görseller
muhtar kent 

belki ilginizi çeker
  1. · necdet kent
  2. · 2071 yılında türkler
  3. · cunda
  4. · neville isdell
  5. · kurtlar vadisi pusu
  6. · necdet kent
  7. · kolanın formülünü bilen adam
  8. · kariyer net
  9. · hayata dair iç burkan detaylar
  10. · küba vs türkiye
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  3. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · okan bayülgen
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · uludağ sözlük
  8. · iş hayatı
  9. · michael rummenigge

muhtar kent  

1. ismi türk schindler'in oğlu olarak geçmektedir çünkü babası büyükelçi iken yahudileri nazi kamplarından kaçırmıştır.
    yahudiler de muhtar kent'i coca cola'ya başkan yaparak bir nevi ödüllendirmişlerdir.
    (sükun, 18.01.2006 23:06)
  2. necdet kent'in oğludur.
    (bulenthus, 09.06.2006 01:24)
  3. yüz şekli iki buçuk litrelik coca-cola şişesine benzeyen insan, o kadar özdeşleşmiş .
    (hattori, 07.12.2006 20:13)
  4. coca cola'nın en tepesindeki adam olmuştur artık.

-hacıı biliyon mu? coca cola 2007 yılının karının tamamını tsk'ya hibe etmiş.
    (azwepsa, 08.12.2006 14:48)
  5. ekonomist dergisi nin 2006 yılın profesyoneliödülünü alan profesyonel coca cola company icra başkanı şahıs
    (sevilok, 14.03.2007 10:31)
  6. 1 temmuz 2008 den itibaren coca-cola nın ceo su olacak türk.

muhtar kent coca cola'daki çalışma hayatına 1978 yılında atlanta'da başladı.

1985 yılına kadar değişik ülkelerde pazarlama ve operasyon birimlerinde çalışan kent, 1985 yılında türkiye ve orta asya bölgesi genel müdürü oldu.

1989-1995 yılları arasında 23 ülkeden sorumlu olarak merkezi viyana'da bulunan doğu ve orta avrupa bölüm başkanlığı ve coca-cola ınternational başkan yardımcılığı yaptı.

1995-1998 döneminde coca cola amatil avrupa genel müdürlüğü görevini üstlendi.

1998-2005 yılları arasında efes içecek grup başkanlığı'na gelen muhtar kent, görevde bulunduğu süre içinde efes içecek grubu tarafından adriyatik'ten çin'e kadar birçok ülkede coca cola ve bira fabrikalarının kurulmasına liderlik etti. bu süre içinde coca cola içecek şirketi'nde de yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.

ingiltere hull üniversitesi ekonomi bölümü mezunu olan muhtar kent'in ayrıca london city üniversitesi'nden idari ilimler yüksek lisansı bulunuyor. defne kent ile evli olan muhtar kent, iki çocuk babası.

dünya devi coca cola

dünyanın en büyük alkolsüz içecek üreticisi ve pazarlayıcısı olan coca-cola, 15 farklı kategoride 409 markaya sahip. dünyada binin üzerinde fabrikada üretim yapıyor.

yaklaşık 200 ülkede faaliyet gösteren coca-cola, 30 bin kişiye, şişeleyicileriyle birlikte 300 bin kişiye iş olanağı sağlıyor. coca-cola 70 milyar dolar ile dünyanın en değerli markası.

türkiye'de 13 markası bulunan coca cola sistemi, ikili bir yapıya sahip. tüm markaların pazarlama ve iletişim stratejileri ve uygulamaları coca cola şirketinin temsilcisi coca cola meşrubat pazarlama ve danışmanlık hizmetleri a.ş tarafından yürütülürken, üretim ve dağıtım coca cola içecek tarafından gerçekleştiriliyor.

coca cola içecek, yüzde 45.6 anadolu grubu, yüzde 40 coca-cola şirketi, yüzde 8.8 etap içecek ve yüzde 5.6 coca-cola satış ve dağıtım ortaklığından oluşuyor.

http://www.cnnturk.com/...
    (radi, 06.12.2007 17:10)
  7. cola turka'nın ceo'sunu neville isdell yaparak karşı atakta bulunmasını istediğim insandır.
    (beşincicemre, 07.12.2007 15:17 ~ 15:18)
  8. bugün açıklanan şekliyle 01 temmuz 2008 itibariyle coca cola'nın ceo'su kendisi ne diyelim , hayırlı olsun
    kendisinden dileğimiz dünyadan daha ucuza kola içmek , biz türkler ikramı severiz, hemşerimiz bizi görür kola 0.001 kuruş olabilir mesela.
    (buhranıkendisindenikiadımöndekoşanbuhranpilavı, 07.12.2007 15:29 ~ 15:35)
  9. coca cola'nin ceo'su olacak kisi. gerci onceden de ceo'luga dogru gittigi, ısdell'den sonra kalacak cok az kisiden biri oldugu falan soyleniyordu, ama bu da direkten doner diye dusunuyordum. demek ki olmus. cok milliyetci sayilmam, ama gene de hos bir duygu yani, buradan sonra saat gecenin 24'u civarinda isten eve geliyorsam, cengelkoy civarinda acik kalmis tek dukkanda sadece coca cola satiliyorsa pepsi icin beylerbeyine donmeyecegim. bu da benim katkim olsun.
    (earendill, 07.12.2007 18:56)
  10. http://www.yenicaggazetesi.com.tr/...
    (psikopat yazar, 09.12.2007 16:23)
  11. muhtar kent, 1952 yılında abd'nin new york kentinde doğdu. babası necdet h. kent, 'türk schindleri' olarak adlandırılan ünlü bir büyükelçiydi.

muhtar kent, 1978 yılında üniversite eğitimi için gittiği ingiltere'de hull üniversitesi'nden mezun oldu. aynı ülkede yüksek lisansını da tamamladıktan sonra türkiye'ye dönerek askerlik görevini yaptı.

askerlik sonrası cebindeki bin dolarla abd'ye gitti, amcasının yanına yerleşti. gazete ilanlarından coca-cola'da iş buldu. 26 yaşında coca-cola kamyonları ile şehir şehir gezerek kola sattı. dağıtım, pazarlama, lojistik sistemini öğrendi.

1985 yılında coca-cola türkiye ve orta asya genel müdürü oldu. şirketin türkiye merkezini izmir'den istanbul'a taşıdı. 3 yıl sonra alpler'den himalayalar'a kadar 23 ülkeden sorumlu olarak coca-cola international'ın başkan yardımcısılığına yükseldi. viyana'da yaşamaya başladı. bu görevi de 1995 yılına kadar sürdü.

şimdi ise coca cola ceo'luğuna doğru yürüyor...
    (karizmatik, 29.01.2008 19:16)
  12. coca cola yönetim kurulu başkanlığına getirilmiş türk.
    (cd temizleme bezi, 24.04.2009 12:09)
  13. şirketin üst yöneticiliğine temmuz ayında getirilen kent, atlanta merkezli içecek üreticisi coca-cola'nın eski yönetim kurulu başkanı neville ısdell'in başkan ve üst yönetici olarak 23.04.2009 tarihinde yerini aldı. (bkz: 2071 yılında türkler)
    (7tepe, 24.04.2009 16:30)
  14. http://www.odatv.com/...
    (chixculub, 14.07.2009 19:31)
  15. cundadaki aşıklar tepesinde bulunan şapelin restorasyonunda parmağı vardır. adalıdır.
    (zülkarneyn, 14.07.2009 19:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil