belki ilginizi çeker
  1. · hiroşima
  2. · bertrand russell
  3. · hitler in psikopatolojisi
  4. · hachi gatsu no kyoshikyoku
  5. · two suns in the sunset
  6. · josef stalin
  7. · amerika birleşik devletleri
  8. · barış için savaşmak
  9. · pearl harbor
  10. · son yüz yılın vahşeti
gündem
  1. · cehennemin girişinde yazan söz
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · yasaklanması gereken şeyler
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  8. · alexis bledel
  9. · tarih

nagazaki  

1. hiroşima ile beraber atom bombası yiyen ikinci japon şehridir. tarihin en büyük kitle imha olaylarından biridir.
    (azwepsa, 19.02.2005 16:06)
  2. 9 ağustos 1945'te harap edilen japon şehri. bugün olayın 60. yıl dönümü anılmıştır.
    (azwepsa, 09.08.2005 14:01)
  3. 9 ağustos 1945 ve saat 11:02 de atılan plutonyum bombası ile yerle bir olmuş şehirdir. japonlar bu saati asla unutmayacaktır.

(bkz: unutulmayan saatler)
    (genius kusagami, 14.04.2007 17:11 ~ 17:14)
  4. (bkz: hiroşima)
    (zoser, 20.07.2007 04:21)
  5. atılan bombanın ardından ölenleri anma törenlerinin bu gün de sessiz bir yasla anıldığı japon şehri.şu yaşadığımız yıl içerisinde bile radyasyonun etkilerinden dolayı yaklaşık 3000 kişinin hala ölebildiğini düşündüğümde aklıma bir hitler , bir de amerika geliyor ve bu ikisi arasında bunca zaman yapılan propaganda savaşları , filmler... bunlar öyle propagandalar ki , amerikanın bu bombaları atmasını haklı çıkaracak düzeyde olanlar bile vardı pearl harbor isimli filmde olduğu gibi.

bu bir soykırım değil.ondan da öte bir katliam bana göre.geçen 62 yıla rağmen hala insanları öldüren , doğan çocukları sakat bırakan dünyanın en acımasız olayı...
    (zaknafein, 09.08.2007 13:38)
  6. imparator hirohito'yu müttefiklere teslim olmak zorunda bırakan bombanın düştüğü şehir. olay anında 50 bin kişi ölmüş ama etkileri aradan geçen 63 yıla rağmen hala öldürmektedir.
    (syst, 08.08.2008 23:35)
  7. japonların çok da güzel ders aldığı atom bombası felaketi şehirlerinden biridir.

her japon çocuğu buraya getirilir ve "eğer çalışıp ülkene hizmet etmezsen bize bunu yapalar" dersi verilir. japonyanın şimdiki durumu 60 yıldır verilen ve hakkıyla anlaşılan bu dersin sonucudur.

acaba kaçımız çanakkeleye götürülüp bu dersi aldık. ya da kaçımız çocuklarımıza bu dersi vereceğiz. her yıl birçok bayramda saatlerce sıcak veya soğukta ayakta dikilen (ki biz de onlardan biriydik) çocuklara sorsak kaçı gerçekte sakaryada, çanakkalede, inönüde ve diğerlerinde ne olduğunu bilebilecektir.

denebilir ki "biz o törenlerle olayın anlamını vermeye çalışıyoruz, ille de savaş meydanını görmesine gerek yok"

bende aptal cesareti var.
    şapşallığımı ortaya dökmekten çekinmiyorum,
    işte gerçek:

benim atalarım nasıl savaştılar
    hangi zorluğu yaşadılar
    vatan nasıl korunur
    vatanını sevdiğini nasıl kanıtlarsın
    vatan neye değer
    namusu korumak nedir
    öleceğini bile bile savaşa neden gidilir
    asil olduğu söylenen milletimiz neden asildir
    biz gençlere ülkemiz adına düşen görevler nelerdir ve bu görevler neden bana verilmiştir
    ve diğerlerini

bilmiyorum. öğretmediler.

bu konuda ders çıkarmayı bilen japon milletini kendi saygı dolu selamları ile selamlıyorum.
    (gomünüst, 04.05.2009 11:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil