muscle museum gibi pek çok şarkısıyla insanı hüzünlüyken ağlatıp sevinçliyken coşturan ve bunu aynı şarkıyla yaparak müzik aleminde diğerlerinden ayrılan eşsiz grup. muscle museum şarkısının sonunda yer alan solo harhangi bir gitar tarafından değil bizzat vokalistin ağzıyla atılmaktadır ve yurdum cover gruplarından bunu başaran daha görülememiştir. muscle museum dışında uno ve time is running out dinlenesi diğer şarkılarındandır.
h2000 de çıktıklarında baştan sona ağzım açık "bu nasıl bir performans" diye düşünmekten öte bişey yapmaktan aciz kaldığım, hala dinlerken * içimi titreten grup
her bir şarkısına bayıldığım grubun özellikle bliss,new born ve showbiz ilaç gibidir, benzeri olmayan bir müzik yaptıklarına inanırım, bundan beş sene önce muscle museum'la tanımıştım ve müziklerinde hiçbir kalite düşüşü veya tekrara rastlamadım
rockistanbul'a angut ötesi sebepsilerden dolayı gelmediler, insanı çileden çıkardılar. neymiş, ameriga gonserleri çok iyi gidiyomuş, bikaç bin türk için ameriga turnelerine ara veremezlermiş. sanatçı etiğiyle hiç bağdaşmıyo ama hakkaten çok iyi müzisyenler.* klipleri de gayet yaratıcı (plug in baby, muscle museum, new born vs.) 2001'de çıkan origin of symmetry gerçekten etkileyici ama 2003'teki absolution güzel olsa da onun seviyesine yetişemedi. yeni eserlerini dört gözle bekliyorum, zira günde 4 posta plug in baby izlemekten sıkılabilirim yakında.
pek güzel kliplere sahip grup. ayrıca celine dion konser turnesine bu adı koymak istemiştir vakti zamanında, fakat muse grubu adının tüm haklarını elinde bulundurduğu için kendisine izin vermemiştir.