murat kekilli   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. bir çok kişinin yapmadığını yapıp sözünde duran ve adanaya dönen lise yıllarımda severek dinleğim,canlı olarak dinlerken daha büyük tad veren detone olmayan sanatçı
    (carmelo, 11.04.2004 20:27)

2. reha muhtarın "kekilli misin kek misin?"* diye hitap ettiği şarkıcı
    (okang, 11.04.2004 20:27)
  3. çektiği klipleri gençleri intihara sürüklediği gerekçesiyle rtük tarafından yasaklanmış, sonunda " nez dururken niye benim kliplerim" diye isyan eden şarkıcı *
    (dibap, 21.04.2004 00:00)
  4. dünyanın en güzel gözleri eşeklerdediiiir
    sana yaptığım onca iltifat hep bu nedenlediiiiir
    diye bi şarkısı olan ve fi tarihinde beyoğlu velibarda 2de1 çalınan zat-ı muhterem
    (illusion, 21.04.2004 12:39)
  5. detone olmadığını düşünen arkadaşın canlı performansını dinlemediğini düşündüğüm şarkıcı
    (excalibur, 21.04.2004 13:02)
  6. her albümünden sonra "köyüme gidiyorum artık müziği bırakıp karpuz satacağım adana'da" diyen ardından ertesi yıl "murat kekilli yeni albümüyle döndü" haberlerini görmemize sebep olan zat. bu döngü yıllardır devam etmektedir.
    (wondrous, 21.04.2004 14:45)
  7. adını piyasaya duyuran şarkısı "bu akşam ölürüm" nedeniyle insanların intihar ettiği kendisine söylendiğinde, "bu akşam doğarım" diye şarkı söyleseydim doğan çocukları da mı benden bilecektiniz, beni bu şekilde suçlayamazsınız diye isyan eden adam..

albümü çıktığında bikaç konser ve tanıtımın ardından adanaya dönen, dağlarda dolanarak yeni şarkılar hazırlayan ve magazin haberlerinde çıkmayan bir şarkıcıdır, sanatçıdır o.
    (aqua, 01.07.2004 23:53)
  8. (bkz. çılgın)
    (ascella, 08.07.2004 19:06)
  9. bence 'e'harfini söylerken dikkatle dinlanmesi gereken şahsiyet kii bi uçurum gibi düşerim gozlerindeeeen replikinde fark edilebilinir
    (sfeny, 10.07.2004 18:31)
  10. bu akşam ölürse tutmayacağım insan.(bkz. bu akşam ölürüm beni kimse tutamaz)
    (telvin, 10.07.2004 18:58 ~ 18:59)
  11. düş sokağı sakinlerinin ayrılık şarkısını seslendirmiştir kendileri...
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 24.09.2004 23:22)
  12. her albümü alınası,ilgiyle takip edilesi sanatçı
    (songoku, 22.04.2005 17:50)
  13. kelime içindeki ikini e harflerini garip telaffuz eden şarkıcı.

örn: gözlerinden ---> gözlerindeeeeihhhn
    (palanthaser, 22.04.2005 18:13)
  14. bir zamanlar star tv'de anahaber bültenine bıçaklanmış kolu(ya da bacağı) ile beraber katılıp kendisini bıçaklayan adam ile canlı telefon bağlantısı yapmış şahsiyettir..
    (close2death, 12.05.2005 11:06)
  15. adanada abisinin düğün salonunda bir zamanlar şarkı söylemiş insan. hala da ara ara çıkıp bir şarkı söyler ısrar edenleri kırmamak için. boş vakitlerini düğün salonunda geçirir. çok açık sözlüdür, medya manyağı değildir. ağaç dikmeye gitmiştik bi keresinde, o da gelmişti, insanlar birlikte resim çektirmek isteyince "biz buraya ağaç dikmeye geldik, resim çekmeye değil" demişti. vesselam çektirdik yine de.
    (lightblue, 12.05.2005 12:36)
  16. "ateş de olsan düş üstüme
    avuç avuç içem seni"

şeklindeki dizeleriyle beni sol böğrümden yaralamış sanatçı.

(bkz: gel öpem seni)
    (selam kelamı, 03.11.2005 21:29 ~ 21:49)
  17. bazı kişilerce sibel kekilli'nin kardeşi olarak bilinen şahıs.
    (darkenfact, 11.06.2006 19:58)
  18. zamanında bir çok sevgilinin bu akşam ölürüm şarkısı ile intahar ettiği şarkının yorumcusudur. işin komik tarafı sanki bu kişileri kendisi öldürdü gibi medyanın üzerine yüklenmesidir. reha muhtar çıkarttığı programında "bana bak kekilli misin nesin senin ne hakkın var insanlari intahar ettirmeye" şeklinde fırçalamıştır. ilk albümü ile büyük başarı kaydettikten sonra müziği bıraktığını açıklamış fakat daha sonra tekrar dönmüştür. dinlenebilir güzel şarkıları vardır.
    (dna, 21.10.2006 04:12 ~ 15:06)
  19. (bkz: geleneksel köyüme karpuzculuğa gidiyorum günleri)
    (wondrous, 25.11.2006 15:53)
  20. o dönemdeki intiharların kendisinden bilinmesiyle oldukça ünlenmiştir. hatta o dönemde bir intihar vakasında cep telefonlarına bu şarkının sözlerini yazdıkları dahi iddia edilmiştir. yani kişiler intihar etmeden önce birbirlerine haber ulaştırmaktadırlar. bu akşam ölürüm beni kimse tutamaz demektedirler. bir de açık e kapalı e sorunu vardır kendisinde. kulakları rahatsız eder. gözlerindeeyyynn diyerek nice nice kaleleri surları yıkası bir şahsiyettir.adanadan mevye sebze ticareti yapması beklenmektedir..
    (pitipiti, 13.01.2007 19:28 ~ 19:33)
  21. roportajını izleyince yaptıklarına ve yapacaklarına olan saygımın kat ve kat arttığı kişi. memleketlim.
    (dream endless, 29.01.2007 22:21)
  22. özel şarkılar yazan, özgün bir kişiliktir.

albümü çıkar, biraz ortada görünür, ardından arkadaşlarıyla yaylaya çıkar. albüm sayısı 7'ye ulaştığında bu işi bırakacağını beyan etmiştir kendisi.

bir türlü yakamızdan düşmeyen içinse:
    (bkz: ibrahim tatlıses)
    (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 17.09.2007 22:07)
  23. herhangi bir akşam ölebilir...
    kendisini tutarsam namerdim..
    (kemankeş, 17.09.2007 22:10)
  24. en son adanada bir karavanda yaşadığını gördüydüm. ilk çocukluk çağımızda saksafoncu tayfun ne idiyse, murat kekilli de ergen dönemimizin kralıydı.
    (ellaam, 27.10.2007 23:40)
  25. çok saf, çok temiz duygulara sahip bir insan. ünlü olunca da bu özelliklerini kaybetmemesi çok hoş. müziğine ise söylenecek çok şey yok.

kendisi ile eniştemin sahip olduğu yerel bir radyoda tanışmıştık. bir konser için gelmişti şehrimize. bizi kırmadı ve programa katıldı. programdan sonra çay içmeye gittik. çok samimi bir sohbet ettik. o zaman çok daha net anladım saflığını ve temizliğini. çünkü ne kamera vardı ne de mikrofon. doğal olarak rol yapmasına da gerek kalmıyordu. bize bir anısını anlattı çok hoşuma gitmişti:

bunlar grup olarak kasetlerini çıkarmışlar. fakat henüz yeni olduğu ve satışlar başlamadığı için maddi durumları pek iyi değil. pansiyon gibi bir yerde kalıyorlar. derken ilk avanslarını alıyorlar. bu para ile kendilerine araba da alıyorlar. bir gün yemek için dışarı çıkıyorlar. yemek bittikten sonra doğruca eve geliyorlar. murat kekilli sanki bir şey unuttuklarının farkında ancak ne olduğuny çıkaramıyorlar. derken akıllarına geliyor bir arabaları olduğu ve onu restorantta unuttukları. alışamamıştık ilk başlarda diyerek hikayeyi bitiyor.
    (karizmatik, 02.02.2008 17:04)
 sayfa  / 2