msn şebekleri   

adana çık aradan

1. insanda msn denen güzel varlığı kullanma isteğini bitiren insanlardır. efendim biz msn ile ilk tanıştığımızda (geçmişe dayanır) nick özelliği pek kullanılmaz, insanlar oldukları gibi görünme felsefesi altında listelerimizde doğrudan mail adresleriyle ikamet ederlerdi. (ve bunların hepsi hotmaildi, inanır mısınız?) fakat değişen konjönktür çerçevesinde insanlar msn listelerinde kendilerini ifade eden nickler kullanmaya başladılar. burada en büyük hatayı nick'e mantıklı bir sınır koymayan microsoft'çularda bulabiliriz. standart olarak netiquette kuralları bağlamında "standart bir nick-isteğe bağlı yorum" formatında olması gereken nickler zamanla "evdeyim", "okuldayım", "yatıyorum", "sevişiyorum" formatına dönüşmeye başladı. sorarım şimdi, ben listemdeki 3 uyuyan, 2 okulda olan, 1 de sevişen kişinin gerçekte kim olduğunu nasıl bulabilirim? bunun için illa sağ tuş kullanma zorunluluğuna mı sahibim? evet efendim böyle yani. bu insanlar yüzünden miranda im kullanıyorum artık. kendi kafama göre insanları rename ediyorum. man on the moon'a yav$ak yazdım, sarhos ejderha'yı ise herhangi bir kavramla özdeşleştirilemeyen bir insan olduğu için iki boşlukla ifade ettim. böyle...
    (wondrous, 01.10.2004 21:57)
  2. dünyayı daha güzel bir yaşam alanı haline getirmeyi misyon edinmiş olan topluluktur. gündemi sıkça takip eden bu topluluk sağolsunlar içimizde bizim hissedemediğimiz duyguları canlandırıp dışarı çıkartmaya çalışırlar, çok düşünceli insanlardır.

mesela afrikada bir açlık konusu gündeme düştüğü zaman direk bu kişiler mesajlarını paket program şeklinde contact liste atarlar.

"afrikada meydana gelen açlık krizinden ötürü bizim de onlara yardımımız dokunsun diyoruz. kalplerindeki acıyı hissetmemiz için nickinizin başına kalp koyun.midelerindeki açlığı hissetmemiz ve bu acı duyguya ortak olmak için de kalbin başına pizza koyunuz. bu mesajı listenizdeki tüm kişilere gönderiniz. amacımız afrikada msn kullanan bir yiğidin bilgisayarına ulaşıp 'eheheueh abi bak biz de senin acına ortağız, miyav' diyebilmektir."

gene benzer bir olay

"türk bayrağının yıkılmasını protesto ediyoruz! nickinizin başına derhal bir ay ve bir yıldız koyun. eğer yeterli sayıda kişi bunu yapar ise türk bayrağı yakıp msnde takılan kişiler otomatikman yok olacaklardır. bunu listenizdeki herkese yollayan. koymayan şerefsizdir ayrıca"

bu örnekler gündemdeki konulara ve emoticon-olay uyumuna göre çoğaltılabilir.
    (man on the moon, 24.03.2005 23:39)
  3. son oyunları:

"nickinizin başına (v) koyun. amacımız etiyopyadaki insanlara 'vi veri veniversum vivus vici' mesajını verebilmektir."
    (man on the moon, 01.04.2006 16:32)