sanıldığının aksine denize kıyısı yoktur il merkezinin ama gökova sı var marmaris i var bodrum u var...
canım memleketim.
plaka kodu 48dir.
bacası, kızları (bkz. ev yaparsan tuğladan kız alırsan muğladan ), medeni insanları ile ünlüdür.
merkez ilçesini görünce küçüklüğünden dumur olduğum şehir...
türkiye'nin degerli tatil yerlerini içinde barındıran il
(bkz. marmaris )
(bkz. datça )
(bkz. bodrum )
il nüfusunun %5'inin merkez ilçede olduğu ilcik...plakası 48 olup bodrum, marmaris, fethiye, gökova... gibi yerleriyle daha çok meşhur olan il (okang , 12.03.2004 09:19)
şanlı masa dağının eteklerinde kurulu, italyanlara karşı kahramanca direnmiş vilayetim...
yaylası şehirden alçakta olan tek dünya şehri...
türkçeden çok yunanca radyo dinleyebileceğiniz nadir kentlerden
sabah sabah dünyanın en gereksiz ilanları ile dakikalarca bir belediye memurunun sesini dinlemek zorunda kalabileceğiniz il.
ortaca haricindeki ilçelerinin turizm sayesinde köşeyi dönmesine rağmen kendisi hala kasaba havasından kurtulamamış olan şehir.
köftesi ve simidi kendi çapında meşhurdur (mavio , 15.08.2004 13:34)
"ev yaparsan tuğladan kız alırsan muğladan" ve
"muğlalının kızıyla olma aşna, kedisini köpeğini görürsen taşla"
şeklinde iki ayrı atasözünde bahsi geçen, ile benzemeyen il (mavio , 15.08.2004 13:36 ~ 20.10.2005 20:22)
(bkz. bodrum bodrum )
sabah erken kalkabilen şanslı muğlalılar muğla kebabı na yetişebilirler ve o inanılmaz tadı sabah sabah damaklarında hissederler..
yerlilerin "moğla" diye telaffuz ettikleri kelime. marmarisliler hey gidi goca moğlalı diyerek ayar verirler (mavio , 15.08.2004 15:10)
muğlalı olmayanlar tarafından soğuk mizaçlı diye yadırganan insanların yaşadığı mekan. sakin,sessiz,küçük memleketim.. (lupin , 28.10.2004 11:05)
en eski ve yerleşik yer olmasından ötürü hala 40000 nüfusla il kalan memleket...havası,suyu çoğu şeyi güzeldir...ayrıca ilin tam merkezinde bulunan merkez ilçeden herhangi bir yere gidiş maksimum 3 saattir (en abuk subuk yerler bile)... (okang , 28.10.2004 11:10)
93 model arabaların max 50 bin kmde olduğu şehir.
türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip olan ili... (okang , 12.01.2005 23:20)
basketbol alanında türkiye'nin sayılı şehirlerinden biri... (okang , 07.02.2005 03:16)
yıllarca özlemini çektiğim ama senede 2 aydan fazla kalamadığım memleketim...
paşalar gibi geçen bir beş yılın suç ortağı olan dünyanın en güzel şehirlerinden biri...
bir ucundan diğer ucunu görebileceğiniz nadir şehirlerden (üstelik bi yere çıkmadan)... (okang , 10.01.2006 02:05)
(bkz: köyceğiz )
sayfa 1 2 / 2