görseller
muhlis akarsumuhlis akarsu
muhlis akarsumuhlis akarsu
belki ilginizi çeker
  1. · bugün dost yaralanmış
  2. · göreydim
  3. · nelly furtado
  4. · bilmez ali yi
  5. · birbirine benzeyen şarkılar
  6. · bırakmadı sevdan beni
  7. · ötme bülbül
  8. · özlem taner
  9. · aleviler olmasaydı türkü kültürümüz gelişemezdi
  10. · yeni başlayanlar için türkü
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · ugg
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · galatasaray
  8. · şarkı türkü ile memleketi ele geçirmek
  9. · sözlük yazarlarının aslında demek istedikleri

muhlis akarsu  

1. 'akarsuyum yansamda kül olup kavrulsam'da demiş ve sivas katliamında kül olmuş üstad.
    (zoe, 10.06.2004 21:43 ~ 26.06.2006 00:39)
  2. "akarsu gün görsemde çok sefalar sürsemde" demiş ve sivas katliamından sonra türkünün o bölümü akarsu'nun anısına "akarsuyum yansamda kül olup savrulsamda" olarak değiştirilmiş
    (sagu, 17.06.2004 12:48)
  3. cem karaca'nın seslendirdiği "obur dünya" şarkısının sözlerinin sahibi.cem karaca şiire ek olarak "nice muhlis akarsu'yu yedin yine doymadın mı?"dizesini ekleyerek güzel bir gönderme yapmıştır...
    (parantezicindeucnokta, 12.04.2005 01:09)
  4. 1948 yılında sivas'ın kangal ilçesi minarekaya köyünde doğdu. küçük yaşlardan itibaren katıldığı muhabbetlerde ve cemlerde alevi-bektaşi kültürünü öğrendi;saz çalıp türkü söylemeye başladı. "muhabbet" serisinin her yapıtında yer alır. eserleri çeşitli türlerde şarkı söyleyen sanatçılar tarafından okunur. 2 temmuz 1993 tarihinde sivas'ta yanarak ölür.
    (bkz: sivas katliamı)
    (toumai, 13.05.2006 13:14)
  5. (bkz: bugün dost yaralanmış)
    (lepaca kliffoth, 10.12.2006 16:00)
  6. arif sağ, erdal erzincan ve mahsuni şerif ile çalışmış onlarla deyişler söylemiş; yaşasaydı günümüzün en çok dinlenen ozanlarından biri olacak, sivas katliamının bir kurbanı olan ozan.
    (bo, 26.07.2007 14:42)
  7. kimileri tarafından yakılan, kimileri tarafından ise, türkileri araklanan büyük üstad.

sözleri pir sulatn abdal'a, müziği kendisine ait olan allah allah desem gelsemtürküsü nelly furtado tarafından araklanmış ve nelly furtado telif hakkı ödemeden arakladığı wait for you sebebiyle, türkünün telif hakkına sahip olan kalan müzik'e milyonlarca dolar tazminat ödemekle karşı karşıyadır.

işin diğer tarafı, muhlis akarsu'nun sivas'ta katledildiğinden bu ülkenin büyük kesimi habersiz. muhlis akarsu'nun ismini de belki ilk defa bu olayla duydular.
    (paleface, 10.01.2008 12:27)
  8. bir akarsu kolay yetişmiyor, hem de hiç. duydum dost yaralanmış yine gönlüm hoş değil bağlamla çaldığım ilk türküdür.

nelly furtado'yu severdim ama araklama olayını ben ilk dinlediğimde eşe dosta ve kuzenlere dinlettiğimde hadi canım sendelerin kurbanı oldum; fakat dediklerim doğruymuş.
    (fadike, 09.07.2008 22:39)
  9. ..."akarsu'yum yansam da
    kül olup savrulsam da"...

bugün diri diri sivas katliamı'nda yakılışının yıldönümü. 16 sene geçti. acısı hala yüreğimde. türküleri hala dillerde.

bugün bir televizyonda edip akbayram üstadın da dediği gibi, insanlar yanar ama türküler yanmaz...

(...)
    "bugün dost yaralanmış
    yine gönlüm hoş değil
    her yanı parelenmiş
    yine gönlüm hoş değil

dost hasreti zor imiş
    her dem ahu zar imiş
    dert adamı yer imiş
    yine gönlüm hoş değil

akarsu'yum yansam da
    kül olup savrulsam da
    bazı bazı gülsem de
    yine gönlüm hoş değil"
    -------------
    (albastropos, 02.07.2009 22:10 ~ 22:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil