belki ilginizi çeker
  1. · erkek adam erkek siker
  2. · iceman
  3. · naz elmas
  4. · nightcrawler
  5. · rubber johnny
  6. · evanescence türkiye ye gelsin kampanyası
  7. · güzel kızların kakası pembe olur
  8. · tavuğa tecavüz edip öldüren adam
  9. · ağrı dağı cano cano remix
  10. · kalbi kırılmış bir kadının yapabilecekleri
gündem
  1. · ugg
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  4. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  5. · marjinal isim meraklısı aile
  6. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  7. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  8. · kastor ve pollüks
  9. · let me kiss you

mutant  

1. insan benzeri ancak özel yetenekleri olan yaratık.
    (atidelphi, 20.04.2004 15:21)
  2. mutasyona uğramış organizmaya verilen ad
    (nienna, 29.04.2004 22:47)
  3. mutasyon sebebiyle ebeveynlerinden farklı yapılara sahip olan canlı
    (mavio, 10.08.2004 23:40)
  4. en genel tanımıyla dna dizisinde kalıcı değişiklik oluşmuş organizma...
    (easy company, 19.02.2005 13:17)
  5. (bkz: fallout)
    (zeus, 18.04.2005 01:46)
  6. cemiyette pişiyorum'un 2003 yılında çıkardığı ''hayatta herkesi anlatan bir resim vardır'' demosundaki 8. parça.

3 gün geçti,5gün geçti
    kafamızda aynı şeyler.
    sen nerdesin? ben nerdeyim?
    hadi uzayalım beyler.
    o ne dedi? bu ne dedi?
    yok ebeni kedi yedi.
    kızlar uzak dursun yeter.
    erkek adam erkek siker.
    hey
    çünkü, biz mutantız
    büyük bir utancız.

ben at siktim,kavun siktim
    milangaza incir diktim
    çöp tenekesinde doğdum
    armut yedim cırcır oldum
    senden başka,benden başka
    benden başka,senden başka
    şundan başka,bundan başka
    ondan başka biri oldum

babam dedi ki:"doğmasaydın keşke"
    ben de dedim ki"doğdum,bak şu işe"
    babam dedi ki:"doğmasaydın keşke"
    ben de dedim ki"doğdum ulan işte"
    (pudding, 29.03.2006 23:30)
  7. (bkz: teenage mutant ninja turtles)
    (sulfur, 27.05.2007 19:30)
  8. mutant, biyolojide;
    -insandır, hayvandır
    -ne insandır, ne de hayvandır
    -insanın dna dizilimleri ve sarmallarının gamma ışınımlarına maruz kalmasıyla uğradığı değişim sonrası ortaya çıkan değişim formatı. ekstra güçlere sahip olmalarıyla da tanınırlar.

mutant, güncel yaşamda;
    -insanların insan olmaktan çıkışına ve hatta onlara "başinsan" denilmesine tepki olarak "size insan diyorlarsa ben değilim ulan!" isyanıdır.
    -klişelerden nefret ediştir. zihinlerin aynı noktadan kontrolüne tepkidir. bu sisteme başkaldırıdır.
    -farklıdır, tuhaftır. ama başkası değildir.
    (mutant, 22.04.2008 01:09)
  9. marvel comics ve x-men aleminde bu arkadaşlarımızın tür ismi "homo sapiens superior"dır. "x-gene" adı verilen bir gene sahiplerdir, bu gen sayesinde oradan oraya uçabilir, ellerinden ateş çıkarabilir ya da insanların zihinlerini okuyabilirler.

mutantların özelliklerinin ortaya çıkışı, genellikle ergenlik çağında olur. fakat doğuştan güçlerine sahip olan mutantlar da var tabi. örneğin jamie madrox, örneğin nightcrawler.

gariptir, çoğu mutant karakterin annesi ve babası "homo sapiens"tir. genelde hamilelik döneminde maruz kalınan radyasyon vs. karakterlerimizin mutasyonuna neden olmuştur. ayrıca normal anne babalar hem mutant hem de normal çocuk doğurabilir. bunun en büyük örneğini cannonball ve icarus'un ailesi guthrieler'de görüyoruz. yanlış hatırlamıyorsam 8 kardeşin 5'i mutanttı. yine gariptir ki iki mutantın çocukları da normal insan olabilir. çok düşük bir ihtimal ama olabiliyor.

muhtemelen x-geninden olsa gerek, mutantlar aids'e karşı dayanıklıdır. fakat kendilerinin de "legacy virus" adında bir belalısı vardır -aslında vardı. sağolsun colossus sayesinde bu hastalığın çaresini bulmuştur mutant dünyası.

e is for extinction hikayesinden önce mutant nüfusunda bir patlama olduğunu ve insan soyunun hızla azaldığını biliyorduk. fakat önce e is for extinction'da milyonlarca mutantın katledilmesi, ardından house of m'de de scarlett witch yüzünden dünyada sadece 198 mutantın kalması, türün nüfusunu iyice azalttı. bu hikayelerden sonra gelen x-men: messiah complex'te yeni bir mutant doğumuna tanık oluyoruz ama.

mutantların güçlerini kuvvet olarak sınıflandırırken omega-alpha-beta (güçlüden zayıfa) vs. gibi yunan alfabesinden yararlanılıyor. kesin olarak bilinen 5 omega level mutant var: iceman, elixir, jean grey, vulcan, rachel summers. storm'un da bunlardan biri olduğu düşünülüyor. çoğu ünlü mutant ise (professor x, magneto, cyclops, wolverine vs.) alpha level mutant olarak kabul görüyor.
    (noscho, 19.08.2008 15:18)
  10. çok hoş kokan bi parfüm markası.
    (asii melek, 28.03.2009 09:50)
  11. telaffuz etmesi çok hoşuma giden kelimedir.anlamlı anlamsız her fırsatta cümle içinde kullanırım.
    (bkz: seni seviyorum mutant)
    (bkz: ben büyüyünce mutant olacağım)
    (çıtırpaneharcı, 28.03.2009 09:54)
  12. (bkz: erkek adam erkek siker)
    (rabarba, 14.08.2009 16:14)
  13. biyolojik nitelik değişimine uğramış canlı.
    (quentin, 18.10.2009 03:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil