namaz kılan robot 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. http://videogaleri.hurriyet.com.tr/...

hiç bir masraftan kaçınmadan harcamış, kafa patlatıp namaz kılan robotu yapabilen kişiyi taktir ediyorum.. ki amacı nedir onu da anlamadım, oyuncak niyetine piyasada pazarlamayacak herhalde.. fakat bi eksiğine rastladım, allah demiyor..
    (sıcak ekmek al he, 28.05.2008 01:39)

2. secde etmesini öğrenememiş robottur, ne lan o öyle yere kapaklanır gibi.
    (jack the ripper, 28.05.2008 01:48)
  3. robotlara da namaz kılmak farz mıdır? yoksa milletimizin dini bütünlüğü robotları da etkilemeye başlamış birer birer imana mı gelmektedirler? merak içindeyim.
    ayrıca abdest almış mı bakim o?
    (volshebnik, 28.05.2008 01:56 ~ 02:07)
  4. izlediğim kadarı ile bir rekatı bile çok uzun süren robottur..bu rekat teravihi kılana kadar yıllar geçer..ayrıca ayakları yerle teması kesiliyor namaz otomatikman bozuluyor.biraz daha üzerine çalışılması gerek...
    (profesore, 28.05.2008 02:00)
  5. selam vermesini de bilmiyordur. kafasını döndürmek yerine vücudunu döndürmektedir. ama zamanla öğrenecek. nasıla cennette huriler onu bekliyor.
    (bkz: http://features.cgsociety.org/...)
    (eazy, 28.05.2008 02:06)
  6. not: bu girim samimiyetle çok sevdiğim ve bir gün tekrar güzel güzel makara kukara yapabileceğimize inandığım ancak geçici olarak kafayı çizmiş bir arkadaşıma gitsin.

"robotlar bile hakikatin önünde eğilirken, bazı din düşmanları halen gerçeğe karşı gözlerini mühürlemiş biçimde akıldan izandan uzak hakaretler yağdırarak gaflete düşmektedirler."
    (radiance, 28.05.2008 02:12)
  7. suya sabuna dokunmadan namazını icra eden zerzevat-ı şahanedir. islam aleminin vedai iftiharıdır.
    (sadomasochistic, 28.05.2008 02:22)
  8. prototibi yeni yapılmış olsa bile uzun zamandır ülkemizde çokca bulunan robot çeşididir.
    (6ustu6alti6, 28.05.2008 02:24 ~ 02:24)
  9. stv bunu haber yapar kesin. fonda "allahım sana geliyorum" temalı bi müzik falan.

"bu mucizenin altında yatan sır nedir?"

japonlardır herhalde.. japon evet bildiğin japon. önceden böyle miydi efendim? hatırlayınız kemal sunal'ın japon işi filmindeki robotumuz fatma girik her işi yapıyordu ama namaz kılma gibi bi durumu da yoktu. eski robot gibileri kalmadı artık..

ciddileşirsem: dini duyguları aşka getiren bir kaydı tekrarlayan dandik robotlar, fw:chokk komikkk!!!11!! başlığıyla dolaşan maillerde kalmaya veya anca 3. sınıf tv haberlerinde yer bulmaya mahkumdur.

amerika&avrupa mars'a phoenix'i yollasın, bazılarıysa namaz kılan robot yaptım diye övünsün. şahane bi olay.
    (rasmus, 28.05.2008 02:30 ~ 02:30)
  10. yakın bir gelecekte akp'li millet vekilleri çocuklara 23 nisan hediyesi olarak verebilir bu robotu.hadi malezya durmak yok.yola devam !
    (menemene benzeyen picasso tablosu, 28.05.2008 02:35)
  11. üretenlerin hala çok çalışması gereklidir. bi kere konuşmayı öğretmek lazım. sonra fethullah hoca misali gözyaşlarıyla, salya sümük ağlayama modu koyulmalı. olmamış bu bence... ayrıca bu cihaza;

1. kelime-i şehadet getirmek. (getiremio hemen bi ses kartı flan taksınlar.)
    2. namaz kılmak. ( abdest almadan kılmış kabul olmaz.)
    3. oruç tutmak. (yalan yok bunu iyi yapar)
    4. zekat vermek.(malının 40'ta biri miydi? pillerin tekini verse yeter.)
    5. hacca gitmek (aha bu iş ona bi sürü duracell'e patlar.)

gibi şeyleri de öğretmek lazım değil midir !? (yaşar nuri hoca'dan acil açıklama bekliyoruz!)

takdir ettim yine de içkisi kumarı olmaz bunun. zina da yapmaz. asimo'yla fazla takılmasın yeter...

edit: abdest işini teyemmüm'le de halledebilirmiş. devreleri yakmasın gariban...
    (papazzz, 28.05.2008 02:35 ~ 02:38)
  12. üretim maliyeti düşürüldüğü taktirde, piyasaya sürüleceğinden emin olduğum zımbırtı.
    yemyeşil bir ambalaj falan, baya ilgi çekebilir ülke çapında.

elmo da bi' kenarda götüyle güler artık.

(bkz: r2d2 ile namaz öğreniyorum)
    (sigara paketi, 28.05.2008 02:37 ~ 02:47)
  13. "allahın hikmetinden şüphe edilemeyeciğini bize gösteren robottur.yeni bir mucize berlirtisidir.belki de bir uyarı belki de bir felaketin habercisidir.bu robottan örnek alınmalı ve insanların inançları alay konusu olmamalıdır."şeklinde yorumda bulunan insanların varolduğunu görmeme vesile olan robot.

düzelti:şuna bir açıklık getirelim şimdi bu robot kendi vicdanı ile mi namaz kılıyor yoksa ortada bir zorlama mı var?
    (menemene benzeyen picasso tablosu, 28.05.2008 02:54 ~ 03:27)
  14. yakın zamanda tesettürlü kadın versiyonunun da yapılacağını tahmin ettiğim robot. 4 kadın 1 erkek robottan oluşan bir set halinde piyasaya sürülebilir. tabi kullanım kılavuzunda da şöyle talimatlar illa ki olacaktır:

1. robotların beraber aynı mekanda olmamaları gerekir, erkek robot namaz kılarken kadın robotu başka bir odada çalıştırmanız gerekir, yoksa günah işlersiniz, robotları zinaya teşvik ettiğinizden dolayı.

2. robotların elleri kolları asla birbirine değmemeli, erkek robot heves eder, nefsine hakim olamayıp günaha girer.

3. robotlar yürürken erkek önde, kadın arkada olmalıdır, kadının üzerine çarşafı simgeleyecek bir peçete örterseniz daha uygun olur. erkek robota ait aksesuarlar (tesbih vs) ayrıca satın alınabilir.

4. kadın robotla başka erkek robotların gözgöze gelmeyecek şekilde kullanılmasına özen gösterin.

5. robotu çalıştırdığınızda kıbleye döndürdüğünüzden emin olun.

6. namazdan önce robotları mutlaka temiz nemli bir bezle silin, abdestlerini uygulayın.

7. kadın robotun adet günleri kılavuzun ek kısmında belirtilmiştir, bu günlerde erkek robotun yanına yaklaştırmayın, namaz kıldırmayın.
    (lamentable belaborment, 28.05.2008 09:22)
  15. yağ masrafı çok fazla olacak robottur. castrol magnetik kullansan bile iki günde bir eklemlerinin yağlanması gerekir.

zekeriya hocama* da bir sorum olacak, namaz kılan robot ölürse nereye gider? artı robot ölür mü? yoksa hurda mı olur?
    (diazepam, 28.05.2008 09:27)
  16. müslüman boş işlerle uğraşmaz ve vaktini boşa harcamaz. şimdi bu robotun imali ve programı için kaç müslüman, ne kadar vakit harcamıştır. lan böle şeylerle uğraşacağınıza daha bilimsel şeylerle uğraşsanız da, şu dünya müsülüman nasıl olur bir görse.

(bkz: değil mi kardeşim)
    (general olma hevesi kursağında kalan adam, 28.05.2008 09:29)
  17. nafile ibadettir kanımca....
    (kuzeyde bir yer, 28.05.2008 09:34)
  18. (bkz: robotların islam dinini ele geçirmesi)
    (novarese, 28.05.2008 09:39)
  19. (bkz: sol görüşlü robot)
    (bkz: ülkücü robot)
    (bkz: emo robot)
    (bkz: liberal robot)
    (bkz: i robot)
    .
    .
    .
    (bkz: o değil de bi insan vardı ne oldu ona)
    (bara bara vala, 28.05.2008 09:45)
  20. kıldığı namazın sevabı kime bağışlanacak doğrusu merak ediyorum, robot için amel defteri açılmış mıdır ya da,amel defteri kaydeden robot yapılsın bir de. şu çok meşhur 'abdestsiz dedene namaz mı dayanır' sözü 'abdestsiz robota namaz mı dayanır' şeklinde değiştirecek gibiyiz.
    (casillasmania, 28.05.2008 09:46)
  21. ilerleyen günlerde göreceğimiz haberlerin öncüsüdür:

şok şok şok, asimo müslüman oldu ve roboti tarikatının başına geçti.
    (taharet musluksuz alafranga hela, 28.05.2008 09:59)
  22. hacca giden robot, oruç tutan robot, kelime-i şehadet getiren robot ve zekat veren robotla beraber set halinde aldığınızda cenneti garanti eden robot.
    (alkolik2000, 28.05.2008 10:02)
  23. aslında çok şey anlatan robottur. bomboş işlerle uğraşıp, zamanını namaz kılan robot yapmakla geçiren beyinlerin teknolojik simgesidir. benim anladığım, anlamsızca, sadece komutlarla ve programlanmayla namaz kılan aslında robot değil, kendileridir.
    (dolphins were monkeys, 28.05.2008 10:03)
  24. pilini takmayı unutursanız robotun kaçıracağı namazlardan dolayı haybeye günaha girme durumunuz vardır. haa pil takıldıktan sonra kaçırdığı namazların kazalarını kılmaya da programlanmışsa onu bilmem tabi.
    (novarese, 28.05.2008 10:13)
  25. gusül abdesti aldığında elektronik aksamı bozulacağından cenabet gezdiğini düşündüğüm robottur. namazı kabul olmaz bunun.*
    (aggressive, 28.05.2008 10:47)
 sayfa  / 3