belki ilginizi çeker
  1. · sanal alemde protest eylemler yapan ezik
  2. · tsk mil tr
  3. · msn başından dünya kurtarmak
  4. · sadece allahın ilk harfi büyük yazılsın kampanyası
  5. · 24 ekim 2007 tüm türkiye siyah giysin kampanyası
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · ibrahim üzülmez
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · yağmur sesiyle başlayan şarkılar
  9. · hoşlanılan kızın reddedip arkadaş kalmak istemesi

msn başından dünya kurtarmak  

1. hala türü tükenmemiş bünyelerin ısrarla yaptığı olay. bir de oturduğu masadan karşı masaya laf atan türevleri mevcuttur ki, ''dünyayı kurtaran adam nerede'' dedirtir.

msn başından dünyayı kurtardığını zanneden bir şeylere tepki koymaya çalışan insanların çeşitli zamanlarda anlam demogojisine düştüğü görülmüştür. hallerine bakarak sadece gülünür ve geçilir.
    (dünyayı kurtaran adam, 20.04.2007 00:43 ~ 00:45)
  2. kahvede ülkeyi kurtarmakla aynı kapıya çıkar.sadece teknoloji kullanılır o kadar.onun yerine beyin kullanmak daha mantıklı olabilir.msnde kocaman yıldızlar koyup, çoktan göte girmiş açılmasına ramak kalmış şemsiyeyi koymak neye derman olur bilinmez.
    (ocimen, 20.04.2007 00:43)
  3. ilk önce kişisel ileti'ye dikkatleri çekecek bir şeyler zırvalanarak ortam yaratılır. "evet ya çok haklısın" diye mesaj atarak yemi yutan çıtır bağyana sonu izm ile biten, dağarcıktaki tüm sözcükler öbek haline getirilerek koltuk altında 45 derecelik yükseltme gerçekleştirilir. o sırada kankanızın gönderdiği youtube linkindeki fındık kadar beyni olmayan veletlerin şebeklikleri izlenir. ardından kankayla embesillik sınırları aşılmadan ilkel benliğe tavan yaptırılır. paralelinde vatanın elden gitmemesi için tez elden yapılması gerekenlerin listesi yazılabilecek en uzun cümlelerle bağyan kişisine ifade edilir. sigaranın dumanı gözleri yaşartmaya başladığı, yatağa hülyalı bakışlar atıldığı vakte dek kişilik erozyonu sürdürülür. sonra siktirip gidilerek yatılır. kişisel iletiniz ile vatan kurtaran ifadeniz, çevrimdışı haliniz ile daha ahenkli durur, fark edemezsiniz.
    (üşengeç adam, 20.04.2007 00:44)
  4. olacak şey değildir. teknolojinin hayatımıza yan etkilerinden biridir. dünya dediğin rakı masası başında kurtarılır. hele türkiye, en bi keyifle kurtarılır. verin bana 1 büyük rakı, 5 yıl sonra amerika'dan üniversiteli gençler work&travel' a türkiye'ye gelmezse neyim. hem de nerde pis iş var, onları yapmaya.
    (alkolik2000, 20.04.2007 00:46)
  5. bush-babam saolsun:) çevrimiçi
    blair-kraliçem çok yaşa çevrimiçi

bush-babam saolsun:): slm
    blair-kraliçem çok yaşa: slm nbr lem:)
    bush-babam saolsun:): ii senden nbr?
    blair-kraliçem çok yaşa: nolsun, uraşıoz işte...
    bush-babam saolsun:): ne dicem
    blair-kraliçem çok yaşa: söle
    bush-babam saolsun:): olm sizin askerler vardı ya esir olan
    blair-kraliçem çok yaşa: evt nolmuş onlara
    bush-babam saolsun:): girsek mi irana
    blair-kraliçem çok yaşa: harbi lan
    bush-babam saolsun:): bak condoleezza* da online, dur bi nudge atiim şuna
    blair-kraliçem çok yaşa: oki

condy konuşmaya katıldı

bush-babam saolsun:): aha geldi:)
    blair-kraliçem çok yaşa: nbr kız
    condy: ii senden nbr napıosun
    blair-kraliçem çok yaşa: iç güveysinden hallice işte.
    condy: eheh hadi bakalım
    condy: hayırdır gecenin bu saatinde rüyanızda mı gördünüz beni:))
    blair-kraliçem çok yaşa: bak corç ne dio
    condy: ne dion corç
    bush-babam saolsun:): irana girelim canım sıkıldı benim
    bush-babam saolsun:): ama önden sen git karıştır sağı solu. türkiyeye uğra onları yokla bakalım
    condy: yaa doluyum ben bu hafta şekerim. afrikayı kurcalıcam
    bush-babam saolsun:): hadi be
    blair-kraliçem çok yaşa: yapma be condy. sen seversin bizi yaparsın bi güzellik
    condy: aa üstüme gelmeyin ama
    bush-babam saolsun:): bak irana girdikten sonra yeni haritayı sen çizersin;)
    condy: :))
    blair-kraliçem çok yaşa: hoşuna gitti bak ehuehuehu
    condy: tamam ama bahane olarak ne bulcaksınız siz
    bush-babam saolsun:): hmmmm
    blair-kraliçem çok yaşa: bak onu hiç düşünmedik
    condy: siz de hiç kafa yok hee
    blair-kraliçem çok yaşa: ehueheu sen onu dürbünü ters tutan corciye sölicen ehueheuheue
    bush-babam saolsun:): bi sus be. kraliçeden yediğin ayarların hadi hesabı yok gelmiş bana laf atıon... ezik
    condy: iki dakka rahat durun da düşünün
    bush-babam saolsun:): ok
    blair-kraliçem çok yaşa: tamam tamam
    bush-babam saolsun:): ne olabilir mesela?
    blair-kraliçem çok yaşa: nükleer silah desek
    bush-babam saolsun:): yok o olmaz yaptık onu
    condy: biyolojik silah
    blair-kraliçem çok yaşa: cık o da yemez
    bush-babam saolsun:): buldum
    blair-kraliçem çok yaşa: söyle bakalım
    condy: ee söylesene çatlatma insanı
    bush-babam saolsun:): 300'ü izlediniz mi?
    condy: eet
    blair-kraliçem çok yaşa: izledik ne olmuş
    bush-babam saolsun:): heh, orda varya hani persler. böle mutantlar falan var.
    blair-kraliçem çok yaşa: evt evt hatırladım
    bush-babam saolsun:): heh. dicez ki siz böle böle insan neslinin doğal yapısını bozan deneyler yapıosun. ayrıca ne hakla saldırırsınız ıspartaya dicez;))
    blair-kraliçem çok yaşa: :))))süfer fikir lan. olm arada kitapları falan ters okumaya çalışıon ama kafan çalışıo ha
    bush-babam saolsun:): lan sus
    condy: ehueheu güzelmiş.
    condy: nese çocuklar ben yatıyorum. daha güzellik maskemi silcem
    condy: ii geceler size bye öptüm
    blair-kraliçem çok yaşa: bye bye
    bush-babam saolsun:): gömdüm:p

condy konuşmadan ayrıldı

blair-kraliçem çok yaşa: hayvansın olm hiç kıza gömdüm denir mi?
    bush-babam saolsun:): ne olcak lan, kıza benzese bari
    bush-babam saolsun:): olm lan bu msn başından dünya kurtarmak ne zormuş be
    bush-babam saolsun:): parmaklarım koptu
    bush-babam saolsun:): bi daha ki sefere konferans falan yapalım
    blair-kraliçem çok yaşa: harbiden yaa, benim de parmak uçlarım nasır tuttu.
    bush-babam saolsun:): neyse ben de kaçıom geç oldu ii geceler
    blair-kraliçem çok yaşa: corci
    blair-kraliçem çok yaşa: corciieeee
    bush-babam saolsun:): ne oldu lan arpa bulmuş eşşek gibin anırıon... ehueheuhe
    blair-kraliçem çok yaşa: ulan neyse...
    blair-kraliçem çok yaşa: şşş ne dicem açsana bi webcami;))
    bush-babam saolsun:): bozuldu yaa, yenisini alcam
    blair-kraliçem çok yaşa: hep aynı bahane, neyse o zaman bak yarın gaybara gidioruz taam mı. yüzünü gören cennetlik, webcamde yok. atlatma bu sefer.
    bush-babam saolsun:): tamam tamam söz;)) gelicem merak etme. ama sana aldığım parlak turuncu ceketi giyceksin;)))
    blair-kraliçem çok yaşa: ok, sen de o açık mavi pantolunu giy sana çok yakışıyor;))
    bush-babam saolsun:): eheuheueh ok. çok pissin biliosun dimi:))
    blair-kraliçem çok yaşa: biliorum;))
    bush-babam saolsun:): ok o zaman yarın görüşürüz
    bush-babam saolsun:): öptüm bye
    blair-kraliçem çok yaşa: öpüldün

bush-babam saolsun:) konuşmadan ayrıldı
    bush-babam saolsun:) çevrimdışı
    blair-kraliçem çok yaşa konuşmadan ayrıldı
    blair-kraliçem çok yaşa çevrimdışı

not: demek ki neymiş msn başından dünya kurtarılmıyor aksine daha da bok ediliyormuş.
    (ronn, 23.04.2007 02:05 ~ 09:17)
  6. kişisel iletilerine kendi yarıçaplarınca sloganvari cümleler yazarak, oturma odasından dünyayı değiştirmeyi düşünen birtakım görüşlerin birtakım plastik muhaliflerinin olayı.
    (kimkorkarvirginiawoolftan, 23.04.2007 10:17 ~ 10:19)
  7. şu an itibariyle çoğu kişinin yaptığı eylemdir. bilgisayarları başında oturmuş, msn den arkadaşlarıyla konuşurken iletisine hemen "öldürelim, durduralım" cart curt yazan insanlar acaba ne kadar bu olayların iç yüzünü düşünüyor ve neden olduğu konusunda bir fikir yürütmeye çalışıyor merak ediyorum. eyvallah üzülmüşsündür, tamam canın yanmıştır, sonuçta insanlar ölüyor, askerler şehit oluyor. ancak böyle msn'de nickinin yanına solmuş gül koymak ya da iletide delikanlılık yapmakla ellerine ne geçiyor merak ediyorum.

şu an 20 yaşındayım. evet öğrenciyim. okuduğum için epeyce bir süre gitmeyeceğim askere. ancak düşünüyorum. benim yaşımda kardeşlerim askerdeler şu an ve 3 aylık kolpa bir eğitim sonucunda dağlara terörist avına gönderiliyorlar. kendimi onların yerine koyuyorum. bir çatışma hayal ediyorum. karşımda ellerinde silah adamlar. ateş edicekler bana. tir tir titrerim ben böyle bir durumda. elim ayağım boşalır, hareketsiz kalırım. öldürülmemek ancak şans olur.

hayat msn'den iletinize "haydi gidip öldürelim" yazmak kadar kolay değil ve olmayacak da. half life oynanmıyor orda. headshot yediğinde arkadaşlarınla kahkaha atıp haritanın başka bir yerinde tekrar doğmuyorsun. yaşamlar kayboluyor ve biz msn'den memleket kurtarıyoruz. aferin bize.
    (dzingis, 21.10.2007 16:09 ~ 16:11)
  8. (meerjungfrau, 21.10.2007 16:23)
  9. günümüzden bazı kişisel ileti örnekleri:

- xxx fucks kurdish (xxx arkadaşın nick'i oluyor)
    - aq oçleri - tayyeap git puşta sor ne yapacağımızı
    - (w) yeter artık bu vatana sahip çıkın (w solmuş gül efekti oluyor)
    - orospu çocuğu pkk
    - (w)(w) artık sözün bittiği yer aq, ne kadar kürt varsa bu topraklardan siktirolup gitsin

ve kürt sorunu çözüldü! tükenmeden alın.
    (asosyal demokrat, 21.10.2007 16:28 ~ 16:32)
  10. her gün msn'de birisi başımıza düşmektedir. yakın tarihten güzide örnekler:

xxx says :
    savaş resmen başlamış bulunmaktadır hala boğazından coca-cola geçebiliyorsa hala mc donalds'ın hamburgerlerini yiyebiliyorsan hala marlboro içiyorsan lanet et kendine kökenin ne olursa olsun şehitlerimize üzülüyorsan amerikaya para verip onların pkk'ya silah yollamalarına izin verme toplu boykot hareketi zamanı hepimiz birlik olalım (bunu herkese yolla

yyy says :
    amerikada onaylanan sözde ermeni soykırımı şimdi orda
    internette oylanıyor yenilmeyeyelim şu amerikalılara duyarlı
    olalım oylayalım..
    http://www.msnbc.msn.com/...
    arkadaşlar sözde ermeni tasarısı oylaması var.
    bu adrese girip türkiye lehine oy verin
    seçenekler çıkacak karşınıza
    ortadaki şıkkı işaretleyin..(no ile başlıyo)
    ve bunu gönderebildiğiniz herkese yollayın

zzz says :
    bayrak yere düşerken
    alkışlayan p leri
    kahredecek türk milleti
    destek veren güçleri
    meleküt aleminde
    destan olan can bizim
    dalgalansın bayrağım
    üstündeki kan bizim
    dört aylık bebeklere
    kurşun sıkan nerdesin
    nereye gidersen git
    öleceğin yerdesin

ttt says :
    bu akşam yatmadan önce şehitlerin ruhuna el fatiha uyunuz ve bunu listendekilere gönder(eğer göndermiycem dersen o şehitlerin orada kimin için canlarını verdiklerini düşün belki o zaman fikrini değiştirirsinşıl mışıl uyurken onlar o dağlarda v eo soğukta bu vatan için kim bilir kaç kurşunla şehit düştüler ve bir tek sözünü bile etmediler eğer gerçek türksen bunu göndere bileceğin herkeze gönd
    (azureel, 21.10.2007 20:38 ~ 23:47)
  11. (bkz: sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz biz)

msn listemdekilerin kişisel iletisine baktığımda gördüm ki çok insanın yaptığı iş. bu arkadaşlar yeri geliyor bushun mına koyuyor yeri geliyor akpye kayıyor yeri geliyor terörist vuruyorlar çatır çatır. fekat sahaya inemiyorlar. tek bir sorumluluk almıyor, sokağa çıkmıyor dahası ne okuyo ne araştırıyor ne merak ediyorlar. sanırım msnin böyle bir hizmeti var. böyle kalıp fikirleri ara ara mail adresimize yolluyor. benim fikirlerim nerede len alçak msn.
    (miss brown, 21.10.2007 21:27)
  12. son aldığımız haberle daha da güncellenmiştir örneklerimiz.

düştüğüm yerde, düştüğüm yerde... derman sendedir... (20:23):
    21:30 da şehitlerimiz için ışık söndürme eylemi vardır.herkese yollarmısın
    (asosyal demokrat, 21.10.2007 21:28)
  13. şöyle bir şey yapılsa, gerçekten faideli olur bu konuda;

(bkz: http://www.bobiler.org/...)
    (thedewil, 22.10.2007 20:08)
  14. bana göre gayet faydalı olan eylem. tepki göstermeye, tavrımızı koymaya biryerden başlamamız gerekiyor. ben de oturduğum yerden akam kesmeye bayılmıyorum ama harekete geçmek için sahaya inebilmek için bazı şartların oluşması gerekiyor. en azından aynı hedefe doğru yürüyebileceğimizi eşe dosta düşmana göstererek başlayabiliriz bu işlere
    (toomuchbetter, 22.10.2007 20:28)
  15. (kkadirr1989, 22.10.2007 20:31)
  16. (bkz: msn de nickin önüne gül koymak)

ayrıca ışık söndürme, siyah giyme gibi birbirinden yaratıcı eylemler de mevcuttur. zaten politikaymış, okumakmış, dinlemekmiş, tartış-a-bilmekmiş filan, boş işler bunlar. koy bir eğik gül, sorana da her şey bir evcilik oyunuymuşçasına niye ırak'a girmedik hala de, daha ne yapacaksın.

(bkz: sinirden ağlamak)
    (nvr ws a crnflk grl, 22.10.2007 20:31 ~ 20:32)
  17. milliyetçilik fışkıran iletiler yazarak, uzun makaleleri ordan oraya göndererek bilinci arttıracağını düşünen kişilerin yaptığı eylemdir. bir de bunların sms yoluyla ordu kuran üst modelleri vardır ki hangisini alıp hangisine vuracağınıza karar veremezsiniz.
    (deklarema, 22.10.2007 20:43)
  18. sistemli, düzenli ve de doyurucu bir siyaset tartışması şu şekilde yapılır:
    1- ülkedeki sorunların ne olduğu konuşulur
    2- kaynakları araştırılır
    3- yarına bile bırakmadan hemen tam olarak şimdi bu kaynakları ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa onun programı yapılır, kuralları koyulur
    4- hemen icraate geçilir!

bireysel çabalarla yapılacak bu yöntemle belki bir anda vatan medeni seviyeye gelmez ancak toplumsal gelişmenin bireysel gelişmeden başlayacağı gerçeğini unutmamak lazımdır.

biz türk toplumu olarak ne yapıyoruz?
    1!
    100 kişiden 90ı sadece 1i yapıyor!
    kalan8i 2yi ancak geçebiliyor yarım yamalak.
    3 ve 4 geçebilenin sayısı toplumun yüzde onu olsa bu ülke bir senede 20 yıldır yapamadığımız atılımı yapar.
    (one more cup of coffee, 23.11.2007 12:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil