görseller
murat çelikmurat çelik
murat çelikmurat çelik
belki ilginizi çeker
  1. · bu şarkılardır beni benden alan
  2. · gülziya
  3. · uyku tulumundan seccade
  4. · rakı lazım dedirten şarkılar
  5. · cennet
  6. · zaman siler demiştin
  7. · seyyah
  8. · su düşleri
  9. · istiklal caddesinde en çok çalınan şarkılar
  10. · aşk eskitir beni
gündem
  1. · rasim ozan kütahyalı
  2. · alex hagi den daha iyidir
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  6. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  7. · 2012
  8. · göğüs ağrısı
  9. · spotless mind

murat çelik  

sayfa  / 2
  1. imana gelmiş düş sokağı sakini
    (jamal, 21.04.2004 19:19)
  2. kendisi yıllardır müzikle uğraşıyor olmasına rağmen 21 ekim 2004 haluk levent konseri nde çocuğun tekinin *öncesinde sahne almıştır ki bu çok acı bir durumdur
    (mulder, 23.10.2004 01:48)
  3. "seyyah oldum şu alemde türküler yazdım
    okuyup anlattım kendi halimce"
    (palantir, 10.04.2005 19:16)
  4. seyyah isimli albümüyle beni benden alan, bir albüm bu kadar mı güzel olur be adam, dedirten sanatçı

ayrıca (bkz: murat yılmazyıldırım)
    (cerceve, 27.09.2005 13:46)
  5. su düşleri albümü ile kalitesini ortaya koyan seyyah ile bizileri de düşlerine düş yolculuğuna ortak eden şahane müzisyen iyi insan.
    (ya hu, 09.10.2005 14:00 ~ 21.09.2007 10:38)
  6. an itibarıyle sultanahmet'te kitabını imzalayan muhteşem insan
    (palantir, 22.10.2005 21:15)
  7. aşağıdaki müthiş şiirin sahibi müzisyen.

bahar rengi bir aldanıştan dönüyor gözlerim
    ölüm kovalarken bedenimi ruhum bir güzelliğin yansımasını aşk diye giydiriyor hüznümün aynasına
    yeşil bir arzu kanıyor ellerimden ve en çok da anlatırken eskiyor insan!
    korkuyorum
    kendime bile söyleyemediğim acılar çemberinde bütün yalnızlıklar boynuma halka oluyor
    bütün suretleri sahibine sabitliyorum
    kelimeler ki ağrıyan yerlerimin ağır işçileri
    sahipsizliğimde kendime yollar bırakıyorum
    hangi zaman dilimine sığmıştı bizim bizden gidişimiz
    o zamanlar zaman hayli gençti!
    naftalin kokulu soruları vardı gözlerimin
    zaman hayli gençti ve hayli zaman geçti

merdivenlerimizi kimler çıkıyor şimdi
    kimler iniyor o masmavi zamanların ıslak kuyusuna
    ki hepimizin kuyusunda bir yusuf yalnızlığı!
    büyürken yanımıza aldığımız o düşler kimin hücresinde sarıyor yaralarını
    bembeyaz bir anın serpilmiş misk kokularıyla
    bu yanma, bu gece, bu kan kokusu ellerimizin, bu gidip gelmelerimiz
    bu bizi bizden çıkarıp 'aşk' yapan yaratılış
    anlıyorum seyrederken kalabalıkları
    anlamak ölmektir
    ölmekse aşk'a gidiş
    (genemisis, 27.10.2005 19:31)
  8. imana gelmiş adam trendinin son örneklerindendi. olayı ,gitarın şeytan işi olduğunu iddia edecek ve ortağı yılmazyıldırım'ın eşine ders vermeyi eğer aralarında bir perde olursa kabul edeceğini söyleyecek kadar radikal boyutlara taşıdı. ayrıldılar, sonra tekrar döndü bu sefer yy kabul etmedi vs vs.. takke falan da takıyormuş bu bir dönem. yavrucuğum yıllarca için takılın konserlere pilot gibi çıkın, sonra ben erdim. olur mu? olmaz tabi...
    (şuursuz, 27.10.2005 19:56 ~ 28.10.2005 16:59)
  9. saçlarını kestirmiş hastalığı hafiflemiş albümü hazirana çıkacak olan dünyalar tatlısı insan...şu sıralar istanbul'da istiklalde karşılaşmanız muhtemel...tatlı kızı ada önde, arkada ufak bir topluluk..içlerinde bulunmak isterdim ama haberleri geldi şimdilik...
    (palantir, 18.03.2006 12:53)
  10. seyyah isimli güzel bir albüm sahibidir kendisi.8 şarkı bulunan albümde şarkılar teker teker uzundur.bunun yanı sıra konser performansları değişen bir isimdir.eskiden hiç konuşmayan çelik artık teşekkür eder.bunun yanı sıra ayakta geçirdiği dakikalar ve dans denilebilecek figürler gerşekleştirmektedir sahnede.dini inancının aniden radikal bir çizgiye ulaşması bazı çevrelerce yadırganmış olsa da murat çelik önemli bir müzik adamıdır.iki solo albümü de başarılıdır.ayrıca düş sokağı sakinlerinde de ortaya koydukları ortadadır.
    (sahaf, 17.04.2006 02:41)
  11. (bkz: gülziya)
    (pismistavuk, 01.03.2007 21:12)
  12. gecenin saçlarını okşayan sestir..
    çoğu şarkısı gözler kapalı dinlenmelidir, yani öyle ki gözler içe dönmüşken dinlenmeli öyle anlamalı ..

dssnin en güzel rengiydi bi zamanlar şimdi kendisi bi başına varlığıyla gökkuşağının kendisi olmuştur. bekleye bekleye bi hal olmuşuzdur yeni albümünü ama eldekiler de nerden baksan idare eder bi ömür süresince.
    (pismistavuk, 03.04.2007 11:45)
  13. 4 mart 1965 istanbul doğumlu, "en güzel bestem kızım zeynep ada'dır" diyen, düş sokağı sakinleri grubunun kurucularından.
    (depresif, 03.04.2007 11:53 ~ 21.08.2008 13:29)
  14. (bkz: uyku tulumundan seccade)
    (kuzudis, 04.04.2007 09:41)
  15. şu ya da bu şekilde herkeslerin dinlemiş bulunup, yorumlarında çoğunlukla bu bakımdan yetersiz olduğunu bildiği halde "mistisizm meraklısı" diye adlandırdığı ve kapak uydurma konusunda küstahlığı boynunun borcu bilen insanlara sebebiyet veren her hangibi bir insan evladı... adam gibi adam...

sevenlerinin oluşturduğu internet adreslerinde dahi hakkında pek bilgi bulun(a)mamakla beraber, yaptığı işin seyirliğine parayı öngörmeyen, piyasa meraklısı budalalara her daim cebinde taşıdığı aynayla boy veren birisidir. müziğin son zamanlardaki şairane konuşkanıdır... bilmem küstahlık mıdır ama, kanımca : dinlemeyenler ne çok şey kaybediyorlar bir bilseler... keşke bilmelerinin bir yolu olsa...
    (yeşilşair, 21.05.2007 01:17 ~ 12.06.2007 04:04)
  16. ruhani müzik yapmak gibi bir yeteneği olan aşmış müzisyen.popüler kültüre en büyük tokattır murat çelik.o ne bu işi büyük paralar kazanmak için ne de televizyonlarda boy boy görünmek için yapmaktadır.kendine has bir hayran kitlesi vardır.her insanın hayatın belli bölümlerinde mutlaka dinleyip kendini bulduğu şarkılara imza atmıştır.evlendiği eşi sayesinde dini bir kimliğe bürünmüştür.yaptığı müziğin kalitesinden hiç bir şey değişmeyen hatta seyyah gibi bir şarkıyı bu psikolojiyle yapmışken bundan neden gocunurlar anlamam..anlayamam
    (bkz: gayret et güzelim)
    (bkz: ayrılık)
    (bkz: sevdan bir ateş)
    (tylerdurden, 28.06.2007 16:55 ~ 16:57)
  17. artık facebookta grubu olan sanatçı.
    (ya hu, 16.11.2007 21:04)
  18. elleri arkadan bağlanıp ipi çekilen dünya adına son nefesini kendince veren var'lık.. son nefesinde mecaz oyunlara itirazını haykırıyor..

denizin diplerinden batık bir beyaz gemi yükseliyor.. pelerininden akan damlalar ışıl şıl.. geminin saçları ıslanmış.. koca eskimiş bir gemi.. eskiler güzel gelir, tadı hep kalır bir yerde.. gemide tek başına.. gözleriyle konuşuyor.. boş'luk, virgül, kelime, kelime, ünlem, anlam, kelime, soru işareti, kelime, nokta ve nokta..

bu kadar zor olmamalı.. bir bağ olmalı, kopmalı sonra o bağ.. yere düşmeli taşıdığı sepet.. hepsi dökülmeli.. herşey.. sonra yeniden dolmalı.. olmalı.. şarap gibi, kıpkırmızı herşey..

yaşlanıyoruz üstadım.. gözlerimizde kalpleri sağır eden bir çığlık.. denizden çıkan gözlerimiz gülüyor..

bu aradığımız ateş, bu bedene sığmayan madde, bu kalbin sancısı, bu yürek kazıntısı, bu ellerimizdeki çatlaklar, bu alnımızın hayat çizgileri bizleri eskitiyor be üstadım.. öyle deme.. hatırla.. eskiler hoştur.. hoşluk nedir bilir misin? içine bir tutam atıp demlenirsin onla.. esas bir tütün.. dumanımız içimizde tütüyor.. bu sar'hoşluk hali dumanın güzelliğinden.. dumanın dansını izlemek mi daha çok haz verir yoksa tütünün tadı mı.. nefes verelim.. nefes..

şimdilik gidiyorum lakin gene uğrarım üstadım.. gönlünü ferah tut, müsterih ol.. avuçlarını aç hele, gitmeden sana son bir söz bırakayım..

eyvallah..
    (abıefsun, 04.02.2008 00:35 ~ 00:37)
  19. dinlenilmesi gereken eserlerinin en guzellerinden biri,
    dünyanın hali bu, çeker giderim,
    yalnizlik yolcusu gönlüm
    bir garip yolcuyum amma kendine göçerim
    http://www.youtube.com/...
    (zamansiz, 12.02.2008 07:18)
  20. "(bkz: bu şarkılardır beni benden alan)"
    (gülziya, 06.04.2008 12:25)
  21. eski düş sokağı sakinidir kendisi.
    "yanlış bir öyküdeyim beni yeniden yaz" gibi can alıcı sözlerinin sahibidir.aynı zamanda türkiye'de sayıları pek az olan ve günümüzdeki müzik piyasası içinde kirlenmeden kalabilen, müziğini paraya değişmeyen sayılı sanatçılardan birisidir.
    murat abimizin "aşkın elif hali" ve "gülziya" adında iki adet de kitabı vardır.
    (karışık, 14.06.2008 19:58)
  22. gitmem gerek bu şehirden ile vurup düş sokağı sakinlerini bir ummana çeviren şahsiyettir. solo kariyerindeki iki albüm ve aşkın elif hali ile dinleyenlerini mest etmekle kalmaz. sanki şu yüzyılın tekke adamıdır. ebu suuddur, şems-i tebrizidir, akşemsettindir, şeyh galiptir.

tutsak kahramanımızdır, bizim öykümüzde başka bir anlatıcıdır. bir pirdir belki, farketmediğimiz. güçsüzlüğü ile güçlü olduğunu iddia eden mahir kişillik. sözleri şiirden de öte. sanki bir sırrı çözmek için yola çıkıyor ve bizi bam telimizden öylece aşağı sarkıtıyor:

"bırakıp gittiğin bir şey var burada
    nereye kadar bu yalnızlık oyunları
    hangimiz hayatla ölüm arasında"
    (detonerenk, 01.08.2008 23:57)
  23. kemal sayar'ın insanlık hali programında bir süre çalıp şarkılar söyleyen santçı. bir programda konuklar rock müzik hakkında olumsuz ifadeler kullandı. o da duruma müdahil olup fikrini söyledi. çok geçmeden programdan ayrıldı. iki olay arasında bağlantı olduğu kanısındayım(bkz: .(bkz. tahmin etmek))
    (z3yn3p, 14.08.2008 00:08)
  24. müzisyenliği ve söz yazarlığı kesinlikle tartışılamayacak derecede iyi kişi. uzun bir süredir de konserlerinde ve son albümünde (bkz: emre karabulut) ile caz tınılarını sunmaktalar dinleyicilerine.
    (blues, 04.01.2009 12:45)
  25. rüyalara sola atan, besteleyen adam.
    (deniz büyücüsü, 25.06.2009 01:19)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil