gelmiş geçmiş en iyi boksör...iğneleyici laflarıyla tanınır...
cassius clay iken müslüman olup imana gelen
* efsanevi boksör
boksörlerin kralıydı kendileri.
maç sırasında ellerini arkada birleştirip kafasını rakibe sallar, bu da karşı tarafı moralman çökertirmiş. bir belgeselde görmüştüm bunu yaparken.
küçüklüğümün benzetildiği, spor dahisi olup, 18 yaşında dünya şampiyonu olmuş, kızı erkeklerle kickbox yapan unutulmaz çikolata renkli ünlü boksör.
önce dayak yiyip rakibi yoracak kadar dayanıklı, ilk fırsatta yere indirecek kadar da güçlü şahsiyet...
adam döverken ki idolümdür kendisi.
sanılanın aksine adı
muahammad ali olan boksör.
gerçek adı
cassius marcius clay olan siyahi boksör. müslüman olduktan sonra muhammad ali adını almıştır. öylesi ne gelmiştir ne de bir daha gelecektir.
parkinson hastasıdır kendisi.
(bkz.
muhammed ali)
tüm zamanların en büyük ağır siklet boksörlerinden biri. belki ta kendisi.
olimpiyat tarihinin en genç yaşta altın madalya kazanmış boksörü.
müslüman olması nedeniyle türk halkının sempatisini kazanmıştır bu insan. türkiye'de insanlar sabahları 4-5'te kalkıp seyrederlermiş maçlarını, milli takım izler gibi de heyecanlanırlarmış.
hristiyan zencilerin ısrarla cassius clay diye hitap ettikleri boksör. tüm müslümanları radyo başına toplamıştır vaktinde.
olimpiyatlarda altın madalyayı alan en genç boksördür.zamanında tüm türkiye'yi uykusundan eden boksör.sabahın üçünde trt'inin verdiği maçlara herkes kilitlenirmiş.
an itibariyle
atv'de hayatının anlatıldığı film yayınlanan eski dünya ağır siklet boks şampiyonu
leyla alinin babası. çemkirerek asap bozan, maçları stres mülakata çeviren ve en nihayetinde kodu mu oturtan adam.
maçları güneş doğana kadar sıkılmadan beklenen, vurduğu anda deviren gelmiş geçmiş en büyük boksör. yakalandığı parkinson hastalığı sebebiyle çok zor durumda olduğu gözler önünde.
kendisi, maçlarda söylediği roundun söylediği dakikasına kadar durur, dayak yer, söylediği dakikada rakibini tek yumrukta yere devirirmiş. büyük adam.
profesyonel dönemde sadece 5 kez yenilmiş olan ve şimdiki haline baktığımda neredeen nereye dediğim mükemmel boksör.
1942 kentucky doğumlu, 12 yaşında boksa başlayıp 18 yaşında altın madalya kazanan ve tüm zamanların en iyi boksörü ünvanını hala yitirmeyen efsane adam. müslüman olmadan önceki adı cassius marcellus clay'dır. islamiyeti seçip vietnam savaşına katılmamıştır. "benim onlarla sorunum yok" demiş sonrasında yüzyılın sporcusu ünvanı elinden alınmış ve bokstan uzaklaştırılmıştır. 2001 yılında hayatı filme alınmıştır. agir siklet boks tarihinde sampiyonluk ünvanini üc kez kazanan tek boksördür. 56 galibiyet ve 5 maglubiyeti vardir. ileleyen zamanlarda parkinson hastalığına yakalanmıştır.
(sahra, 01.09.2007 12:51)
küçük çocuk babasından uzun zamandır istediği bisiklete sonunda kavuşmuştu.o kadar mutluydu ki dünyalar onun olmuştu.ta ki birgün bisikletini çaldırana kadar.babasıyla beraber karakola gitmişler ve şikayette bulunmuşlardı.bisikletin bulunamayacağını bilen komiser "gel seni benim gittiğim boks kursuna yazdıralım,boş zamanlarını bundan sonra bisikletle değil,boksla geçirirsin.hem hırsızlar yakalanınca da evire çevire döversin." der.bundan sonra o,"kelebek gibi uçacak,arı gibi sokacak"tır.
o sıralarda da başka bir çocuk ise ilk suçunu işlemiş ve bir bisiklet çalmıştır.böylece suç dünyasına ilk adımını atmış ve hayata dair felsefesini ortaya koymuştur:"çocukken her akşam yatmadan önce tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. bir gün tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.''
bisikleti çalınan çocuk:muhammed ali
bisikleti çalan çocuk ise:al capone