gündem
  1. · ezel
  2. · okan bayülgen
  3. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · aşk ı memnu
  8. · 1 hafta içerisinde 10 cm incelmek ister misiniz
  9. · ağdasız bacağa kopya yazmak

muhammed e ne diyeceğini bilememek  

1. inanmayan kişinin içine düştüğü bir çıkmaz. dayak yemeden kurtulursa oradan ne ala.

şimdi hazreti deyip dememe konusu zaten çok yıllanmış bir konu artık. ben şahsen hazreti dediğim zaman kendimi garip hissediyorum, çünkü dinine inanmıyorum ve kendisine de normal herhangi birine, sokaktan geçen tanımadığım adama duyduğumdan daha fazla saygı duymuyorum. dolayısıyla herkesten adıyla bahsederken muhammed'e hazreti dememin, böyle bir saygı gösterisinde bulunmamın anlamı yok. zaten eğreti duruyor ağzımda.

muhammed peygamber demek de bir seçenek. e ama o da aynı kapıya çıkıyor amınakoyim. peygamber diye bir şeyin varlığına, tanrının bir elçisinin olmasına falan da inanmıyorum ki ben. hiç inanmadığım bir şeyi dile getirmiş oluyorum. bunu diyeceğime hazreti derim orada en azından daha az yalan söylüyor durumunda oluyorum.

nasıralı isa gibi, mekkeli muhammed denebilir belki. biraz "bizim memo işte ya" der gibi oluyor gerçi. veya salyadan midem bulanmaz, judoda bir numarayım bana bir şey olmaz diyorsanız muhammed deyip geçeceksiniz. en güzeli o. bak elin gavuru jesus derken, moses derken böyle şebeklikler yapıyor mu? yapmıyor. cizıs cizıs'tır abi. ama tabi peygamberimizin ismi muhammed diye her 10 çocuktan 54545'ine muhammed ismini koyacaz ya, karışıyor doğal olarak.

öyle bir şey bulmak lazım ki, ne muhammed'in yaşamamış olabileceğiyle çelişecek, ne ekstra bir saygı ifade edecek, ne de doğaüstü bir nitelik yükleyecek.

ya da en güzeli muhammed deyip geçmek. düz, sade, yorum katılmamış. biri "hangi muhammed" diye soracak olursa da "yok mu hani ayşe'ninki" falan dersiniz.
    (yenisekme, 12.05.2009 14:10 ~ 14:12)
  2. (elpinoras, 12.05.2009 14:10)
  3. eğer sosyolog, tarihçi vb. gibi, onun adını ağzına alması çok gerekli birisi değilse aşağıdaki lafın muhatabı olmaktır;

- sus kardeşim bi şey deme. sen git, kendi işine bak.

yok eğer adını ağzına alması çok gerekli biriyse, hakaret etmemesi gayet yeterlidir.
    (shimmering horizon, 12.05.2009 14:18 ~ 14:23)
  4. söylenmemesi gereken onca şeyi tek nefeste ezberleyen bir insan için öğrenmesi zor olmayan eylem.
    (ne uzunu ne kalını makbulu içinde kalanı, 12.05.2009 14:26)
  5. bu kadar düşünülecek bir şey yoktur kanımca,muhammed de geç.karşında muhammed den önce getireceğin bir sözcüğe bu kadar çok takan birileri varsa zaten boşuna konuşuyorsundur.
    (tvdeki kız, 12.05.2009 14:29)
  6. öfkedendir.
    (ahead full, 12.05.2009 14:30)
  7. çok sinirlenip ne diyeceğine karar verememe durumudur. bir görsem diyeceğim şey çok aslında. en başta diyeceğim ki ne o öyle muğlak muğlak ifadeler, özel hayatını ilgilendiren detaylar, milletin kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramıyor ki.
    (arapbebek, 12.05.2009 14:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil