görseller
mr darcymr darcy
mr darcymr darcy
belki ilginizi çeker
  1. · pride and prejudice
  2. · fitzwilliam darcy
  3. · colin firth
  4. · matthew macfadyen
  5. · fitzwilliam darcy
  6. · sadece gülüşüne aşık olunası insanlar
  7. · death at a funeral
  8. · mükemmel erkek
  9. · tüm zamanların en iyi 100 film repliği
  10. · aşık olunan film karakterleri
gündem
  1. · babaların garip huyları
  2. · aşk ı memnu
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  5. · prison brake
  6. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · negatif sinerji
  9. · kistik fibroz

mr darcy  

1. ingiliz literatüründeki gelmiş geçmiş en karizmatik aşk romanı kahramanıdır. jane austen deyince akla gelen ilk roman pride and prejudice'in esas oğlanıdır. cool duruşu, ukela bakışları ve aksi cevaplarıyla elizabeth bennet kızımızı çileden çıkarırken; asil duruşu, şık giyimi ve yakışıklılığıyla ortalığı duman eden mr.darcy beyimiz romanın başından sonuna kadar, okuyucu kızlarımızın kafasında "işte bu ya...ben de böyle birine aşık olmak isterim..ah ahh" balonlarının çıkmasına sebep olur. romanın ortasına kadar hissizliğine gıcık olduğumuz mr.darcy, sonlara doğru tam bir aşk erkeği olduğu konusunda rüştünü ispatlar ve insanda bu sefer "keşke her kız elizabeth bennet olsa" arzusunu tetikler.

romanı okuyan her kızımızın hayalinde, romanın meşhur yağmur altı ilan-ı aşkı yatar.

roman bitip onlar mutlu sona ulaştığındaysa nedense kızlarımız hiç mutlu olmaz tam tersine anti-elizabeth bennet tavır takınırlar. *

hamiş: romanı merak eden fakat okumaya üşenenler için, 2005 yapımı joe wright uyarlaması şiddetle tavsiye edilir.
    (pinkpillsandblueshots, 10.05.2008 13:47 ~ 13:51)
  2. her genç kızın hayalindeki erkek tipidir.

2005 yapımı film sonrası her kızın dediği sözler:
    "ben elizabet bennet olsaydim ilk teklifte evet derdim"
    "ben büyük olunca (!) mr darcy'le evlencem" ( lütfen aşk filmlerini küçük kardeşlerimizle izlemiyelim)
    " ya hümeyra sen msn avatarina mr darcy'yi koyma , ben koymak istiyorum" ( koymak ?)

has bir eleman bu mr darcy, ama bizim türk dizisinde fazla has (bkz: asi)
    (aksi istikamet, 31.05.2008 16:33)
  3. bbc yapımı altı bölümlük pride and prejudice dizisinde colin firth tarafından yeme de yanında yat tadında canlandırılan karakter.
    bana bir rol için johnny depp bile daha iyi oyanayamazdı dedirten ender şahsiyetlerden olduğu için firth'ü tebrik ediyor, başta ben olmak üzere her genç kıza birer fitzwilliam darcy diliyorum.
    (ketenkele, 14.09.2008 12:43 ~ 17:18)
  4. "searching for mr darcy not mr right" yazan tişörtleri bile basılmış olan karakter. adam gibi adam böyle olur hakkaten de. tam evlenilecek insan. zengin, yakışıklı, karizmatik ve en önemlisi de sırılsıklam aşık ve aşkı için savaşanlardan. ama böyleleri sadece kitaplarda ya da filmlerde oluyor herhalde.
    (benden sonra mutluluk, 24.03.2009 17:16)
  5. sonunda onuda vampir yaptılar!sevebildiğim normal ve insan cinsinden olan tek roman karakteriydi kendisi.amanda grange hanım mr.darcy vampyre isimli kitabında onu vampirik yapmış.neymiş gurur ve önyargının devamıymış jane austen'ın söyleyemediklerini söylüyormuş.kadın öteki tarafta bunu duysa koşa koşa gelir ve mrs.amanda'ya çok okkalı bir cevap verirdi.jane austen ve vampirler bir birinden ayrı iki dünya gibi.

bu iyi para getiren vampir furyasına kurban gitmemeliydi mr.darcy.o insan ve her yönden ideal bir erkekti.tanıdıkça sevilen bu adamı 196 yıldır çok mu yanlış anladık yani?hadi ordan amanda!
    (ruhani oyun havaları, 13.09.2009 22:12)
  6. çekiciliği ve etkisi üzerinde anlaşmaya varılmış; her kurgu karaktere olduğu gibi buna da kuşkuyla yaklaşıyorum ben. farklı hayat görüşleri olan bir sürü farklı kadının hayallerini süslediği iddiasına katılıyor ve bu yüzden huzursuzlanıyorum. misal ya tutar azeri kızı günel de, bir gün çıkıp bu karaktere hasta olduğunu söylerse diye düşündüm şu an. içim şişti. azeri kızı günel tamamen şu anda aklıma gelen bir örnek. gece yarısı aklıma gelmesi, demin kaşlarımı alıp alma hususunda kendimle müzakere ederken, çılgınca bir enerjiyle odanın öbür ucuna uçup aynaya bakmamın ardından, uzun zamandır alınmamış kaşlarımın bende yarattığı izlenimle ilgili olabilir. yahut tuğba özay demiş olsun. biryerlerden duymuş, bir röportaj vesilesiyle de bu fikrini bizlerle paylaşmak istemiş olsun misal. yok lan aynı mr darcy'nin hem onu hem beni etkilemiş olması ihtimaline dahi katlanamıyorum. gargarayı tam tükürecekken boş bulunup yutmuşum, üstüne de gidip meyve şeklindeki sabunlardan yalamışım gibi bir hisse garkoluyor, adeta hayata küseyazıyorum.
    (fantaghiro, 14.09.2009 02:06 ~ 02:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil