|
|
- bilenler bilir, yıllar önce uğur dündar'ın ortaya çıkardığı bir tarikattı.
tarikatın lideri göstermek gibi olmasın müritlerin ağzına verirdi.
- (bkz: @403113)
- "muz o muz öp onu"
"sıııhmmaaa sıkkkhmaa ben yaşlıyım sıkkhhma"
"sııkkh kızım sıkkh o senin sıkkh onu"
gibi efsanevi repliklerle yıldızlaşan bir şeyhin hüzünbaz öyküsü diyebiliriz buna. müstehaktır tabi.
- fantastik, tropik bir tarikat. bir tarikatın muasırlık seviyesine bakıldığında muz mevyesinin çok elite kaldığını görüyoruz. fizyolojik olarak penis olayının muz'a benzetilmesi yine çok büyük bir zeka unsurudur. o kadar zekanında bu adamlarda ne aradığı konusunda derin araştırmalar gerekmektedir.hugo'nun akıbeti parmaklarımızın ucundaysa müritlerin akıbeti şeyh'in dalgasındadır. ''it ürür kervan yürür'' diye güzel bi vecizemiz var bilenler biliyor. gerçi ortada it kalmadı ama yavrucukları havlamaya devam ediyor. nihayetinde belediye sikim ekipleri gerekeni yapınca hayvan düşmanı ilan ediliyorlar. kimse kusura bakmasın kuzup olup, sağa sola saldıranları sikeler.
- müritler muz orta yapıyordu, şeyh de iyi ortaları gole çeviriyordu.
ancak uğur dündar'ın bitiş düdüğüyle tarikat sona ermişti.
- şerefsize şerefsiz diyememek gibi bir probleme sahip insanlardan oluşur.
şeyhlere kızmamak lazım, bilakis neşe verici insanlar, güzel kumpas kurmuşlar takılıyorlar. bu muz tarikatı şeyhi de malum, s.kini öptürüyordu. gel zaman git zaman palazlandı, kananı, inananı çok oldu.
aslen kızılacak en önemli detayı foyası meydana çıkmış tarikat şeyhini yalnız bırakmak istemeyen bazı izansız müritlerdir sanıyorum bu tarikatın. asalağın gidecek başka yeri yok diye de nitelendirebiliriz, meczup da diyebiliriz ama bence asıl sorun o öptürülene alışmak, bağımlı olmaktır. tadını sevmiş gidememiş belki.
gelgelelim bizim milletimiz döndürür dolaştırır suçun faturasını ne bu şuursuzlara, ne de hırsızın kendisi olan şeyhe keser. bizce suçlu olayı ortaya çıkaran arena ekibidir.
bir de ışıkları yakın da bakın bakalım; gündüz güneşi alnında, öptüğünüzden haşmetli gökdelenleri seçemeyen kör cemaat.
- "televizyonlu oda"da yattığım çocukluk günlerimden kalma, arena ve uğur dündar ekibinin cengaver haberciliğiyle ortaya çıkan "one man orgy" tarikatı.
o zamanlar küçüklüğün verdiği hayal gücü ve argo kelime bilgisi eksikliği sebebiyle, "şok şok şok muz tarikatı aaaazzz sonraaa" çığırtmalarının ilk başta ne olduğunu çözememiştim. muz benim için güzel, tatlı bir meyveydi ve çağrıştırdığı tek şey de mahallenin muhtarları'ndaki çaydanlık isimli garip maymundu. neyse...
program yayınlanırken babam uykusunun derinliklerinde, annem ise elindeki dikiş aparatlarıyla uğraşmaktaydı. tv'nin tam kontrolü bende ve ablamdaydı yani. haber başladı, görüntü kaliteli değildi. tabi o zamanki parmak kamera teknolojisi şimdiki kadar gelişmemişti, gelişmiş olsa bile bizde büyük bir nimet olarak görüldüğünden o zaman yüksek kalitedekilerin alınabilmiş olmasına inanmıyorum. neyse konu bu değil. haber başladı, bir sürü sakallı, beyaz saçlı adam var. böyle cami gibi bir yerdeler, namaz kılar gibi hareketler yapıyorlar. tanımlamakta zorluk çekiyorum, yıllar önce olmuş bir olay ve bunlar önemsiz detaylar çünkü.
neyse efendim, o tipik arena seslendirmecisi "işte olay geliyor hazır olun" gibi şeyler söylüyor ve benim çocukluğumu derinden etkileyen görüntü ve sesler mozaikli ve blur'lu bir şekilde tv'den akmaya başlıyor... muzun aslında muz olmadığını (futbol asla sadece futbol değildir), olayın iç yüzünün "fatih ürek"imsi bir şey olduğunu (bazı bilgilerim sadece "top" düzeyindeydi) kavrıyorum. belki ablam önceden biliyordu bu olayın böyle bir şey olduğunu ama bana söylememişti, şimdiye kadar da sormadım aslında. devam edersek, bir hışımla 7-8 kere değişmiş olan blaupunkt kumandasına hışımla basmam ve "benim uykum geldi annneee" dememle olay son buluyor...
işte böyle korkunç bir tarikattı muz tarikatı. benden uzak, düşmanıma da uzak, küpküçük çocuklara upuzak olmasını diliyorum (...and world peace).
- (bkz: banana republic)
(shira, 01.05.2008 21:51)
|