fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi'nde 0 çektiği sezonun başıydı.. türkiye'den bu lige katılan iki takımın patronları; galatasaray teknik direktörü lucescu ve fenerbahçe'yi çalıştıran mustafa denizli, spor medyasının önünde bu güzide turnuva öncesi değerlendirme yapıyorlardı..
bu büyük buluşmada mustafa denizli, şampiyonlar liginde gruptan çıkacak takımların içsaha maçlarını kazanmaları gerektiğini, önemli olanın deplasmanda alacakları puanlar olduğunu söylemişti.
yorumculuk yaptığı 9 temmuz fransa italya dünya fupası final maçındaki düzgün ve anlaşılabilir türkçesiyle şenol güneş işkencesinden sonra ilaç gibi gelen yorumcu-teknik adam.
spiker : ve italya şampiyon, kupa avrupada kalıyor.
mustafa denizli : kupa 15 gün önce avrupada kaldı, şimdi değil.
spiker : haklısınız hocam ben hata yaptım.
mustafa denizli : hehehe.
maçı işkenceye çeviren, bi sus be artık dedirten -güya- maç yorumcusu eski teknik direktör. kupayı italyanın penaltılarla alması kendisine iyi bir kapak olmuştur.
ribery'e daha maç başlamadan kafayı takan, yaptığı her hatada "ben demiştim" vari yorumlar yapan, iyi hareketlerini ise ne hikmetse es geçen kanal 1 maç yorumcusu.
2006 dünya kupası final maçında, penaltı atışları öncesinde, "bence yerden kalecinin sol tarafına atar" gibi saçma sapan yorumlar yapmış eski teknik adam. bu yorumları nedeniyle şahsıma, bol kollektif bir ömer üründül'ü özlettirmiştir.
2006 dünya kupası final maçında fransa'nın yakaladığı bir pozisyon sırasında,"o pozisyondan bir şey çıkmaz diyen, saniyeler sonra azıcık şansı olsa golü atacak t.henry (bkz: anri)tarafından göt olma şansı artırılan spor yazarı
yıl 2007 ve hala adam adama savunma prensiplerini benimseyen teknik adam. ona göre stoperler rakip forvetle yapışık oynamalı maç boyunca. 3-5-2 den de vazgeçmez liberolu sistem gözdesidir. yapma hocam ya biraz geliştir kendini artık.
vakti zamanın da alman ikinci ligi takımı alemannia aachen 'ı çalıştırmıştı lig devam ederken transfer olmuştu ve o sıra aachen küme hattındaydı denizli bu takımı şampiyon yaparım demişti. akabinde ve detayında üst üste maçlar kazanmıştı ve bizde gaza gelmiştik hepimiz aachen'li olmuştuk. sonuç mu sonuç takım küme düştü yuvaya döndü.
hangi gazete hatırlamıyorum ama beşiktaşlı oldugunu itiraf etmişti. 3 büyükten birinde oynadım, birinde çalıştım, ötekisini ise hep izledim gibisinden bir şeyler söylemişti.
dünkü sabah gazetesinde kendisinin yorumculuk yaptığı programın tam sayfa reklamı vardı.şöyle bir şeydi:
(büyük puntolarla)
futbol merkezi
saat 22:30'da
mustafa denizli
futbol cahili
(çok küçük puntolarla)
yorumcuların aksine.....
bu çok bilindik bir tekniktir esasında."evlendiler!" deyip dizideki evliliği gösteren magazincilerinki kadar ucuz bir numara.yine de burada garip kaçmış,...lan yoksa hem yorumcu diye programa çıkarıp hem de maytap mı geçiyorsunuz adamla?ayıp lan ayıp!
kornerden gol atmakla ünlü futbolcu ve bi zamanların iyi teknik direktörüydü ama şimdilerde yaptığı yorumculukta berbat bi çizgisi var maç içinde hiç susmasıyla dikkat çekiyor yanılmıyosam 2006 dünya kupası maçlarından birinde veya finalininde hiç susmayarak maçı herkese zehir etmişti
23 ağustos 2008 galatasaray denizlispor maçını sinir krizi içinde izlettiren adam. zaten maç doğru düzgün değildi, pozisyonsuz, kötü futbol oynanan bir maçtı ama mustafa denizli en ufak bir zevk almamamız için elinden geleni yaptı. 90 dakika süren maçın en az 70 dakikasında konjuştu mustafa denizli. her pasa, hakemin her kararına, her oyuncu değişiklşiğine, her sümkürmeye, her yakkabı rengine yorum yaptı adam. konuştu da konuştu. lig tv ye sesleniyorum. bu adamı çağırmayın maç yorumlamaya. yalvarıyorum rıdvan yapsın şu işi, ne olur? "madem yorumcuyum, o zaman sürekli konuşmalıyım" diye düşünerek maçların anasını belleyecek belli ki. dünkü maç boyunca sürekli mustafa denizli'ye sövdük. tüm kahve bir olduk anasına küfrettik. lincoln'ün kayıtsızlığına bile sövemedik bu adam yüzünden.
23 ağustos 2008 galatasaray denizlispor maçı ında galatasaray'ın ilk 20 dakika da üç net gol pozisyonu ve bir de direkten dönen topu olmasına rağmen bok atmaktan çekinmeyen spor adamı.
bu maçın önemi, ilk lig maçı olamasından ziyade haftaiçi oynanacak olan steaua bükreş maçının provası niteliği taşımasından geliyordu. o yüzden pür dikkat izledi herkes. kafalarda zaten bir sürü soru işareti varken bu adamın art niyetli bir şekilde yaptığı yorumlar son derece can sıkıcıydı.
tabi ki eleştiri olacak, takımın zaaflarından bahsedilecek ama bokunu çıkarmamak lazım.
biz de görüyoruz bazı şeyleri. galatasaray'ın şampiyonlar ligine kalması için dünkü oynadığı oyunun üstüne koyması lazım.
o 4 golü kendisine hediye ediyorum. sayın denizli işini bilir.