|
|
- bu dilin, günlük kullandığımız dile de etkileri yansır, ara sıra offline oluruz..kah ortamdan koparız, kah geyiğe vururuz..space fakiri* gibi taksitle konuşuruz..tabiki de hoş karşılanmayacak, türkçemize çelme takacam bir durumu teşkil etse de ondan kaçamayız ve içinde oluruz..çünkü msn kullanırız..mütemadiyen..diline de alışmayı engelleyemeyiz..
- kendi kendimizin çirkinleştirdiği ve daralttığı edebiyat.
- burdan mezun olanlar formasyon alıp msn öğretmeni olabilirler.
- hatta bu bölümde smiley kullanımı, titreşim yollama, sesli harfleri yutma, etkili kişisel ileti yazma, nick kullanımı başta olmak üzere 5 ayrı departman kurulacakmış. son sınıfta öğrenciler bölüm tercihi yapıp diledikleri alanda uzmanlaşabileceklermiş.
- (bkz: türkilizce)
(bkz: tiki dili ve edebiyatı)
- slm cnm nbr die gider buu...hee bide a.q. war tabii(aa çok ayıp)
- "ashkm sni chok sefiorrmmm !!" örneğinde görüldüğü gibi,
sesli harflerin %90'nın ignore edilmesi,
kaynaştırma harfi 'y'nin ve fiil ekindeki 'u'nun düşmesi,
c yerine j,
v yerine f,
z yerine s kullanılması;
ş yerine sh,
ç yerine ch yazılması
gibi pek mühim kuralları olan, özellikle 14-18 yaşındaki dişi zihniyet tarafından kullanılan ama artık boku çıkan, amacı msn'de konuşulan kişiye sahte bir tavırla şirin ve sempatik gözükmek olan tiksinç edebiyattır.
- a.q-- ayağında kundura demekmiş. ne alakaysa. biri beni yiyor galiba.
- msn sayesinde dilimiz hızla yozlaşmakta bu durum kötü sonuçlar doğurabilir.çünkü günümüzde artık msn dili denen yeni bir dil var.bu dili kullanan insan sayısı sürekli artmaktadır.artık günümüz türçesinin içinde kendine bir yer edilmeye başlamıştır.bi an önce bu durumun önüne geçilmesi gerekmektedir.
msn dili insanların üzerinde kötü sonuçlar doğurabilir.örneğin tanıdığınız tatlı ,sevimli, kibar bir bayanla komik bir olay üzerine konuşoyorsunuz.bayan arkadaşınız muhahah,diye gülücük yolluyor.biran düşündüğünüzde o sevimli ,kibar,tatlı bayan böyle mi güler diyorsunuz ve ona yakıştıramıyorsunuz.
msn dili gündelik hayata o kadar yansıtılmıştır ki arkadaş birbirine ehehhe,muhahha,puaaa gibi ifadeler kullanmaya başlamıştır.bizim en değerli olgularımızdan biride birbirimize selam vermektir.yazdığımız bir mektup ta değerli büyüklere selam yazılarak başlanır.msn dili sayesinde "selam" yerini yakında "slm" a bırakacak galiba.
ve bizler farkında olmadan bu durumun içinde yer alıyoruz.
biri bunu durdursun denilesidir.(shin, 18.02.2007 21:53 ~ 21:57)
- (bkz: ewet)
(bkz: yaw)
(bkz: oki)
sadece türkçeyi değil ingilizce ve diğer dilleri de katleden yeni nesil dilimsi, edebiyatımsı.(lockman, 18.02.2007 22:06 ~ 22:51)
- msn dili ve edebiyatından bahsediyorsak daha derinlere inip, daha tekniksel konulara girmemiz gerekir.
* sözdizimi ( syntax )
öncelikle, syntax konusunda bilgilenmek gerekiyor.
iletişim çağıyla beraber, artık her şeyin kolaylık olduğunu düşünürsek benim gibi türkçe'yi güzel kullanmaya, doğru yazmaya falan kasmanıza gerek yok.
örneğin, "seçimlerde hangi partiye oy vereceksin?" gibi bir cümle yanlış.yanlış.
gülerler adama. "seçmlerde hngi prtye oy vrcksn?" doğrusu. sesli harflerden kaçınmanız gerekiyor.
duruma göre k karakteri yerine q, v karakteri yerine w benzeri atraksiyonlarla mesajlarınıza renk katabilirsiniz.
* kişisel ileti
bu kısım adı üstünde kişisel illettir. bu kısımda yazabilecekleriniz;
1. sosyal mesaj
barış akarsunun ölümüne duyduğunuz sonsuz üzüntüyü burada son derece anlamlı(!) bir şekilde belirtebilirsiniz.
2. ne yapıyorum acaba?
uyumak, o anda msn başında olmamak gibi gereksiz ve kesinlikle cool olmayan cümleleri de buraya koymak mümkün. uyuyorum, duştayım, cumaya gittim gelicem tarzı mesajlar..
3. espri yapmak
burada kelime oyunları, ilginç komik şeyler yazabilirsiniz. fakat kesinlikle 'kişisel bir ileti' şeklinde doldurmayın bu bölümü. haddinden fazla yazıldı, çizildi.
msn sunucularının bu yüzden buffer overflowa yakalandığı söyleniyor zaten, uzak durun.
* kız mesenesi bulmak
bu her msn gencinin yaşadığı sorunlardan biridir. bu gibi durumlarda paraya kıyıyor ve tersimpistir'e geliyorsunuz. o size contact list'ini hediye ediyor.
* karşı cinsi etkilemek
karşıda etkilemek istediğiniz karşı cinsten bir hanım arkadaşımız varsa işiniz çok kolay. çünkü internettesiniz.
olası bir müzik grubu, felsefe, sinema geyiğinde direk olarak google'da ara fasilitesiyle o konuda hakkında bilgilenmek sizi olduğunuzdan cool ve etkileyici gösterebilir.
öyle ki;
- the cranbberries'i özledim ya..
+ (google'da aranır) evet ya çok iyi gruptu. dağılmasalardı keşke. ama bak dolores solo albüm yapti dinledin mi onu?
- sen bize kahve içmeye gelsene :)
gördüğünüz gibi efendim, 12'den vurduk.
- (bkz: slm)
(bkz: h.g)
(bkz: h.b)
(bkz: nbr)
gibi kısaltmalara sahip dil
|