|
|
- kim hangi namustan hangi töreden bahsediyo ben anlamıyorum ki.
bitlis'li gül dünya tören : kuzeninin kocasından bebeği oldu, bebeği evlatlık verildi gül dünya da korkusundan istanbula kaçtı sonra abilerinden biri gelip onu bursa ya evlenmeye götüreceğini söyleyerek sokağa çıkardı. diğer abisi tarafından onlarca insanın gözü önünde kurşunlanır, sanş eseri sadece kalçasından yara almıştır, hastaneye kaldırılır. polisler zabıt tutarlar falan gül dünya'nın ölmediğini öğrenen namus bekçileri ziyaretçi gibi girdikleri hastane odasında 22 yaşındaki gül dünya'yı kurşunlar başına isabet eden 2 kurşunla ağır yaralanır, beyin ölümü gerçekleşir ve ölür.
ee noldu şimdi gül dünya öldü ya namus temizlendi. (bkz: hadi len) kimse sormadı şu kuzenin kocası vardı ya noldu ona diye. n'olcak başka gül dünya'lar arıyordur herhalde kendine. olsundur erkektir. ne yapsa yeridir.
yine aynı tarihlerde istanbul avcılar'da nuran halitoğulları aile meclisinin aldığı bir karar ile babası tarafından kabloyla boğularak öldürüldü. neden mi? çünkü 14 yaşındaki nurhan bir şerefsiz tarafından kaçırılmış ve tecavüze uğramıştı. aile meclisi bu olayın namuslarına leke bulaştırdığını düşünmüştü . tecavüzcü erkekti ya olsun du yapabilirdi yakışırdı bu şerefsize ama nurhan kızdı olmamalıydı ölsündü. yine kimse sormadı nerede bu şerefsiz, kimse demedi bulun kesin şunun çükünü diye kimse .
sonra diyarbakırda gülistan gümüş töre kurşunlarından saklanmak için girdiği çeyiz sandığında uzun namlulu silahlarla kurşun yağmuruna tutuldu,
sonra bir sabah gazetelerde bir haber okuduk o da ne niğde'de adamın biri kızının namuslu olup olmadığını anlamak için onunla ilişkiye girmiş. lan ne diyonuz ne namusu ne töresi.
(bkz: hadi gidin şimdi canımı sıkmayın benim)(cashew, 19.06.2007 11:08 ~ 17.09.2007 09:33)
- http://img371.imageshack.us/...
- (bkz: töre cinayeti)
- kişinin namusunun kendi dışında bir kaç şahısa daha ait olmasına izin vermesinden kaynaklı cinayet türüdür.bu haltı yiyen kişi kendini dünyayı kurtaran adam ilan eder.
|