bas partisyonunun çalarken çok zevk verdiği şarkı. "can you see that..." diye başlayan kısmının acayip güzel olduğu, muse'ü çok sevmesem de, piyasaya düşmüş şarkıları hiç sevmesem de yine de çok sevdiğim şarkı.
muse'un ortamlara akmış şarkılarından biri. ama hakkatten de çok güzeldir. dinlemeyen varsa dc'den indirmelerini ve dinlemelerini tavsiye ederim. ama şöyle güzel çalan insanlar varsa canlı dinlemek daha da güzeldir. davullar özellikle çok iyidir şarkıda (sanki müzikten anlarmışım gibi..)
muscle museum bu dünyadaki en orospu çocuğu şarkıdır. di do di do di do şeklinde giden super marionun yürüme efektini anımsatan bir bassline ile yapılan şarkı nasıl 4 dakika 26 saniye gibi kısa bir sürede insanın ağzına sıçabilmektedir. 3000 metreden ayırt edilebilen gitar melodisiyle de hafızalara kazınmıştır. muse diye de bilinen ama aslında gerçek ismi "easy-for-amateur-rock-bands-to-cover" olan ingiliz grubundur bu şarkı.
tam bir muse şarkısı.
geçenlerde duyup melodisini mırıldanarak on kişiye sordum, hepsinden muse cevabı aldım.
ama şarkının adını kimse bilmiyodu ben de dahil.sonra muse klasörümde bulunduğunu, birçok kez dinlediğimi ama adına hiç dikkat etmediğimi farkettim. muscle museum.
buram buram muse kokan müthiş şarkı.
rivayete göre muscle museum adının sebebi ingilizce sözlükte muse'den hemen önceki ve hemen sonraki sözcüklerin bu ikisi olmasıymış.
ne alakası var lan! dedim. yine de merak edip en yakınımdaki sözlüğe baktım. arada bikaç tane kelime var. hadi muscle'dan türeyenleri atayım dedim, yine arada bi sözcük kaldı: muscovite. moskovalı demekmiş.
ama şimdi düşününce muscle yerine bunu kullansalar pek de hoş olmazmış. moskovalı müzesi ne lan! ben rus falan olsam alınırdım herhal.
adamlar düşünmüş. ya da ben yine basit bi mevzu üstünde çok derinlere dalmaya çalışıp gittikçe saçmalıyorum. tamam tamam, bitti.
muse'un en sevdiğim ama en sevdiğim şarkısı. stockholm syndrome da var gerçi. ha bi de time is running out var. bliss de olabilir... yaw hespini seviyomuşum lan.. yok yok bu muscle museum ilk göz ağrısı gibi bi şey sözlük.. çok severim çokkk
she had something to confess to,
but you don't have the time so look the other way
you will wait until it's over:
to reveal what you'd never shown her
too little much too late
too long tryin to resist it, you've just gone and missed it
it's escaped your world
can you see that i am needing,begging for so much more than you could ever give
and i don't want you to adore me
don't want you to ignore me
when it pleases you yeah
and i'll do it on my own
i have played in every toilet but you still want to spoil it to prove i've made a big mistake
too long tryin' to resist it you've just gone and missed it
it's escaped your world
can you see that i am needing...
so i'll do it on my own and i'll do it all by myself
you will never make it