belki ilginizi çeker
  1. · ogier ghiselin de busbecq
  2. · kanuni sultan süleyman
  3. · bu ülkeyi bana atatürk bırakmadı
  4. · hürrem
  5. · piri reis
  6. · akp mitingindeki atatürk cengiz han rte pankartı
gündem
  1. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · yeşim salkım
  4. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  5. · disko kralı
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · domuz gribi
  8. · sorgespel
  9. · ülker çikolatalarını yemeyen solcular

muhteşem süleyman  

1. osmanlı imparatorluğunu en büyük sınırlarına kavuşturduğu için,avrupa tarihçilerinin kanuni sultan süleyman'a verdikleri ünvan. bir ara aynı ünvan süleyman demirel içinde kullanılmıştır, fakat onun sebebini bilmemekteyim. bilsem de anlamamaktayım.
    (barfilozofu, 17.06.2009 17:44)
  2. yıllar evvel türkiye gazetesi, spor sayfasının manşeti. süleyman seba'nın kaftanlı , kavuklu bir fotoğrafını kullanmışlardı altında. bir fenerbahçeli olarak süleyman seba'nın türk spor tarihinin gördüğü en büyük, en karizmatik, en kibar kulüp başkanı olduğunu düşündüğüm için hak vermiştim.
    (whistle, 17.06.2009 17:57)
  3. geometrideki "muhteşem üçlü" kuralının bir diğer adıdır.
    (mandalinaya parmağımı soktum parmağım şişti, 17.06.2009 18:02)
  4. (bkz: suleiman the magnificent)
    (yojimbo, 17.06.2009 18:08)
  5. babası yavuz olduğu için muhteşemdir bu süleyman. ha bu muhteşemliğine halel getirir mi derseniz; hayır asla!
    (acibadem, 17.06.2009 18:14)
  6. muhteşem süleyman benim eski geometricinin dediğine göre muhteşem üçlünün diğer adıdır.ilk duyunca garip gelse de süleymanın üçüzleri olduğunu öğrenince yavaş yavaş mantıklı gelmeye başlayan bir tabirdir.
    (half sole, 17.06.2009 23:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil