasına sebep olmuşlar, bir gözden geçirsinler durumlarını.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 13.04.2009 13:11 ~ 13:15)
  6. özellikle yaz aylarında yaşanan zoruluktur. malumunuz namuslu kız iyi bir kış meyvesidir, şu dönemde bulmak pek bi zor. hele bi' kış gelsin hacı, o zaman bakarız.
    (vela, 13.04.2009 13:16)
  7. namus kelimesini iki bacak arasındaki deliğin yarılmamış olması olarak tanımlayan kişinin derdi, tasası. yazık lan
    (snncr, 13.04.2009 13:22)
  8. ikiyüzlü ahlak anlayışının hakim olduğu toplumlara özgü bir takım yöntemlerle aşılabilecek zorluktur. sekiz, dokuz yaşlarında bir kız çocuğu bulunup, onunla evlenilir. böylece her türlü kompleks tatmin edilmiş ve abazanlıktan kaynaklanan defolar örtbas edilmiş olur.
    ya da bir psikiyatriste gidip kadınların namusu konusunun neden bu kadar takıntı haline getirildiğinin altında yatan sorunun teşhisi ve tedavisi sağlanır ve herkesin kendi namusundan sorumlu olduğu bilincine erişme yolunda ilk adımlar atılır.
    (arapbebek, 13.04.2009 13:24)
  9. namuslu kızı birileriyle yatan ya da bakire olmayan kızla sınırlandırmış zihniyetin zorluğudur. halbuki bir kızın ya da kadının namusluluk kavramı bundan daha çok görevi barındırır içerisinde.
    (deniszeki, 13.04.2009 13:24)
  10. (bkz: afedersin ama açtığın başlığı sikeyim)
    (bkz: sikeyim diyince namussuz olmak)
    (bkz: buyrun benim)
    (görmedimduymadımbilmiyorum, 13.04.2009 13:25)
  11. -alo buyrun
    +namuslu kız var mı?
    -abicim bir tane var, tükenmeden yolliyim hemen
    +bakire mi?
    -namuslu dedik ya abim
    +daha önce kimseyle öpüşmüş mü?
    -abicim ben namuslu diyorum sen hala---
    +iyi sevişiyor mu?
    -off ne biçim abicim
    +siktir lan godoşşşşş, barbunya beyin..götüne sok!
    -abim başka bi tane daha var bekle onu gönderiyim
    +lan bi sus ahizenden çıkıcam şimdiiii!!!!!!!!!
    (jack diego, 13.04.2009 13:26 ~ 23:08)
  12. şu yazacağım şeye benzeyen durum "genelev'e gidip seçtiğin kadının daha önce becerilmemiş olmasını talep etmek". bak ne kadar uzun, bakınız versem hayatta olmaz, kelime çok uzun çünkü..

öpüşmenin, sarmaş dolaş gezmenin namussuzluk olduğunu savunan bu yazar arkadaşımın acaba bir sevgilisi var mı yok mu ben esas bunu çok merak ettim. hayır, ya biz ne zaman beynen bu kadar geriye gidebildik bir türlü anla(ya)mıyorum. konulmuş o zar, niyeyse sadece ve sadece namusun, saflığın, temizliğin göstergesi oluyor. halbuki o zarın kadın bireyi bir yığın hastalıktan koruması için konulduğunu hiçbir hödük(!) aklına getiremiyor. zar patladığında namus elden gidiyor millet ortalığı yangın yerine çeviriyor. öpüşmek bile namus bozuyormuş, vay anam vay neler dönmüş serhat ya.

artık ne olur aşın bu şeyleri!. daha önce bir girimde yazmıştım. "bir big-bang patlaması daha olup başınıza taş düşse de siz dinazorlardan da kurtulsak" diye. o söylediğimi halen sonuna kadar savunuyorum. inşallah bir big-bang patlaması daha olurda başınıza taş düşer, yokolup tarihe karışırsınız.

edeyim sizin namus anlayışınıza. bu mu be namustan dem vurulan şey?. hadi şimdi dağılın, namus timsali ibibikler sizi.
    (blackfield, 13.04.2009 13:39 ~ 13:44)
  13. malatya'nın darende ilçesinin yukarı taşdürtek köyünde tam 1 (bir) adet varmış. namusu şey olmasın diye ismini burada yazmıyorum. ilgilenenler y. taşdürtek muhtarı ekber terskıble'ye başvurabilirler.
    (tembel, 13.04.2009 13:49)
  14. (bkz: sıçmış olmanın dayanılmaz hafifliği)
    (göçmenyalı, 13.04.2009 14:02)
  15. bence namuslu erkek bulmaktan daha zor olmayan eylem.

(bkz: namuslu erkek bulmanın zorluğu)
    (çıtırpaneharcı, 13.04.2009 14:03 ~ 14:08)
  16. ikiyüzlülük prim yaparken namusu maneviyatta aramak kolay iş değildir. öteki tür aramanın zorluğunu bilemedim eğer bulmak istediğimiz şey namussa.
    (zaknafein, 13.04.2009 14:07)
  17. (bkz: http://www.gonuldensevenler.com)
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 13.04.2009 14:26)
  18. namusu yanlış yerlerde arayan insan sıkıntısıdır.
    (sadecezeynep, 13.04.2009 14:31)
  19. (bkz: insan kendine layık olanı buluyor sen kafanı yorma)
    (spitzer, 13.04.2009 14:37)
  20. kendi içinde çelişen durumdur.
    bulması kolay olsaydı - başlık sahibi yazarın bakış açısıyla - daha önce bulunmuş ve çoktan namusunu kaybetmiş olacaktı.

(bkz: kuyruğunu yakalamaya çalışan kedi)
    (lillkill, 13.04.2009 14:46 ~ 21.06.2009 04:58)
  21. ele el,dudağa dudak değince eğer namussuz olunuyorsa geçiniz türkiye yi dünya üzerinde yoktur böyle biri. o yüzden böyle bir namus kavramıyla kız arayan (!) da zaten bulamaz. bulmasın da,çoğalmasın da zaten bu kişi.
    (arienette, 13.04.2009 15:03 ~ 15:04)
  22. hiçbir kizın elıne erkek eli değmemiştir bugune kadar tanıdığim kızların hepside oyle dedi şimdi başka erkeklerede ayni yalani soyluyor
    (mustizm, 13.04.2009 15:14)
  23. halk ağzında zamanla değişen sözcükleri kavramada en çok kullanılan etimolojik indirgeme yöntemiyle tanımlanabilecek sorun. üzerinde ampirik (yanlış anlamayın diye farklı bir kullanımını daha yazayım: eksperimental) bir çalışma yapmaya karar verdim.

başlayalım: sorunu algılayabilmek için "namuslu" sözcüğünü çözümlemekte yarar olduğunu düşünüyorum. "na" bildiğiniz gibi arapça olumsuzluk ön eki ve sodyum elementinin simgesidir. "mus" ise bir geyik cinsi yahut gevşek tutunmalı bir tür toprak anlamına gelir.

bu durumda bu durumda "namuslu kız" şu anlamlara geliyor olabilir:
    1. geyik olmayan kız
    2. toprağı gevşek olmayan kız
    3. sodyumlu toprağı gevşek olan kız
    4. sodyumlu geyiği olan kız

bilimin; "bulunan sonuçlar manidar değilse başka sonuçlara bakılmalıdır." araştırmasal ilkesinden yola çıkarak ampirik çalışmamıza devam etmek gerektiği ortada; zira kim, neden sodyumlu toprağı gevşek olan kız arasın yahut sodyumlu geyik sahibi kız bulmanın zorluklarından kim şikayet etsin?

bilindiği gibi güzel dilimiz türkçenin istanbul diyalektinde kimi sözcüklerin başına "n" sesi ekleme alışkanlığı vardır. "nayır, nolamaz" sendromu olarak bilinen bu sözcük değiştirme kalıbının burada da işlevsel hale gelmiş olabileceği değişkenini de araştırmak gerekiyor. bu durumda "namuslu" sözcüğünün aslında "amuslu", yani "am" ve "uslu" sözcüklerinin birleşmesiyle ortaya çıkmış bir sözcük olduğu su götürmez bir gerçektir.

bu gerçek ışığında bakıldığında zorluktan yakınan kişinin aslında "cinsel organı uslu" bir kız bulmaktan söz ettiği ortaya çıkacaktır. "uslu" sözcüğü "akıllı" anlamına geldiğine göre "evrimleşerek düşünebilir hale gelmiş, karar verebilen ve yorum yapan bir vajina istemiyle karşı karşıya olduğumuz aşikardır. buna tıpta "am beyinciklemesi" denir ki üzerinde eski çalışmalarım ve derin araştırmalarım olan bu konuya daha sonra başka bir başlıkta döneceğim.

ancak böylesi bir zorluktan yakınan kişinin yüzdeye, hatta bindeye yahut milyondaya vurulduğunda "bir" olarak bulunabilecek derdini sözlüğe yazarak genele açmasında yine evrimsel bir tezat olduğunu düşünüyorum; zira böylesi bir dertten söz eden kişiye, "evladım, sende de sik kadar akıl yokmuş." demek elbette ki seçeneklerin en evlası olacaktır.

diğer yandan "n" sesi eksiltilerek etimolojik indirgeme yapılmış "amuslu" sözcüğünün, kuşaktan kuşağa aktarılırken değişime uğramış birleşik sözcüklerden olabileceğini de göz ardı etmemek gerektiğini düşünüyorum. örneğin "amı sulu" sözcüğü söylene söylene "amuslu" hale gelmiş ve istanbul diyalektiyle "namuslu"ya dönüşmüş olabileceği de ihtimaller dahilindedir.

böylece araştırmamız sonucunda sorunu bu şekilde terennüm eden kişinin aslında "cinsel organı sulu kız bulmanın zorluğu"ndan söz ettiği gerçeğine ulaşmış oluruz. yani bu tembel kişi ön sevişme vesair eylemlerle uğraşmak yerine her daim sulanmış olarak hazır ve nazır olanını beklemekte, bir nevi "armut piş, ağzıma düş" hayaliyle yanıp tutuşmaktadır.

başka bir araştırmamızda yeniden birlikte olmak ümidiyle hoşça kalın kuzucuklarım.
    (muzevir, 13.04.2009 15:14)
  24. bir gün tanrı onlara kız çocuğu verdiğinde,
    o kız çocuğunun bağrında dünyanın en güzel kokusunu duyduklarında,
    onun da tanrı'nın yarattığı diğer cins olan erkek gibi öylece bir insan olduğunu, bir insan gibi duyguları, sevgisi, gözyaşı, isteği, aşkı, doğrusu, yanlışları olduğunu, büyüterek gördüklerinde,
    onunla beraber dünyayı yeniden görüp, göremediklerini en azından hissettiklerinde,
    etin değil, insanın büyüdüğünü anladıklarında,
    kendi eksik ve tamamlanmamış duygularını vahşice ifade etmek yerine başka çıkış yolu arayacaklar.
    (kabaramazsınkelfatma, 13.04.2009 15:22)
  25. namusu bel altında arayan kelimedir. genelde böyledir zaten. tüm kavramların çarpıtıldığı yerde ahlak, namus gibi kavramları bir yere çekmek normal onlara göre. vermişse namussuzdur, vermemişse namuslu. acaba her gün içten içe ateşlenen ama kendini bastıran ya da erkek arkadaşıyla her haltı yiyen ama "oraya girme" diyen biri birşeyleri gerçek duygusuyla en özel şekilde biriyle yaşamış birinden ne kadar daha namusludur(?) diye sormak da geçmiyor değil içimden.

gelelim namuslu bayan bulmanın zorluğuna. bu insanların istekleri bitmez azizim. kafalarındaki namuslu(!)yu buldukları zamanda profesyoneli isteyeceklerdir. insanlar işte. hep ver hep ister. bunlar böyledirler.
    (desmodus rotundus, 13.04.2009 15:27 ~ 15:27)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil