(dıdısının dıdısına kadar ürünleri irdelediklerinden reklam demek az kaçar, advertorial demek en uygunudur kendilerine).
gündüzleri ara ara, geceleri ise birçok kanalda sık sık karşılaşabileceğimiz reklam kuşakları, zapping dürtüsü tetikleyicileridir. talihsizlik sonucu izlemek zorunda kaldığınızda başı döndürünceye, mideyi bulandırıncaya dek aynı görüntüleri ve sözleri ısıtıp ısıtıp hatta ısıtmadan soğuk soğuk adamın önüne sunan ruh döveni, nöron katili reklamlardır. hipnotize edici etkileri olmasından dahi şüpheleniyorum.
genellikle (çevremde inanıp kullananlardan gördüğüm üzere) pek de bir boka yaramayacak cinsten olan ürünlerin çılgınca tanıtılıp, süper ucuz bir fiyata sizlerin eline kadar verildiğini
* konu alırlar. beğenmezseniz 8 gün içinde iade edebileceğinizden, "ama bizim pek durumumuz yok" derseniz güzel güzel taksitlere bağlanabileceğinizden dem vurulur.
en klişeleri tabi ki vücut geliştirme, sıkılaştırma ürünleridir
*. günde 5 dakikanızı ayırarak sımsıkı bir göte, karna, basene artık neyeyse sahip olabileceğiniz iddia edilir. bunlar "eski yöntemlere son", "bak belin ağrıcak öyle bi boka da yaramaz o hareketler" temasındadır. 10 yıl çalışıp terminator ve ferminator
* kıvamına gelmiş bünyelerin sözleri ve gazlarıyla desteklenir. gariban ve göbekli bir kardeşteki kısa süredeki değişim gözler önüne serilir. "hey mark bu aletle karnım 3 haftada inanılmaz derecede sıkılaştı buna inanabiliyor musun?", "aman tanrım julia kendimdeki değişime inanamıyorum, erkek arkadaşım bu sımsıkı kıçımı görünce şoke olacak", "hey bu harika! xxxenlarger2321 ile penisim 3 haftada 7 mikron boy attı!" türünden cümleler kuran abi ve ablalarımız yer yer yarar bazı bazı da yürek burkar.
vücutla ilgili olanların dışında atraktif temizlik ürünleri: "hey hanımlar artık o kıytırık süpürge yüzünden oluşan bel ağrılarına son, al bakayım şu fırçayı" ya da "sadece üzerine su dökün ve ovalayın! lekelerin nasıl çıktığına inanamayacaksın abla, bizde yalan olmaz bak her pazar tezgah burada"
araba cilaları: "vay eşoleşekler gene mi arabanızı çizdi beyfendi, işte bu ürün tam size göre artık saatlerce uğraşılan cila günlerine, parlatma çabalarına son"
lazer bıçak setleri: "artık saatlerce ekmek kesme derdine, biber doğrama çabasına son, elinizi kesseniz bununla kanamaz bak o kadar diyorum"
coni wayt ya da
james bond tarzı anal çıkışlı absürd icatlar: "işte bu tükenmez kalem görünümündeki diş fırçasıyla belediye otobüslerinde size yamuk yapanların gözünü zahmetsizce oyabileceksiniz" replikleriyle desteklenerek beyne zerk edilir. eklembacaklı bir arkadaşımın belirttiğine göre de ejnebi bir kanalda çok işlevli dildo reklamı varmış; lakin izlemediğim için o konudaki yorumları ilerleyen zamanlarda kendisinin yapmasını bekliyorum.
neticede bu tip ürünlerin hepsi işe yaramamıştır, kimse bunların faydasını görmemiştir demek elbette haddimize değildir. ancak özellikle eskiden fazla kanal yokken gece yarısı kuşağı, kırmızı nokta izleyelim diye ekran karşısına geçen çocukların ruh sağlığı üzerinde yarattığı olumsuz etkileri de göz ardı etmek ve kendileriyle taşak geçmemek bize yakışmaz.