belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · boylumlama
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · yeşim salkım
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · bjk store
  9. · 11

mustafa çalışkan  

1. takip listesine aldığımız genç şairlerden. genç dediysek 80li. yeni şiirler yazıyor, muzip, şakacı, ama yaşamakla yaralı. gizlediği hüznü hep bir yerlerden çıkıveriyor.

amentümünü adlı bi' şiiri var, fayrap'ta yayınlanmış. hepsini yazmak çok uzun.

"ben bu dünyaya akşam üstü bir kaldırımın kenarında oturuyorken tek başıma inandım. çok fazla çocuktum. çok büyüktü o zaman caddeler. çocuktum ve karşıdan karşıya bir eli tutmadan geçmek icat edilmemişti. niye bilmiyorum birden küçük göğsümün içindeki o büyük tanrıya küfrettim. düştüm sonra. eve dönene kadar içimdeki uçuruma düştüm. eve dönmek diye bir yerdir vardır içimdedir. yatılıda kaldığım o ilk gece eve dönmeye inandım. o gece babama inandım. anneme inandım. abime ve kız kardeşlerime inandım. bir gece. yatakhane. mustafa dayan. demir bir ranza. ışıklar sön. mustafa yan. anne. baba. kardeşler. mustafa inan. hepsine çok inandım. çocuktum sessizdi ve beş kişilikti dinim. henüz inmemişti zeliha ve elanur ayetleri. eve dönmek kutsal kitabıydı dinimin."
    (usuyitik, 08.11.2009 13:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil