belki ilginizi çeker
  1. · cooperative multitasking
  2. · şehirler arası otobüs yolculuğunda uyurken osurmak
  3. · cooperative multitasking
  4. · preemptive multitasking
  5. · multitasking
  6. · thread
  7. · hem arkadaşla hem sevgilisiyle yatmak
  8. · otomobil kullanırken rimel süren kadınlar
  9. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  10. · işlemci
gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  4. · prison brake
  5. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  6. · darwin i bitiren balık
  7. · kar yağarken hissedilen duygular
  8. · en az üç çocuk yapın
  9. · birini öldürecek kadar çok sevmek

multitasking  

1. aynı anda birden fazla program çalıştırma yeteneğidir. cooperative multitasking ve preemptive multitasking olarak 2 çeşiti vardır.
    (csh, 24.04.2005 17:37)
  2. programların yanında aynı anda birden fazla işi yapan kişileri de anlatan kelimedir. sanırım geleneklerimiz ve kültürümüzün etkisiyle ülkemizde kadınlar bu alanda daha iyidir. bir annenin işte çalışmasına rağmen eve gelip yemeği hazırlarken telefonda konuşması ve aynı anda da çocuğuyla ilgilenmesi bu tanıma girmektedir.
    (sunflower, 01.10.2006 22:17)
  3. bir işletim sistemi aynı anda birden fazla programı çalıştırabiliyorsa buna multitaskingdiyoruz ama aslında tek program çalışır.. bir çeşit sihirbazlık.
    (imperius, 24.06.2007 17:09)
  4. (asosyal demokrat, 24.06.2007 17:10)
  5. araba kullanırken yapılmaması gereken şey. teybi kurcalamayın, yanınızdakini dinlemeyin, telefonla konuşmayın. kenara çekin, ne yapıyorsanız orada yapın ama araba kullanırken değil. şoförle konuşmak süperdir biliyorum ama rica ediyorum lütfen şoförle konuşmayınız.
    (bkz: http://sciencenews.org/...)
    (azureel, 11.05.2008 11:54)
  6. multiprogrammingin bir üst versiyonudur. tasklar uygun bir algoritma kullanılarak sıralanır ve sırası gelen işlemciyi kullanır. context switchden dolayı zaman kaybı olduğundan çok da abartılmamalıdır
    (bulletproof, 11.05.2008 13:37)
  7. (prosesrayting, 01.06.2009 00:01)
  8. kızların erkeklere göre daha başarılı olduğu şey.(araba kullanırken hariç) beyin yapısıyla falan ilgili bişeyler var sanıyorum.
    (comandante, 01.06.2009 00:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil