centro çikolatalı gofret de güzeldir. ucuz etin yahnisi yenmez sözünün bi anlam ifade etmediği ender ucuz şeylerden de biridir efendim.
bi de aklıma geldi yeni öğrenci evine çıkmışız evin orda da bim var, evde tabak çanak vs yok bi baktık 19 milyona 6lı duralex set her bişey var, çorba kasesi, pasta tabağı(ki pasta yemek nasip olmadı) bide büyük yemek tabağı vardı sette. hemen almıştık muhteşemdi lan. sonra evi dağıtınca annem ne güzelmiş bunlar dedi aldı eve getirdi. hala mutfakta işe yarıyo. eski demliği de alttaki öğrencilere vermiştik.
bim'de satılan sinbad kuruyemişleri tadım'ın ve malatya pazarı'nın en büyük rakibi olmuşlardır. ayrıca pamko diye lanet bir mısır cipsi vardı. ağzını dilini kuruturdu insanın, cipse az para vereyim derken içeceğe para dökülürdü. içeceğe de mi paranız yok, o zaman da açılırdı bir le porta oh mis.
vip coffee vardır bide. o da inanılmazdır. 3'ü 1 aradası bile var. hatta nescafe iceçıkınca bunlar da vip iceçıkarmışlar geçen evde gördüm artık kim aldıysa. o kadar da rekabetçiler yani koçlarım benim.
bazen kesin kötüdür diyenleri mahcup eden ve fiyatından beklenmeyen muhteşemlikte çıkan ürünlerdir. markasını hatırlayamadığım bizim ailede bim reçeli kod adıyla bilinen, koca koca paketlerde satılan reçeller bu konuda bir numaradır. hem diğer reçellere göre daha ucuz, hem de bol meyveli, öyle jöle gibi değil, üstelik plastik dikdörtgen kapları da çok kullanışlı. bir de evhanımlarının pek bir beğendiği, kulaktan kulağa yayılan efsane markalı pirinç vardır ki piyasada satılan pek çok pirinçten on kat güzeldir.
muratbey lor peyniriyle hiçbir lor peyniri yarışamaz bile, biz ailecek öyle lezzetli lor peyniri yemedik, süt gibi, kaymak gibi, kokusuz, tuzsuz gerçekten muhteşem bir peynir. nitekim ucuz da.
bide bimciler vardır her naneyi oradan alan. bende yeri geliyor bazen önünden geçerken birşeyler alıyorum. bim olduğu için değil, o an için ihtiyacım olduğundan alıyorum, markettir sonuçta. fakat bazı kitleler için toptan fiyatına satış yaptığından dolayı sürekli alışveriş yapılan yerdir. saygımda sonsuzdur, çünkü para kazanmak denen mevzu o kadar kolay değildir. ancak bu en başında belirttiğim bimci diye tabir ettiğim güruh olayı abartmıştır, bunlar aldığı her ucuz ya da ucuz ve kendi işine yarayan malzemeyi aldıklarında çevresindeki insanlara "bimden aldım valla çok ucuz bimilyon." ya da "ay valla bimde şukadarcık fiyata satılıyordu hemen aldım" demeleri işi laçkalığa döktüğünün göstergesidir. alışverişini yap geç niye broadcast yayın yapıyorsun onu anlamadık bi.
fıçı marka turşu: kavanozu 5 ytl'lik kemal kükrerlerden 20 kat daha güzel bir turşudur. hem de 1 ytl. ayrıca dost yoğurt sütaşa, tikveşliye, pınara vs.ye bin basar gerçekten.
bunların bir tuvalet kağıdı vardır ki sormayın gitsin.
işinizi bitirdikten sonra sakın korkmayın kıçınızın sıvaları akıyor diye.bildiğin bim in dandik tuvalet kağıdı o.
nerden mi biliyorum?arkadaşlar söyledi yoksa kesinlikle sıçmam ben yok öyle bişey bildiğin karizmatik sıçmayan erkek işte
üstüme gelmeyin lan
16 ytl ye armut koltuk kıvamında puf aldım.. her rengide vardı meretin.piyasada 40 -50 dan aşağı değildir bide bunlar. bim in kapısındaki afişlerde asılan ürünleri dikkatle takip edin derim ben.
bili bili yumurtaları. bu yumurtanın markasını bigün bi çocuk annesine gösterip,'aaa anne bak!yumurtanın üstünde bili bili yazıyo' diyerek gülmeme sebep olmuştu.
desto bulaşık deterjanı. tabi bu bulaşık deterjanını aldığınız zaman yanında bi kutuda nemlendirici krem almak gerekiyor. insanın ellerini çok kötü kurutuyor.
bide domestosun çakması var yani çakma domestos. çamaşır suyu manyağı annem bayılıyor bimin çakma domestosuna.
shine diş fırçalarını ve vip kahveyi unutmamak gerekir. 3ü biraradası bile var.
13 ytl'ye satılan cem teflon tencere
5li paket halinde satılan kakao kremalı fındıklı minik gofret adını bi türlü hatırlayamasam da dayanamadan 5'ini aynı gün içinde bitirebiliyorum.
bim'in mallarının kalitesiz olduğuna dair görüş zamanla gerçekliğini yitirmiştir.
çünkü bizzat bim'e iş yapan kişilerden öğrendiğim kadarıyla; bu market adını daha önce duymadığımız bir yığın ürününü anlaştığı ünlü ulusal markaların fabrikalarında kendi adına üretim yaptırarak tedarik etmektedir.
örneğin dost süt/ yoğurt olarak bilinen süt ürünleri bizzat ülker'in içim tesislerinde üretilmekte, sabunlar evyap'ın fabrikalarında, yumurtalar keskinoğlunun tesislerinde üretilmektedir gibi. almış olduğunuz ürünün detaylı açıklamasını incelediğinizde göreceksiniz ki tanıdık markalar üretmekteymiş alıdığımız abidik isimli ürünleri.
peki neden fasafiso isimli ürünler ortaya çıkmış? diye bir soru geliyor insanın aklına.
ülke çapında bilinen bir ürünün satış fiyatı, kar marjı piyasada bellidir fark yaratacak derecede indirimler yapamazsınız. sistem izin vermez size, ama aynı ürünü başka bir kılıfa sokup yeni bir ad verip çok daha ucuza satabilirsiniz bu bilinen basit bir pazarlama stratejisidir ki bim bunu iyi oturtmuştur.
kullanmış olduğum ürünün kalitesi ve işlevi ihtiyacımı giderecek seviyedeyse daha fazla neden para ödeyeyim ki? marketler de yapmaktalar aynı şeyi kendi adıyla ürettirdikleri ürünleri gazlıyorlar fahiş fiyatlarla halkımıza. bu tarz çıkarcı perakendecileri gördükçe inadına bim'e gidesim geliyor !!!
benim için her şey bir yana le cola bir yana,kendisi piyasadaki en sert koladır,ama devamlı kullanıldığında kişinin hayat kalitesini düşürebilir,siker hatta.
- birader kamerayı aç da bir geyik yapalım.
- tamam. bir dk.
- o görüntü ne lan? bimden mi aldın?
- hehehe. evet.
- ben de. ahah! dur bir kahve alıp geliyorum.
- vip mi yoksa?
- hehe. n'apim oğlum!? aldık bitsin diye uğraşıyoruz.