güzelim girilerinin çoğunu silip kayıplara karışmış, tahminimce kurumsal dergi işlerine girişip kafasını kaldırmaya vakit bulamıyordur, sabırlar diliyorum bu dergi çalışması için ona. iyi de girilerini niye sildi * ?
uzun zamandır göremiyorum kendisini ama istisnasız bir şekilde sözlüğün en iyi, en objektif yazan yazarlarından biri. valla şöyle doldursa sözlüğü o güzel yazıları ile çok makbule geçer.
edebiyatla bir biçimde ilişkili olduğunu biliyorum. bu alanda yazdıklarından çıkarsadığım kadarıyla pek müşkülpesent biri.
iyimser bir yorum oldu bu bence ama genelleme yapmayayım dedim.
onun yazdığı metinlerin içinde yürüyebilirsin, seslerin ve anlamların arasında durup nefes alabilirsin, yazı cinlerini paragraflar arasında kovalayabilirsin, koyduğu bir soru işaretinin yanında kendini bulabilirsin, çıkacak fırtınayı sezip, içi harflerle dolu boşluklarında saklanabilirsin.
onun kurduğu cümleleri kuramayacağımı, asla kelimeleri onun gibi dans ettiremeyeceğimi bildiğimden midir nedir, diğer okurları ile paralel bir hayranlık, yanı sıra da tuhaf bir kıskançlık besliyorum tarafına.
ben de yazmalıyım diyorum, ama kendi cümlelerimle. birine dönüşmeden, kopyalamadan, beğenilmek ya da beğenilmemek kaygısı taşımadan kimsem o olarak.
sonra yazı masasının başına oturuyorum, şimdi değil belki, ama bir gün bende sizin gibi (yazılarınızın yol gösterici ışığında) kelimeleri kusmadan yazmayı öğreneceğim…