hiç bir masraftan kaçınmadan harcamış, kafa patlatıp namaz kılan robotu yapabilen kişiyi taktir ediyorum.. ki amacı nedir onu da anlamadım, oyuncak niyetine piyasada pazarlamayacak herhalde.. fakat bi eksiğine rastladım, allah demiyor..
robotlara da namaz kılmak farz mıdır? yoksa milletimizin dini bütünlüğü robotları da etkilemeye başlamış birer birer imana mı gelmektedirler? merak içindeyim.
ayrıca abdest almış mı bakim o?
izlediğim kadarı ile bir rekatı bile çok uzun süren robottur..bu rekat teravihi kılana kadar yıllar geçer..ayrıca ayakları yerle teması kesiliyor namaz otomatikman bozuluyor.biraz daha üzerine çalışılması gerek...
selam vermesini de bilmiyordur. kafasını döndürmek yerine vücudunu döndürmektedir. ama zamanla öğrenecek. nasıla cennette huriler onu bekliyor.
(bkz: http://features.cgsociety.org/...)
not: bu girim samimiyetle çok sevdiğim ve bir gün tekrar güzel güzel makara kukara yapabileceğimize inandığım ancak geçici olarak kafayı çizmiş bir arkadaşıma gitsin.
"robotlar bile hakikatin önünde eğilirken, bazı din düşmanları halen gerçeğe karşı gözlerini mühürlemiş biçimde akıldan izandan uzak hakaretler yağdırarak gaflete düşmektedirler."
japonlardır herhalde.. japon evet bildiğin japon. önceden böyle miydi efendim? hatırlayınız kemal sunal'ın japon işi filmindeki robotumuz fatma girik her işi yapıyordu ama namaz kılma gibi bi durumu da yoktu. eski robot gibileri kalmadı artık..
ciddileşirsem: dini duyguları aşka getiren bir kaydı tekrarlayan dandik robotlar, fw:chokk komikkk!!!11!! başlığıyla dolaşan maillerde kalmaya veya anca 3. sınıf tv haberlerinde yer bulmaya mahkumdur.
amerika&avrupa mars'a phoenix'i yollasın, bazılarıysa namaz kılan robot yaptım diye övünsün. şahane bi olay.
üretenlerin hala çok çalışması gereklidir. bi kere konuşmayı öğretmek lazım. sonra fethullah hoca misali gözyaşlarıyla, salya sümük ağlayama modu koyulmalı. olmamış bu bence... ayrıca bu cihaza;
1. kelime-i şehadet getirmek. (getiremio hemen bi ses kartı flan taksınlar.)
2. namaz kılmak. ( abdest almadan kılmış kabul olmaz.)
3. oruç tutmak. (yalan yok bunu iyi yapar)
4. zekat vermek.(malının 40'ta biri miydi? pillerin tekini verse yeter.)
5. hacca gitmek (aha bu iş ona bi sürü duracell'e patlar.)
gibi şeyleri de öğretmek lazım değil midir !? (yaşar nuri hoca'dan acil açıklama bekliyoruz!)
takdir ettim yine de içkisi kumarı olmaz bunun. zina da yapmaz. asimo'yla fazla takılmasın yeter...
edit: abdest işini teyemmüm'le de halledebilirmiş. devreleri yakmasın gariban...
"allahın hikmetinden şüphe edilemeyeciğini bize gösteren robottur.yeni bir mucize berlirtisidir.belki de bir uyarı belki de bir felaketin habercisidir.bu robottan örnek alınmalı ve insanların inançları alay konusu olmamalıdır."şeklinde yorumda bulunan insanların varolduğunu görmeme vesile olan robot.
düzelti:şuna bir açıklık getirelim şimdi bu robot kendi vicdanı ile mi namaz kılıyor yoksa ortada bir zorlama mı var?
yakın zamanda tesettürlü kadın versiyonunun da yapılacağını tahmin ettiğim robot. 4 kadın 1 erkek robottan oluşan bir set halinde piyasaya sürülebilir. tabi kullanım kılavuzunda da şöyle talimatlar illa ki olacaktır:
1. robotların beraber aynı mekanda olmamaları gerekir, erkek robot namaz kılarken kadın robotu başka bir odada çalıştırmanız gerekir, yoksa günah işlersiniz, robotları zinaya teşvik ettiğinizden dolayı.
2. robotların elleri kolları asla birbirine değmemeli, erkek robot heves eder, nefsine hakim olamayıp günaha girer.
3. robotlar yürürken erkek önde, kadın arkada olmalıdır, kadının üzerine çarşafı simgeleyecek bir peçete örterseniz daha uygun olur. erkek robota ait aksesuarlar (tesbih vs) ayrıca satın alınabilir.
4. kadın robotla başka erkek robotların gözgöze gelmeyecek şekilde kullanılmasına özen gösterin.
müslüman boş işlerle uğraşmaz ve vaktini boşa harcamaz. şimdi bu robotun imali ve programı için kaç müslüman, ne kadar vakit harcamıştır. lan böle şeylerle uğraşacağınıza daha bilimsel şeylerle uğraşsanız da, şu dünya müsülüman nasıl olur bir görse.
kıldığı namazın sevabı kime bağışlanacak doğrusu merak ediyorum, robot için amel defteri açılmış mıdır ya da,amel defteri kaydeden robot yapılsın bir de. şu çok meşhur 'abdestsiz dedene namaz mı dayanır' sözü 'abdestsiz robota namaz mı dayanır' şeklinde değiştirecek gibiyiz.
aslında çok şey anlatan robottur. bomboş işlerle uğraşıp, zamanını namaz kılan robot yapmakla geçiren beyinlerin teknolojik simgesidir. benim anladığım, anlamsızca, sadece komutlarla ve programlanmayla namaz kılan aslında robot değil, kendileridir.
pilini takmayı unutursanız robotun kaçıracağı namazlardan dolayı haybeye günaha girme durumunuz vardır. haa pil takıldıktan sonra kaçırdığı namazların kazalarını kılmaya da programlanmışsa onu bilmem tabi.