belki ilginizi çeker
  1. · üçüncü selim
gündem
  1. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  2. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · thierry henry
  5. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  6. · dersim katliamı
  7. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  8. · megadeth
  9. · temizlikçilerin kapıyı çalmadan odaya dalması

nakşidil sultan  

1. ııı. selim'in yasak aşkıdır. napolyon bonaparte'ın baldızıdır. hareme zorla getirilen nakşidil sultan daha sonra haremin büyüsüne kapılarak her kadın gibi kıskançlık krizleriyle elinden geleni ardına koymamış ve selim'in amcasının gözdesi olmayı başarmıştır. ancak işler umduğu gibi gitmemiş ve selim'e aşık olmuştur.işte bu aşk sarayın ilk yasak aşk'ıdır.
    (burcumsu, 20.07.2007 14:32)
  2. küçükken bi gece çok ateşlendiğimde sayıklıyormuşum, annemle babam yanıma geldiklerinde "ben nakşidil sultanım, beni fransadan getirdiler, dönmem lazım" diye ciddi ciddi konuşmaya başlamışım gözlerine bakarak.. sonra havale geçirdiğimi anlamışlar tabi, sabah da hatırlamıştım ve üzülmüştüm nakşidil olmadığıma çok, uzun sürmüştü o rüyanın etkisi. ..
    (ferforje, 20.07.2007 14:40)
  3. josephine bonapart'ın akrabası olduğu, selim padişahla gizli ilişkisi olduğu tarih kitaplarında değil de tarihi roman (ne demekse) kitaplarında kanıtlanmış gibi anlatılan valide sultandır.fransız tarihçiler de bu bilgileri yalanlar.
    bilinen kesin bilgi fransız asıllı olduğu ve josephine ile aynı şehirde doğduğudur. 1.abdulhamit'in eşidir. ancak 2.mahmut un annesi olup olmadığı da tartışmalıdır. diğer bir tartışma konusu ise bir çok cami, külliye yaptırmış olmasına rağmen katolik olarak öldüğü konusudur. allah ile kendi arasındadır , bizi ilgilendirmez. ama çok güzel bir hatunmuş onu teyit ettirdim kaynaklarıma.
    (bilginsel, 08.08.2008 00:51 ~ 00:51)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil