zaman öldürgeç ff aldırgaç.
vize/final haftaları, sömestr sonları, o sivri sivri uçları bilumum yerlerimize batacak üçgendir.
bilgisayar kullanıcısını
metafordan çıkıp
anafora sürüklüyen
kendim ettim kendim buldum üçgeni
(abece, 21.07.2006 22:32 ~ 22.07.2006 04:56)
son dört gündür bilgisayarımı kapatmama sebebim olup (evden çıkmamamın da etkisi var tabi bunda) yavaştan beni delirtmeye başlayan üçlü.
dik bir üçgendir. en uzun kenarı yani hipotenüsü sözlük'tür. diğer kenarlar sırasıyla msn ve winamp'tan oluşur. winamp çok fazla işlevsel bir kenar değildir. arkada sadece gürültü olsun diye ordadır.
belirli bir zamanı aştıktan sonra bu üçgen zararlı hale gelmeye başlar. dersler, sosyal ilişkiler, spor gibi kavramlardan uzaklaşabilirsiniz. dik olan yerinden hayatınıza batmaya başlayabilir. doğru yerde doğru zamanda kullanmak lazım.
bu da bir çeşit bermuda üçgeni misali zamanınızı yutar, size zamanın değil keyfin ölçüm birimi olduğu bir dünya sunar. isviçreli bilimadamları derinlemesine araştırsa bu üçgene kapılmış kullanıcının beyin dalgalarının bir
keşinkiyle benzerlikler gösterdiğini görebilir.
kişiye göre değişim gösterir.
(bkz:
msn sözlük media player üçgeni)
kişiden kişiye göre değişim gösterir. (bkz:
msn sözlük winamp football manager karesi)
kareyi dörtgen de yapabilirsiniz tabii.
yanlış kullanımında bilgisayar başından kalkmama, yemek yemeye üşenme, hafiften zombileşmeye başlama gibi şeylere sebep olan üçgen. zamanını iyi ayarlayamayan insanların (benim mesela) günlük hayatlarına kötü etki edebilir (örnek: 7 dersin 3'ünden kalma, geri kalan derslerde en yüksek notun cc olması gibi). ama bu üçgen düzgün kullanılırsa süper etkileri olur, sözlük sayesinde bir kere gündemde ne olduğunu öğrenilir, hiç bir şeyden bihaber olunmaz, mizah yönünden zenginleşir insan, msn sayesinde sosyal ilişkilerini devam ettirir, e winamp da ruhun gıdası zaten.
(devil, 18.06.2007 22:54 ~ 19.06.2007 01:16)
an itibariyle içinde bulunduğumu farkettiğim üçgen.
(bkz:
gereksiz giriler)
(bkz:
ben de burdayım bana da bakın)
aynı anda hem sözlükte takılmak, msn'de millete laf yetiştirmek, durun lan aklıma çok güzel birşey geldi onu yazayım demek, i-tunesi açıp anathema dinlemek, kahve içmek ardından bir sigara yakayım diye içerlemek, çakmak bulamamak, külleri klavyeye dökmek... böyle uzar gider bu. bu üçgenin açıları 360'ı da geçer.
kimine göre bilgisayarın kullanılma amacı
şu an itibarı ile içinde bulunduğum üçgendir.biraz olsun yanlızlığımı hafifletmektedir.iyiki varlardır.biri eksik olsa diğerleri aynı tadı vermeyecektir.üçü biri için, biri üçü için, ama hepsi sonuçta benim içindir.