görseller
murat menteşmurat menteş

belki ilginizi çeker
  1. · kuzgunun gölgesi
  2. · garanti karantina
  3. · korkma ben varım
  4. · deplasmanda plasebo
  5. · kaosa mütevazı bir katkı
  6. · dublörün dilemması
  7. · aynalı barikatlar
  8. · şiddete meyyalim vallahi dertten
  9. · ibrahim tenekeci
  10. · aceleci tefecinin edebiyat süsü verdiği anlar
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · ugg
  2. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  3. · 2012
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · galatasaray
  8. · veri sıkıştırma
  9. · sivrisineğin vicdansızlığı

murat menteş  

sayfa  / 2
  1. gerçek hayat dergisinde bir dönem sinema yazıları yazmış şu an hafızam beni yanıltmıyor ise gerçek hayat dergisini yazı işleri müdürlüğünü yapan yazar.
    (ya hu, 09.10.2005 21:46)
  2. gerçek hayat dergisiyle bağlarını koparmış, noktadergisinde sinema eleştirileri(!) yazan yazar. ayrıca dublörün dilemması yanında kaosa mütevazı bir katkı ve aynalı barikatlar isminde lezzetli kitapları olan yazar.
    (marguis, 30.03.2007 12:25 ~ 12:26)
  3. iletişim yayınları'ndan çıkmak üzere olan korkma ben varım isimli romanı şiddetle beklenen güzel insan, ağabey.
    (marguis, 05.04.2007 01:34)
  4. nihat genç'in "...ben onun yaşındayken kelimelerle kasap gibi boğuşurdum; o ise kelimeleri kırbaçlayıp cümleler içinde düzene sokuyor..." demesine şaşırdığım ama bir o kadar da haklı olduğunu düşündüğüm yazar..
    (palmyra, 08.04.2007 20:02 ~ 20:07)
  5. ziyadesiyle mütevazi bir insan,yani sen o kadar aş coş,sonra gel pertevniyal lisesine,ergen veledlere yusuf kıssasını,köroğlunu,karacoğlanı anlat,osmanlıda esnaf etiğinden dem vur,harikulade bir insan,deli bir abi...yani hepimiz onu örnek almalıyız,valla bak abartmıyorum,murat menteş entitüsü kurulmalı,bu adam nasıl böyle aştı,coştu diye araştırmalıyız,çok severim ben bu adamı ya...bu arada söylenmemiş ben ekleyeyim;

ısrarla şair,büyük şair;
    (bkz: kuzgunun gölgesi)
    (bkz: garanti karantina)
    (bkz: deplasmanda plasebo)

fırındaki kitabı;
    (bkz: korkma ben varım)
    (kirlikirpi, 12.08.2007 13:38)
  6. ikiz oğulları var. romana sardı.
    (z string, 16.08.2007 23:27)
  7. dublörün dilemması, aynalı barikatlar, kaosa mütevazı bir katkı kitaplarıyla, yazı diliyle, yazarla okur arasındaki ilişkiye farklı bir boyut getiren, şiddete meyyalim vallahi dertten mottosunun yaratıcısı, bilir kişi, bildirir kişi..

okur-yazar ilişkisinin benzerini, michael haneke yönetmen-izleyici arasında funny games filminde yapmıştır.
    (gidiyorum bu, 21.09.2007 14:46)
  8. 'allah'ım bizler senin falsolu kullarınız, n'olur bizden razı ol!'

diye bir dua eder deplasmanda plasebo adlı şiirinde.
    (bjaso, 19.02.2008 05:31)
  9. on parmak on marifet bir kişilik. şairliği zeka dolu, romanı fantastik ve hala insani olanın zirvesinde, ismet özel ile yaptığı söyleşilerinden, ondan daha iyi soru soran başka birini bilmiyorum. yeni romanı çıksa da yeniden o kıpır kıpır enerjiye şahit olsak.
    (marcy kaplan, 06.03.2008 23:23)
  10. (bkz: kaosa mütevazı bir katkı)
    (bkz: aynalı barikatlar)
    (zinkafnun, 11.06.2008 10:45 ~ 10:47)
  11. kendi çağdaşları içerisinde fiziksel olarak olmasa da sözel olarak en karizmatik ifadeleri bulup çıkaran şair. şiiri bıraktığını ifade etmiş olmasına rağmen karagözdergisinin 3. sayısında yeni bir şiirle tekrar gündeme gelmiş biridir. dublörün dilemmasıtürk roman tarihinde apayrı bir yeri işgal edeceğe benziyor. kelimelerden bambaşka mimariler çıkarmayı seven ve adeta karşısındakine her türlü sosyal ilişkisini kelimeler üzerinden gerçekleştirdiği kanaatini veren insan. delice bir zekaya sahipliği açısından endişe verici olmasına rağmen ürkütücü bir tarafı olmayan dünyaya karşı gayri ciddiliği oynayan şahıs. popüler kültürü derunilikle harmanlayarak olmadık enterasanlıklar çıkarabilecek kadar yeteneği kuvvetlidir. bunu da sanırım ismet özelgibi bir büyüğün dizi dibinde olmasına bağlamak gerek. sinemaya derinlikli bir noktadan vakıf olduğuna inanıyorum zira yazdıklarında görselliğin çarpıcılığı alenidir.ayrıca türkçeyi her türk şairi gibi delice sevdiği yazdıkları itibariyle ortadadır. okunması takip edilmesi ısrarla tavsiye edilebilir. yan etkileri yoktur.
    (hacivatci vakkas, 12.07.2008 09:17 ~ 09:33)
  12. türk romanı denilen kaotik oluşumun gülen yüzü. şiirinin usta gösterge bulucusu.

yolculuğunuzun bazı bazı zor bazı bazı garip şiirlerinin şairi, dublörün dilemması ile sizi sizden alan benzetmelerin kahramanı.

şöyleki efendim hem türk şiirinin ve romanını bu kadar iyi bilip hem de varoluşsal bir tuzağa düşmeden edebiyatını çok farkılı bir yatakta dünya ile konuşturan bir anlatıcı.
    (detonerenk, 02.08.2008 00:02)
  13. aslında şiirleri vardır. misal:

deplasmanda plasebo

allah'ım kaderimde anarşi ve protesto
    antidepresanlar ve içi boş bir gardırop
    ne de çok yer kaplıyor mesela al pacino
    yardımın gerekiyor kadıköy'deyim stop.

allah'ım kaderim bu sentimental ambargo:
    alternatif referans potansiyel salvo yok,
    sadece klostrofobi, hicran türbülans ve şok;
    cariyeler çekilmiş yeraltına cumburlop.

allah'ım kaderimi sen yazdın sen bilirsin
    kalbim oyuncak mı ne, ne kolay kırılıyor?
    "deplasmandır bu dünya" diyor albino şeyhim
    plasebo yutturuyor bana depresif doktor.

allah'ım kaderimden şikayetçi değilim
    aksine bahtiyarım evrende bana da rol
    verdiğin için şahsen, allah'ım bizler senin
    falsolu kullarınız, n'olur bizden razı ol.
    (karakutu, 01.12.2008 02:17)
  14. bir başka şiiri:

aceleci tefecinin edebiyat süsü verdiği anlar

felek balta, kader kürek, ecel tırpanla
    kuşatmış bitkisel hayatımı.

delirip, aklımı düşsem vergiden
    bürokrat çete damgalar aranjman çığlıklarla
    balo bileti gibi kara bahtımı.

feshedildi sadakat kontratı,
    evraklara truva tutukalı sürülüyor;
    hasret stoklamaksa yasak
    heder oldu romantik efor
    bloke edildi şefkat,
    prosedür gereği haşat olarak
    cartayı çekmemiz şart.
    serzeniş tekviyesi işlemiyor zerrece
    iradeye kanca takıyor kitle
    dandik reformlarla ikna cumhuriyeti
    moleküllerine ayırıyor çiftleri
    olur böyle şeyler dar'ül islamda bile
    sevdiceğim, gözyaşı averajı bizdedir.
    fecre kadar sürsün nihavant fotosentez
    ıstırap cetvelini kır, dert vanasını çevir;
    saçmalığa yasal tedbir işlemez.
    kullukta kusur muydu ihtiras transferi?
    ne yapsam kapanmıyor platonik parantez,
    sökülüyor cart curt ontolojik yamam
    şarj olsam hasretinle, amatörce mi kaçar?

atomu yumrukla parçalayamam...
    allah büyüktür elbet bir kapı açar.
    (karakutu, 01.12.2008 02:18)
  15. seviyoruz sayıyoruz bu adamı. ama bakıyorum herkes övüyor. bu kadar övgü insanı delirtir ya da başka şeyler yaptırır( götünü kaldırır mesela, şımartır, sapıttırır, üzerine baskı olur, şitres yapar. yapar işte bi'şeyler). övmeyin yahu!

hamiş: çıkar lan artık şu kitabı.
    (usuyitik, 26.06.2009 18:05)
  16. dublörün dilemması dışındaki kitaplarının baskısı bulunmadığı için beni hüzne gark eden yazar. hayata bakışının karşısında saygıyla eğildiğim kişi. hiç tanımadığım halde can parçası.
    (şorşak kirpi, 27.06.2009 18:29)
  17. cumartesi akşamları saat 23:30'da tvnet'te, klark adında kültür-sanat programı yapmaya başlamış kendisi. ve sanırım iki haftadır da devam ediyor. belki üç. ilgilenenlere duyurulur. ki ilgilenenler zaten biliyordur. öyle bi' şeyler.. evet sıcak!
    (usul, 09.07.2009 23:23)
  18. (bkz: @3772001)
    (usuyitik, 31.07.2009 19:38)
  19. alman ve isveçli arkeologların ortak çalışmasıyla yapılan kazılarda yeni bir şiiri bulunmuştur. tuval üzerine yağlı boya, buyurunuz:

seksapel seksen papel

bir 45’lik lütfen; plak ya da tabanca.

stresli bir gangster başka ne ister?

aşiretim kötürüm çetem komada

hareketli bir hedef gibi jüpiter

telefonum çalıyor, arayan canlı bir kız!

ateş ile barut süper bir ikilidir.

kimsecikler kırılmaz, hangi çağdayız?

hem cinayet göründüğü kadar zevkli değildir.

pekala, yanılmışım fakat isabet olmuş:

taziyeye giden bir ağır hasta gibi

imgesel rehineler, simgesel değiş tokuş…

kainatı görmezden gelemezsin ki?

radyo anteni sanki, türkiye’ye yapışık,

halka dik dik bakan 30 bin heykel.

duygu, zaman, imaj, beden her şey kiralık

maalesef, mesela seksapel seksen papel.

avını kovalarken kaybolmayasın?

şans, bir aptalın temel ihtiyacıdır.

paso lagaluga, habire mırın kırın

“inşallah” demeyen paranoyaktır.

kaynak: http://www.dunyabizim.com/...
    (usuyitik, 14.08.2009 12:46 ~ 12:47)
  20. güzel adamdır. ince bir mizah anlayışı var. ismet özel sevenler derneğinin müstesna üyelerindendir. güzel adamlar sözlüğümüzde yerini çoktan almıştır. mesela bu adamı televizyon pek bozmamıştır. son romanı da biraz gecikmiştir.
    (mete tebeci, 16.08.2009 00:46)
  21. alper canıgüz ile ortak bir röportajı için buyurunuz..

http://tvitae.blogspot.com/...
    http://tvitae.blogspot.com/...
    (tark, 03.09.2009 12:47)
  22. gözlüklerine hayranım...bu orjinal insana daha da orjinallik katıyor.
    (psikotrop, 06.09.2009 16:41)
  23. "bizler, suyu bardağa doldurup içerken, menteş, suyu adeta ısırıyor."

der ibrahim tenekeci, murat menteş için.
    (galiba, 07.09.2009 12:18)
  24. klark adlı programın her hafta en dikkat çeken konuğu. pardon pardon sunucusu!
    bazen diyorum. artık izlemeyim. çünkü her hafta öyle şeyler söylüyor ki, kendisinden, soğumaya doğru yol alıyorum. ama bunu istemiyorum. cidden istemiyorum. çünkü bu adamın üslubunu, fırıldak kelimelerini seviyorum.
    fakat bazen konuk mu sunucu mu olduğunu cidden şaşırıyorum. konukların dikkat çekilmesi gerekir mi tam bilmiyorum ama, her hafta öylesine kaliteli isimleri getirip, kendisinden daha az konuşturmasına, her lafa girmesine kimi zaman tahamül edemiyorum. ama bu adamı seviyorum. ve o yüzdendir ki, izlemeyim diyorum.
    hele konuğu çağırmadan önceki bazı saçmalamalarına hiç girmek istemiyorum. --ramazan davulcusu ancak o kadar saçma bi' şekilde savunulabilirdi. kendisini bizim mahalleye konuk etmek isterdim. her bi' yandan yükselen, saçma sapan seslerin anlamsızlığını duysun isterdim.-- aslında konu bu da değil..
    biraz yukardan bakan, yüksek egolu halini, sıyırsın kendinden. derim ben. hm hm
    (usul, 07.09.2009 21:33 ~ 12.10.2009 11:14)
  25. özellikle son klarkprogramında, özellikle ramazan davulcuları üzerine konuşurken:
    seçtiği kelimeler, kullandığı benzetmeler, el-kol haraketleri, ses tonunun ayarı, falanı filanı acayip bir şekilde nihat genç i hatırlatmıştır bana. gayrısını bilemem.
    (galiba, 09.09.2009 03:29)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil