görseller
music has the right to children 

belki ilginizi çeker
  1. · bütün parçaların güzel olduğu albümler
  2. · geogaddi
  3. · intelligent dance music
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aylin aslım
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · the twilight saga new moon
  4. · öğretmenler günü
  5. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · heinrich schliemann
  9. · taksim de taciz

music has the right to children  

1. 1998 çıkışlı boards of canada albümü.

wildlife analysis
    an eagle in your mind
    the color of the fire
    telephasic workshop
    triangles and rhombuses
    sixtyten
    turquoise hexagon sun
    kaini industries
    bocuma
    roygbiv
    rue the whirl
    aquarius
    olson
    pete standing alone
    smokes quantity
    open the light
    one very important thought
    happy cycling
    (headfucker, 26.06.2008 14:27)
  2. itiraf edelim. boards of canada bu albümle hiç bir şeyi icad etmedi. onlar da tıpkı aphex twin'in, brian eno'nun, autechre'ın (ilk zamanları), the orb'un yaptığı şeyleri yaptılar bu albümde. drum machine kullandılar, bolca analog ve dijital synth vardı, ritmler tipik downtempo ritmleriydi ve tür olarak da warp records kataloğunda bir çok örneği olan bir yapımdı bu albüm. peki öyleyse neden music has the right to children gelmiş geçmiş en iyi albümlerden biri olarak kabul ediliyor?

basitçe tanımlamak gerekirse; yukarıda saydığım şeyler asla bu şekilde bir araya gelmemişti. sandison kardeşlerin uzmanlık alanı detaylarda ve basitlikte gizli. mesela bocuma'daki o kısa melodi, mesela an eagle in your mind'daki o yavaş açılış, mesela turqouise hexagon sun'daki müthiş piyano sesi. her idm/downtempo sanatçısı bu albümden sonra içerdiği seslere benzer sesler yaratmaya çalıştı kayıtlarında.

devam edelim. music has the right to children'ın her dakikasında boards of canada içinize işliyor -albümde masumiyeti ve gizemi hissediyorsunuz. kullandıkları eski sample'lar ve küçük çocuk sesleriyle size ufaklık halinizi hatırlatıyor her seste. aklınıza albüm kapağındaki insanları getiriyor. o yılları yaşıyorsunuz tamamen. ruhsuz, akımla çalışan makinalardan duyguları en iyi şekilde çıkartıyor sandison kardeşler.

sanırım bir albümden efsane olması için daha fazla bir şey bekleyemezsiniz.

not: favorimin roygbiv olduğunu söylemeden de geçemeyeceğim.
    (noscho, 24.11.2008 13:43 ~ 13:46)
  3. korkudan altıma sıçtım, çocukluk sanrılarıma geri döndüm. -''anne ben kabuş göydüm.''- winamp saçmalıyor bir yerlerden çığlıklar yükseliyor, geriye sarıyorum ve çığlıklardan eser yok. neredesiniz lan! sıçarım böyle masumiyetin içine! -''koykuyoyum..''- böö!
    (sir da ros floyd, 19.06.2009 21:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil