|
|
- ispanyolca alamo'da doğdum demek, vengo filminin müzikleri arasında, çok içli bir parçadır ayrıca şarkıda ney çalan şahısta kutsi ergünerdir, bir yerlerden bulup mutlaka dinleyin
- remedios silvia pisa isimli bir kızımız söylüyormuş bu tony gatlif bestesini.
- insanı dinlerken derinlere götürebilen bir melodi ve yoruma sahip dingin parça.
http://youtube.com/...
- memleket hasreti anlatan bu şarkıyı, aşıkken dinlemek yapılacak kusurlu dokuz hareketten biridir. şarkı bittiğinde kendinizi yapayalnız hissederseniz. ağlamaklı gözlerle kalakalırsınız. remedios silvia pisa öyle içten söyler ki şarkıyı, başka kimseler söylemesin derseniz.
yukarıda yazılanları hepsi vengo ost'sindeki versiyonu içindir. ayrıca bu versiyonunun girişindeki ney kısmını kudsi ergüner'in üflediğini de öğrenince.(kipti, 29.04.2007 22:06)
- yasmin levy 'nin la juderia albümünde yer alır.
diğer versiyonunu da dinledim lâkin, yasmin levy gibi "yakmıyor".
- olmaz böyle güzellik dedirden muhteşem şarkı. 3 gündür playlist'te yer alan tek şarkıdır. remedios silvia pisa bu şarkıyı söylediğinde 17 yaşındadır. bir versiyonu daha vardır ki eleni vitali söyler yunanca o da iç parçalıyıcıdır. bkz: the song of the gypsies
(comet, 09.06.2007 12:03)
- aslı dionysis tsaknis abimizin bestesi balamos'tur. tony gatlif çakalının latin genleriyle harmanladığı bu süper lahmacunu flamenkoyla önünüze pişirip koyması isotunu bol yapmış. yalnız kıyması, hamuru, soğanı, baharatı o kadar sağlam ki bu parçanın; ispanyol işi acılı da yesen, yunan işi vassilis saleas'lı(to tragoudi ton tsigganon) bol ekşili de yesen, eleni vitali'li(the song of the gypsies) ince hamurlu çıtır çıtır da yesen, tadı damağında kalıyor insanın.
- şu günlerde bir atv dizisi olan komiser nevzatın fragmanında dönen şarkı...
- yonca lodi kişisinin gel beni bul ismiyle piyasaya çıkardığı dandik şarkının orjinalidir. şarkıda müziğin araklanmasıyla kalınmamış, yasmin levy yorumunun da tıpkısı icra edilmeye çalışılmış. o değil de bal bulmuş karınca sürüsü gibi çöküyorlar ya canım şarkıların tepesine, ne tat kalıyor ne tuz.
- vengo filminin muhteşem müziği,artık prime time kuşağında kulaklarımıza çalınacaktır.
(bkz: komiser nevzat)
- (bkz: naciye yi kim sevmez)*
- yasmin levy nin seslendirdiği enfes flamenko şarkısı.
no tengo lugar
y no tengo paisaje
yo menos tengo patria
con mis dedos hago el fuego
y con mi corazon te canto
las cuerdas de mi corazon lloran
naci en alamo
naci en alamo
no tengo lugar
y no tengo paisaje
yo menos tengo patria
naci en alamo
naci en alamo
ay cuando canta(s)
y con tus dolores
nuestras mujeres te chican
naci en alamo
naci en alamo
no tengo lugar
y no tengo paisaje
yo menos tengo patria
naci en alamo(frozen, 21.09.2007 10:29 ~ 10:30)
- adsız yerlerden geldim
toprağım yok
anavatanım belirsiz
ateşler yakıyorum parmaklarımla
ve sana şarkılar söylüyorum kalbimle
yürek telim gönül yakıyor
alamo'da doğdum
yerim yok, toprağım yok, yurdum yok
böyledir, bizim (çingene) kadınlarımız
acınla şarkını söylediğinde
seni darmadağın eder
türkçesi sözlerini okuduğumda iyice etkilendiğim çok hoş bir parça, son iki satır kesinlikle doğru dinlemek bile dağıtıyo.
- yasmin levy nin yorumuyla şaha kalkmış parçadır.gerçekten de kişinin içini yakar, kavurur akıllara zarardır.
(iago, 19.10.2007 02:35 ~ 06.11.2007 20:44)
- tekrar tekrar dinlenesi şarkıların üst sıralarında yer alır.remedios silva pisanın hafif toy, içli sesi iliklerinize kadar işler.
- sanki ispanyolca'dan bir bok anlıyormuşum gibi beni ağlatan, acı hayaller kurduran şarkı.
- -naci abi!! naci abi!!
-noldu lan?
-sana şarkı yazmışlar
-hadi lan ordan dingil
-vallaha abi bak dinle, naci en alamo
-..........naki diyo olm bu?
-ispanyolca naci naki okunuyo abi!
-eee anlamı ne?
-açık diil mi abi!
-yooo anlamadım ben!!
-nacinin alımı kuvvetlidir diyo abi.
-!!??? siktir lan puşt
-nacinin alımııııı ıııı nacinin alımıııııı, kaç kaç kaç
- gene pek acıklı, gene pek göz dolduran yasmin levy şarkısı..müzikleri pek bir türk ezgilerini anımsatmakta o yüzden şarkının girişi tüylerinizi diken diken etmekte birebir..tavsiye edilesidir.
- dinlerken mükemmel bir yaz gecesinde hayal eder kendini insan. yıldızların altında dans edesi gelir..
- parçada arka planda kalan ney sesini de kudsi erguner çıkarıyormuş.
- sonundaki dalga sesleri de şarkıyı ayrı bir güzel kılmıştır. deniz kadar güzel bir şarkıdır hakikaten.
|