|
|
- bir nevi selamlama lafı, söylemi..saygı ile eğiliyorum, sizi selamlıyorum kıvamında işte..
benim ilk duyduğum yer, lost dizisindeydi..spoiler yapmak istemiyorum ondan dolayı açıklama yapmayacağım..(zeus, 01.07.2006 22:12 ~ 22:17)
- dini açıklamalarda geçtiği zaman;
the spirit in me meets the same spirit in you = içimdeki tanrı, senin içindeki tanrıyı selamlar
i salute the divine in you (i salute the light of god in you / i bow to the divine in you.) = içindeki tanrı (inanışı) selamlıyorum
saygı dolu bir sözcüktür nitekim..(zeus, 01.07.2006 22:16 ~ 22:16)
- lost'ta ardından thank you and good luck ı da getiren çekik gözlü dharma çalışanının deyişi.
- lost 20. bölüm altyazısında ''saygılar'' şeklinde çevrilen kelime.
- (bkz: shahrukh khan)
- itü sözlük radyosu versiyonu için
(bkz: nameste)
- yıllarca yediğim içtiğim ayrı gitmeyen can dostum.
lise yıllarında beraber her türlü geyiğin dibine vurduğumuz ykal cehenneminden sağ salim çıkmama yardımcı olan kankam.
bilimum yaratıcılık unsurlarıyla bezenmiş ev tiyatroları, kendini manken yapmaya adamışlarla yaptığımız dumur skeçler, dilden düşmeyen malım şahıslar, 2 hafta süre tanıdığın kızlar, yer çekimine meydan okuyan jeton ve tabi ki bütün dumurların atası olan sıcak bir yaz gününde gönüllerden taşan ağızlardan fışkıran tez. ve şimdi;
hoşgelmiş, dördüncü nesil yazar.
- içimdeki tanrı senin içindeki tanrı karşısında saygıyla eğiliyor
manasına gelen sanskritce selamlama kelimesi
meraklısına not:
farscadan dilimize geçen namaz kelimesi de tanrı karşısında egilmek manasına geliyor sanskritceden farsçaya geçmiş aynı kökenden geliyolar(mulenbu, 15.06.2007 21:10 ~ 21:13)
- duyduğum zamandan itibaren, sosyal yaşam içerisinde kullanma isteğiyle yanıp tutuştuğum sözcük.
- street fighter'da dhalsim isimli şahıs bunu saldırırken söylerdi.
|