gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · the twilight saga new moon
  4. · beşiktaş
  5. · aşk
  6. · okan bayülgen
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · kelebek etkisi
  9. · göt falı

msn deki samimiyetin sosyal hayatta olmaması  

1. msn ifadelerini aşırı ciddiye alan şahsın düşüncesi. ne yapabiliriz ki.. adam iki dişli tebessüm * görünce götü kalkıp kendini cem yılmaz -komedyen olan, spiker değil- sanıyorsa.
    (thisrock, 11.08.2007 22:16 ~ 22:17)
  2. msnin ne kadar boktan bir şey olduğunu kavramamızı sağlayan nedenlerden sadece biri.
    (karamelize ekmek, 11.08.2007 22:24)
  3. yolda karşılaşsanız sadece bir merhaba diyip geçeceğiniz bir insan bir bakıyorsunuz ki msn de canımlı cicimli bir samimiyet içerisine büründürüyor ilişkinizi
    yolda bir yerlerde;

a-merhaba b
    b-(ufak bir tebessümle selama karşılık verir)

msn aleminde;

b-aa canımm ne zaman geldın gormedım seni nasılsınnn
    a-iyidir cnmcm sen nasılsın
    (bkz:
    bazı şeyler msn de kalır)
    (depp, 11.08.2007 22:48)
  4. msn'deki dayı dayı konuşmaların normal hayatta olmamasından daha iyi bir durumdur...

(bkz: klavye delikanlılığı)" onmousedown="return bkc('1811104','+%60klavye+delikanl%FDl%FD%F0%FD%60')">klavye delikanlılığı)
    (ageblood, 11.08.2007 23:00 ~ 12.08.2007 00:29)
  5. yeni tanıştığınız ve gerçek hayatta samimi olmadığınız karşı cinsten birisi vardır, bir şekilde msn adresini alır ve msn üzerinden konuşmaya başlarsınız. sohbet koyulaşır gittikçe, ortak ilgi alanlarınız ortaya çıkar. fakat bu sırada normal hayatta hiç görüşmüyorsunuzdur, arkadaş ortamında gördüğünüzde de fazla muhabbet kuramazsınız, zira topu topu gerçek haytta 2 - 3 kelime etmemişsinizdir bile. msn'de çok samimi olduğunuz bu kişi ile ilişkiniz gerçek hayatta sıfırdır. gidip "biz msn'de ne güzel konuşuyoduk bak şimdi niye öyle yapmıyoruz" da diyemezsiniz. göt olmuşsunuzdur adeta.

daha sonra gelip sözlüğe saçma sapan tespitlerinizden oluşan bir adet giri daha eklersiniz.

yazarın notu: evet kaba bir tanım kullandım ama durumu güzel açıklıyor maalesef. zira ben de bir anda böyle güzel giden bir giride hayvan sıfatını edinmek istemezdim. mazur görün, sosyal hayatta silik bir kişilik oluşuma verin.
    (almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık, 12.08.2007 00:01)
  6. bazen msnde o kadar çok şey konuşulur(ki bu msn başında geçirilen süreye bağlıdır)gerçek hayatta karşılaşıldığında konuşacak hiçbir şeyinizin kalmadığını anlarsınız.bu da samimiyeti ve samimiyetsizliği etkiler büyük ölçüde.

-ee canım daha daha?
    -işte dün söylediğim gibi babam gelecek istanbulda şimdi falan...öyle yani...konuştuklarımızın dışında yeni bir şey yok.
    (aradan kısa bir süre geçer)
    -ya ben msndeki ozan'a mı inanayım yoksa burdaki ozan'a mı?hiç konuşmuyorsun,neden susup duruyorsun ki yani,sorun neee???
    (jeux denfants, 12.08.2007 00:13)
  7. yazmak istediğiniz cümlenin sonuna bir " :p" smaylisi koyarak her şeyi yazabildiğiniz bir ortamdır msn. yarı şaka yarı ciddi yollu her boku söyleyebilirsiniz, yüzyüzeyken söyleyemediklerinizi.
    (ekipler amiri kenan, 08.07.2008 14:47 ~ 14:47)
  8. msn çok samimi bir ortamdır.
    o kadar samimidir ki haftalarca muhabbet ettiğiniz bir insanın 2. kez msn adresi vermiş (halihazırda msn'ninizde ekli olup konuştuğunuz bir kişi) olduğunu fark ettirdiğinizde
    -ee biz senle konuşmamış mıydık?
    yanıtıyla karşılaşabilirsiniz.
    işte bu denli samimi bir ortamdır.
    gizli saklı yoktur.
    (natalya casta, 16.08.2008 21:42 ~ 21:43)
  9. hakkında sosyolojik&psikolojik kitap yazılacak kadar derin bir konudur bence. valla.
    (cherryblossomgirl, 16.08.2008 21:53)
  10. yanyana gelip iki kelam etmek istemediğiniz şahıslarla uzakta olunca doğan muhabbet etme isteğinin neticesi. yüzünü görmekten, sesini duymaktan, tenine dokunmaktan kaçındığınız o soğuk insanlarla bu ihtimallerden kurtulmuş, rahat bir şekilde sohbet etmek. ne güzel imkan işte öyle değil mi?
    (tozduman, 25.01.2009 01:15 ~ 01:16)
  11. kişilerin sosyal hayatta gerçek kişilikleriyle ilişklilerine yön vermesinden ötürü, msn'deki sahteliğin olmaması durumudur.
    (mıstık, 25.01.2009 01:17)
  12. (godum godum godaman, 25.01.2009 01:18)
  13. ego ve kompleks kavramlarının sanal ortamda, gerçek hayattan daha geri sıralarda olduğunun ispatı cümledir.
    (kopi luwak, 25.01.2009 01:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil