belki ilginizi çeker
  1. · yasemin mori
  2. · öyle zor geliyor ki her yeni gün
  3. · tokat gibi şarkı sözleri
  4. · yasemin mori
  5. · hayvanlar
  6. · yalnız dinlendiğinde depresyona sokan şarkılar
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · insanın ağzına sıçan parçalar
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · uludağ sözlük
  5. · ugg
  6. · zongul ducks
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · başlık açmak için kasmak
  9. · la boheme

mutsuz punk  

1. nasıl mutsuz, nasıl funk bir şarkıdır bu dinlemeye doyulamayan...

tabikide sözleri:
    kırmızı bir at çizerdim,
    kırmızı bir at,
    bak buda kafası.

'nereden geldim nereye giderdim?'
    buda düşünen kafanın bana sorusu.
    'sür beni sarp kayalıklara oradan aşağısı başka yerin konusu'
    'ah' dedi senin durumun fena',
    'ah' dedi, ' kalbinde bu neyin acısı?'

dayanamaz kalbimin içinden çıkardım
    utanmadan dünyaya tepeden bakardım!
    kimse beni bilmez,bilmez beni bilmez,
    bilmez beni kimse, ben hep saklandım

' yanmalısın sönmelisin ruhları incitmeli...
    inanırken yalanlara delirmiş olmalısın!
    ah o kızgın bakışın birde üzgün bakışın
    yüzlere gülüşün ve anidir düşüşün! '

üzülmeye gelmez, giderdim aramaya ruhumun parçalarını
    üzerime bir bir dikerdim beni nasıl isterdin?
    tek parça

yoksun, nedenin yoksa!
    kime güler yüzün?, kime ağlarsın?

-bi sandalye çek ve otur,
    mumlar var, mumları yak
    anlatacaklarım uzun, uzundur yollar
    ve her ne yöne gidersen git beter gibi sonsuz ama
    yoksun nedenin yoksa!-

yokum nedenim yok benim!
    kime güler yüzüm?, kime ağlarım?
    biliyorsan ne duruyorsun?
    yarına kalsam ne umuyorsun?

ağlarla kaplı hiç bilemezsin!
    her yanım her sözüm her savaşım her yönüm
    öyle zor, öyle zor geliyor ki her yeni gün...
    (smooth, 04.08.2008 23:03)
  2. inişleri, çıkışları, dümdüz yolları, karları, yağmurları ama hep bedenini sıyıran rüzgarları, fısıltıları, bağırmaları,çiçekleri, dökülen yaprakları ama en çok o yekpare hayalleri boyayan bir çocuk gibi hissettiren şarkı.
    (agustos, 19.08.2008 13:37 ~ 21.06.2009 03:07)
  3. giden sevgilinin ardından bağıra bağıra söylenmesi gereken şarkılardan. hele hele "bi sandalye çek ve otur,
    mumlar var, mumları yak anlatacaklarım uzun, uzundur yollar ve her ne yöne gidersen git beter gibi sonsuz ama
    yoksun nedenin yoksa!" dedikten sonra başka bir şey söylemeye gerek yoktur. sevgili olmasa bile yağmurlu bir son bahar akşam üstünde aileden, sevgiliden, sevdiklerden ayrılmışlık kafanıza dank ederken elinizde bir kadeh şarap oturmuşsanız cam kenarına arka fonda çalması gereken şarkılardan biridir.
    (bana bir nick bulun, 20.09.2008 18:46)
  4. hayvanlar albümünden bir yasemin mori şarkısı.
    (cuore sportivo, 20.09.2008 19:03)
  5. "beni nasıl isterdin?
    tek parça"
    (bkz: budur)
    (chichina, 11.10.2008 00:06)
  6. kendisini dinletmenin bokunu çıkaran yasemin mori şarkısı. bu ne lan yeter artık!
    (yağmursonrasıtoprakkokusu, 13.11.2008 17:03)
  7. damarlarınızda kan yerine tuzla buz olmuş kalbinizin cam parçacıklarının dolaşmasını sağlayan şarkı. kılcal damarlarınıza kadar hissedersiniz. 'ağlak edebiyatı'nın çok daha ötesinde olandır.
    (nightshade, 31.01.2009 16:37)
  8. mutsuz, çok mutsuz bir şarkı. evet, yasemin mori'den çok sert bir aparkat.
    (callistorm, 18.02.2009 04:12 ~ 04:14)
  9. (luthien, 18.02.2009 05:42)
  10. yanmalısın sönmelisin ruhları incitmeli
    bakmalısın görmelisin acıyan yerler neresi?
    varmak için heplere önce hiçi göze almalısın

kendi mutsuzsa bile yırtına yırtına söyler bunu en azından mutlu eder, severim. yasemori bin yaşa!!
    (devrimyürüyüşü, 08.05.2009 15:29)
  11. ceyhun yılmaz'ın radyo programında bir ara hergün çalmasıyla keşvettiğim,güpgüzel yasemin mori şarkısı. hele bir yeri var ki en çok oraya hastayım.
    -beni nasıl isterdin? ''tek parça'' işte tam burası. o tek parça derken çıkan sesi.
    (tvdeki kız, 20.06.2009 12:13)
  12. efes pilsen one love festivalindeki inanılmaz performansında bu parçayı söylerken birdenbire kendimi katıla katıla ağlarken buldum. evet resmen buldum. ne kadar içten söyledi her bir kelimeyi, kelimeler ok gibi yüreğime saplandı... ağlarla kaplı hiç bilemezsin, her yanım her yönüm her savaşım her yarım öyle zor öyle zor öyle zor geliyor ki her yeni gün her yeni gün her yeni gün her yeni gün her yeni gün her yeni gün................
    (cherryblossomgirl, 26.06.2009 17:14)
  13. isminden dolayı bir önyargı uyandıran ancak one love festivalde duyulduktan sonra ne halt etmişim ben bu kadar zaman bu şarkıyı dinlemeyerek dedirten,sözlerin ve vokalin içtenliği melodilerin acıtmasıyla dinleyerek insanın kendine yapabileceği en güzel acı çekme aracıdır.
    (camellia, 09.07.2009 12:15)
  14. eşliğinde siyah beyaz bir kısa film çekilebilecek şarkıdır... hayatın film müziği bile olabilir hiç farketmeden... sürekli mırıldanırsın, mırıldandıkça içlenirsin, ağlamak istersin, ağlatmaz... sağı öldürür solu süründürür... ama genelde süründürür...
    (biletli, 09.07.2009 12:20)
  15. "dayanamaz kalbimin içinden çıkardım,
    utanmadan dünyaya tepeden bakardım!
    kimse beni bilmez,
    bilmez beni bilmez,
    bilmez beni kimse, ben hep saklandım."

insana daha ne kadar toy olduğunu anlatır.kimse kimseyi bilmez aslında çünkü herkes saklanır.

"yanmalısın, sönmelisin, ruhları incitmeli...
    bakmalısın, görmelisin acıyan yerler neresi
    varmak için heplere, önce hiçi göze almalısın.
    ah o kızgın bakışın, bir de üzgün bakışın,
    yüzlere gülüşün ve anidir düşüşün!"

bu da öğüttür biz toylara verilen.aslında bildiğimiz şeylerdir ama yasemin mori bunu o kadar içten sunar ki bir daha anlarsın.yanmalısın ki küllerinden doğasın.anlamalısın karşındakini,bir görüşte anlamalısın içindekileri.maskenin altında sakladığın gözyaşları..saklama boşuna.

"ağlarla kaplı hiç bilemezsin!
    her yanım, her sözüm, her savaşım, her yönüm
    öyle zor, öyle zor geliyor ki her yeni gün...her yeni gün...her yeni gün..."

yapabilecek bir şeyin de yoktur işin kötüsü.kısır bir döngüde döner durursun ve sen heplere varmak için hiç olana kadar dünyanın en büyük işkencesi gibi gelecektir o her yeni gün...
    (camellia, 10.07.2009 11:29)
  16. ismine bakarak önyargıyla yaklaşılmaması gereken şarkı. yanlış bilmiyor isem mori hanımkız (ki burada bir anlatım bozukluğu oldu çünkü mori zaten kız demekmiş, neyse) gördüğü bir rüyadan etkilenerek yazıyor bunu. işte, uçuruma doğru sürülen kırmızı bir at, hem de konuşuyor şerefsiz, bir de "senin durumun fena, kalbinde bu neyin acısı?" diye durduk yere darlayan sorular soruyor. bunun üzerine mori de anlatmaya başlıyor derdini filan. diyor ki "ben üzülmeye gelemez kalbimin içinden çıkıp giderdim eskiden, herkesi de küçümser, cevapları bir tek kendimin bildiğini sanırdım kendi krallığımda. onların anlamayacağını bildiğim için hiç anlatmazdım kendimi, hep saklanırdım. halbuki öyle yapmamalıymışım, kendimi ateşe atmalı, delirip yalanlara inanmalı, gerektiğinde ruhları da incitebilmeliymişim. caps/ varmak için heplere önce hiçi göze almalıymışım. /caps ama ağlarla kaplı her yönüm (hiç bilemezsin), o yüzden de gittikçe zorlaşıyor her yeni gün."

sen başımızdan eksik olma ve güzel uyu mori, uzun yıllar daha böyle şarkılar yap. (bir de sahneni geliştir, o konuda eksikliklerin var)
    (hilde, 22.07.2009 00:47 ~ 00:48)
  17. beni nasıl isterdin? tek parça!
    (baumwolle, 08.10.2009 17:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil