the bourne ultimatum filminin sonunda jason bourne'un cesedinin bulunamadığı haberi televizyondan duyulduktan sonra bourne'a yazan hatunun yüzünün gülmesi ve beraberinde çalan değiştirilmiş extreme ways şarkısı.
once isimli müzikal filmin bir çok sahnesi. çokça sahnesi. bütün sahnesi. meselaif you want meyi söyleyen ablamızın market sonrası yürüyüşü, söylemesi bunu. yıpratır.
moulin rouge isimli şahaser filmin roxanne adlı şarkının çaldığı hayvani tango.
scarface filminde tony montana giderek para kazandığında çalan push it to the limit parçası. training day filminde ilk yola çıkıldığı zaman çalan still dre parçası ve
gridlock'd filminin sonunda çalan ve tupacın da söylediği life is a traffic jam parçası.
scent of a woman da al pacino'nun genç kızla tango yaptığı sahnede çalan por una cabeza.
avatar-the last airbender 1. sezon 2. bölümde aang'in avatar state sayesinde denizin dibinden çıkıp zuko ve tayfasına müthiş bir su bükme numarası yaptığı sahnede çalan müzik
ve yine avatar-the last airbender 1. sezon 4. bölümde aang'in unagi adlı deniz canavarının üstünde kyoshi adasındaki yangını söndürürken çalan müzik
bu şarkı ve bu film bana göre çok mu muhteşemdir?! hayır çok değil.. peki buraya yazmamdaki amaç nedir?! gerçekten güzel bir sahnedir bu ve onca seneden sonra hala hatırlarım.. daha pek çok örnek verebilirdim belki ama başlığı gördüğüm an aklıma gelen sahne bu oldu!! belki film çok çok güzel değil -ki bana göre güzel bir film- ama sahne kesinlikle muhteşem..
ve tabii bir diğer faktör var ki sırf o isimden dolayı bu sahne benim romance in movies top 10 listemde her zaman bir numara olarak kalabilir!!
across the universe ve girl'dür, bu tanıma denk düşen. gerçi daha filmin başıdır, vurucu bir sahne değildir ama filmin ve beatles'ın özetidir. jim sturgess ise john ile paul'u kıskandıracak şekilde "girl" der bu filmde. sonrası filmin başlığında... bu kadarı bile bu anket için fazla.