belki ilginizi çeker
  1. · burma günleri
  2. · altın üçgen
  3. · myanmar
  4. · hepimiz aung san suu kyi yiz
  5. · than shwe
  6. · nevarlannevar
  7. · rangoon
  8. · thayet myo türk şehitliği
  9. · safran devrim
  10. · mekong
gündem
  1. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  2. · uludağ sözlük
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · google wave
  7. · aşk
  8. · doritos
  9. · yatakla duvar arasına düşen objeler

myanmar  

1. eski adı birmanya olan hindiçinde bir devlet. ileri teknolojinin kullanılmadığı bu ülkede, 2.3 milyon nüfuslu başkent rangoon'da neon lambalarına, gökdelenlere ve de hava kirliliğine rastlayamazsınız.
    (stocky2001, 03.09.2004 17:11)
  2. diğer adı burma olan ülke. nüfusunun yüzde 90'ı budist olup kalan yüzde 10'luk kısmı müslümandır.
    (floydian, 28.09.2007 09:20 ~ 09:20)
  3. cunta yönetiminin isteği üzerine ismi değiştirilen, asıl adı burma olan ülke. abd, ingiltere ve bbc, wall street journal, financial times gibi yayınlar cunta yönetimini tanımadıkları için ülkeye resmi olarak burma olarak hitap etmeye devam ediyor. ab ise burma/myanmar ifadesini kullanıyor.
    (aquila, 30.09.2007 12:53)
  4. 2006 yılına kadar kara paranın aklanması ile ilgili fatf'ın (financial action task force on money laundering) kara listesinde bulunan ve listeden en son çıkan ülke.
    (angesen, 30.09.2007 13:14)
  5. nargis kasırgası sonucu 10 bin kişinin hayatını kaybettiği güneydoğu asya ülkesidir.
    (bkz: allah rahmet eylesin)
    (bkz: meteorolojik afet)
    (ciramencatibin, 05.05.2008 20:40 ~ 20:48)
  6. nargis kasırgası sonrası ölü sayısı hızla artıyor. askeri rejim dış yardımları kabul etme konusunda isteksiz. yaklaşık 300 bin kişi kendi vatanında mülteci konumuna düştü. 40 yıldır askeri diktatörlük altında ezilen halk şimdi daha da kötü durumda.

avrupa birliğinin yaptığı yardım 2 milyon euro. yani sozluk yazarları arasında bir kapmanya açsak bu yardımı biz bile yapabilirdik. (gerçi girilmeyen girilere bakınca sözlük ahalisinin pek de sikinde değil)
    (galliani, 07.05.2008 16:27)
  7. nargis kasırgası sonrası ölü sayısının 80.000 kişiyi geçtiği ve yaklaşık 50.000 kişinin kayıp olduğu ülke. (bkz: burma)

türkiye 1 milyon dolar yardım yapmıştır.
    avrupa birliği ise 2 milyon euro.

fazla uzun bir giri yazmaya gerek yok.

ölü ve kayıp rakamlarının onbinli hanelere yuvarlandığı ve hiçbirşey ifade etmeyen salt bir cümle haber olarak durduğu bir yer burası. insanlığın doğamadan öldüğü yer.

(bkz: yazık)
    (şehzade mustafa, 08.05.2008 16:32)
  8. "ülke yabancı yardım ekiplerini ve gazetecileri kabul etmeye hazır değil" onlarca insanın ölümüne neden olan kasırga sonrası myanmar dış işleri bakanının açıklaması bu yönde oldu. insanlığımızı unutmuş şekilde hala siyasi ayak oyunları arasında debeleniyoruzun başka şekilde söylenmişi. askeri cunta yönetiminin refahı ve de devamını sağlama adına atılan adım olsa olsa bu. onlarca da değil binlece insanın ölümü ardından askeri yönetim, sıkıyönetim koşulları devam etse ne olur?

"myanmar’daki kasırga felaketinde resmi rakamlara göre ölü sayısı 23 bin, kayıp sayısı ise 42 bin. bağımsız kaynaklar, gerçek rakamın açıklanandan çok daha fazla olduğunu, ölü sayısının 100 bini bulabileceğini belirtiyor."
    (aglaures, 09.05.2008 12:22)
  9. sözlükte üç farklı isimde bulabileceğiniz ülkedir. burma, birmanya, myanmar. birleşmiş milletler ergen kafasına sahip, daha adının ne olduğuna bile karar verememiş ülkeleri uyarmalıdır. olm koskoca devlet kurmuşsunuz zırt pırt isim değiştiriyorsunuz, hayır bulduğunuz isimler de çok matah şeyler değil ki, yine değiştireceksiniz belli. myanmar nedir? son kararınız bu mudur, emin misiniz?

adım gibi eminim ki yine değiştireceksiniz isminizi, zira myanmar diye isim olmaz. bakın başkanınızın ismi "than shwe", başbakanınızın ismi "soe win" yemin ediyorum ülkenin adını bunlardan biri yapın daha şık durur.

-nerelisin?
    -soewin

bak nasıl asil durdu, ismi birleştirince daha bir karizmatik oldu. bunu düşünün, sonra bir daha isim değiştirmeyin. çocuk gibisiniz, ayıp oluyor. bak vietnam'a bir kere koydu adını hala devam ediyor, akıllı olun.
    (diazepam, 13.10.2009 09:49)
  10. (alkolik2000, 13.10.2009 10:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil