moribund oblivion   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. müzik mi dinlediğinizi ananızın mı becerildiğini sorgulamanıza sebep olan, müzikten zerre kadar anlamamakla beraber triplerinden anladığım kadarıyla merhem olarak çüke sürülcek kadar akılları da olmayan böğürgen türk atmosferik yarrak metal grubu.
    (diskonnektus erektus, 23.04.2004 02:09)
  2. moonspell konseri öncesi yaklaşık bir saat kafamızı siken, grup daha kurulmamışken fan clubı olan, elemanların vizelere çalışmak nedeniyle konser iptal ettikleri black metal grubu.
    (sizzle, 23.04.2004 02:10)
  3. 2001 yılındaki sold-out konserinde (kurban radical noise antisilence da katılmıştır) ilk sahne alan ve sehircilere "iyi akşamlar, hoşgeldiniz" derken bile brutal kullanarak çığır açmış grup.
    (aye, 23.04.2004 02:17)
  4. infecteddan ayrılan (bkz. bahadır uludağlar) ve bir infected elemanının daha birlikte kurdukları moribund oblivion un çok da harika(?) bir sitesi vardır. moonspell konserindeki performansları(!) ise unutulmazdır. çoğu dinleyenin sadece bassçıları duygu ve onun güzel saçları(bkz. headbang) akılda kalmıştır. neyi ne kadar çaldıklarıyla kimse ilgilenmemiştir. çalabiliyorlar mı o ayrı tartışma konusu zaten.
    (nightwish, 23.04.2004 12:41 ~ 12:43)
  5. (bkz. ailece severek dinliyoruz)
    (soulforged, 04.05.2004 21:43)
  6. 11 aralık 2004 rotting christ istanbul konserinde alt grup olarak çıkacak grup. kabus gibi.. korkuyorum tanrım..
    (nightwish, 10.12.2004 13:09)
  7. komik insan bahadır uludağlar'ın, "komik" bilek metal grubu.
    (my dying bride, 10.12.2004 13:16)
  8. (bkz: pembe metal)
    (great dilemma, 31.03.2006 12:43)
  9. (bkz: groza)
    (zaknafein, 07.05.2006 02:42)
  10. son albümü machine brainin tracklisti;

1-machine brain
    2-4 eras 4 light
    3-hypnotic
    4-machinized anarchy
    5-i remember
    6-new golden age
    7-final chaos
    8-robert oppenheimer
    9-the f.r.e.o (acoustic)
    (hysteria, 02.01.2007 14:54)
  11. 28 nisan cumartesi günü trabzon'da 10 ytl karşılığında girilebilecek mass performance hall'da dark fest 3 kapsamında sahneye çıkacak olan 4 gruptan biridir. diğerleri içın

(bkz: nitro)
    (bkz: deathblow)
    (bkz: mystical north)
    (kejura, 27.01.2007 16:44 ~ 16:46)
  12. time to sace adlı yeni albümleri nisanda satışa çıkıcak olan grup...

http://www.myspace.com/...
    (vasati 40 çöp, 20.03.2007 11:41)
  13. efendi,saygılı,titiz insanlar topluluğu.25 mart 2007 de izmir de dungeon da sahne almışlardır(gitmedim tabi).konserden bir gün önce evimde kalan bu grup hakkında tek bildiğim böğürdükleriydi.ne kendilerini tanıyordum nede haliyle yaptıkları müziği dinliyordum.ama bir gecede tanıdığım kadarıyla girinin başındaki özelliklere sahiptiler.grubu eve getiren arkadaşım bunlar çok ünlü falan desede bir bar çıkışı ece gürsel le yakalanmamışlarsa benim için bir şey ifade etmiyorlardı.grubu konsere uğurladıktan sonra internetten yaptığım araştırmada arkadaşlar sahiden de ünlülermiş.klipleri,sözlükte haklarında yazılmış giriler bile varmış yahu.hemen youtube dan videolarını izledim,space lerinden resimlerine baktım,açıkcası gördüklerim ürküttü beni,oysa evimde kalan insanlar ne kadarda bizden insanlardı.demek ki o kıyafetler o makyajlar gösterinin bir parçasıydı.peki ya dedim sokakta gördüğüm ergen gençler neyin gösterisini yapıyorlardı o sürmelerle,o dikenli bilekliklerle?

her neyse evimde ünlü insanlar kaldı,ben ben değilim artık.ilk fırsatta bir posterleri alınıp salona asılacak "kanka kim la bunlar" sorusuna çoook ünlü black metalciler geçen bizde kaldılar da,posteride hediye verdiler şeklinde cevap verilecektir."la sen metal dinlemezsin ki" şeklinde ki soru ise olayı aşmış hafif bir tebessümle cevapsız bırakılacaktır.
    (shade, 27.03.2007 21:56)
  14. arkadaş canlısı bahadır uludağlar'ın övündüğü ve vokalliğini yaptığı metal grubu. aslında kendisine söylemesem de çoğu zaman sıkmıştır şarkıları beni. yine de azimlerinden ve müzikle olan sonsuz alakalarından dolayı tebrik edilesi grup. kendileri hakkında bi sürü yorum yapılsa da son yıllarda onlar kadar kararlılıkla black metal camiasında ilerleyen başka bir türk grup yok kanımca.
    (badangel, 21.04.2007 14:55)
  15. geçenlerde stüdyoda afişlerini gördüğümde eşhedü enla noluyo lan dediğim inanmış karakterlerden oluşan topluluk.
    (jellyjam, 19.05.2007 13:55)
  16. zoo fest 3 te sağlam göt olmuş grup. (bkz: ankara çok sessizsiniz)
    (chinaski, 12.07.2007 02:38)
  17. içindeki kuzeyli ruhunu asla kaybetmeyen, black metal'in üstün savaşçısı bahadır uludağlar'ın süpersonik grubu.klipleri de vardı hatta ruins of the kara shrer mi öyle bişiydi.bahadırı klipte kardeşler kıraathanesinden araklamış olduğu masa örtüsünü pelerin yaparken ve belgrad ormanlarından piknik yapan insanlar arasında şuursuzca koşarken görüyoruz.klipte gözüme çarpan diğer detaylar davulcunun kırık bagetleri ve 3 telli bass oldu.hayatın zorluğunu anladığım ender zamanlardı o zamanlar.

edit: son aldığım bilgilere göre orman belgrad değil eskişehirde çalılık bir alanmış.
    (great dilemma, 12.07.2007 02:47 ~ 13.10.2007 12:25)
  18. artık sponsor derstekli bir gruptur hatta yeni birde türkçe şarkıya klipleri vardır, ülkemize her gelen metal grubunun altına çıkıyorlar sanki, inatla, son olarak udo nun altında çıkacaklar galiba (gerçi aynı festivalde udo moonspellin altında çıkmakta o ayrı bi konu)
    sadece azimliler diye bir grup ne kadar sevilir ne kadar desteklenir benim çok ciddi şüphelerim var, özellikle son şarkılarını dinledikten sonra
    (head trıp hero, 01.08.2007 11:16 ~ 11:17)
  19. 1999 yılında yaşadığı anlaşmazlıklar sonucu ınfected grubundan ayrılan vokalist bahadır uludağlar tarafından kurulmuştur. ilk başlarda "tears hide in destiny" adında bir albüm kaydetseler de çeşitli problemler nedeniyle piyasaya sürmek istemediler. ve albümden bazı parçaları alarak 5 şarkıdan oluşan "like a falling haze" ep'sini cd formatında piyasaya çıkardılar. ep oldukça ilgi görürken grubun prodüktörlüğünü tecrübeli biri olan vedat sakman yapmıştı. grup uzun süren çalışmaları sonucunda 16 ocak 2004 tarihinde ilk albümü khanjar'ı piyasaya sürdü ve albümün çıktığı gün ülkemize gelen moonspell grubunun alt grubu olarak asafated ile birlikte sahne aldılar. aynı sene bazı illerimizi kapsayan bir turneye çıktılar ve ikincisi düzenlenen rock the nations festivali ile barışarock festivallerinde sahne aldılar. yıl sonunda da grup ülkemize gelen rotting christ ile aynı sahneyi paylaştı. moribund oblivion "khanjar" albümüyle yurtdışı piyasaya da açılırken iyi bir fan kitlesi kazanmıştır. 2005 yılında da atlantis müzik firmasından machine brain adlı ikinci albümlerini yayınlamışlardır. moribund oblivion black metal de bir yere gelmek için azimle çalışan gruplarımızdan bir tanesidir... grup 2006 yazında mini bir almanya turuna çıkmıştır. önümüzdeki eylül ayında grubun üçüncü albümü “time to face” atlantis müzik etiketi ile yayınlanacaktır.

www.myspace.com/moribundoblivionband
    (radiance, 14.08.2007 17:53 ~ 30.09.2007 22:44)
  20. - rööööööööööaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh!

(buralara siktiri boktan gitar riffleri yerleştirilecek)

hah tamam. uygun şartları yakaladığımıza göre artık başlayabiliriz. ama şimdi muhtemelen merak ediyorsunuzdur, ben neden bu giriye başlarken böyle bir şey yaptım diye. çünkü moribund oblivion'un her şarkısı böyle başlıyor. arkadan raka taka raka taka bir davul ritmi, gitar falan; yardırın abi. güzel bir gönderme olacağını umuyorum.

türkiye'nin en başarılı, kaliteli black metal gruplarından biridirler. her şarkılarını birbirine benzer. bunun nedeni kesinlikle yaratıcılıktan uzak ya da tekdüze olduklarından değil. birader, türkiye'nin en başarılı ve kaliteli black metal grubundan bahsediyorum burada, terbiyesizliğin lüzumu yok. şarkıların birbirine benzemesinin tek nedeni her şarkılarının muhteşemliğe eşit derecede uzak olması. uzak diyorum ama yanlış anlaşılmasın şimdi, ironi arayan toptur.

ortaya çıkardıkları(!) ritmleri ve melodileri gayet tutumlu kullanan grup, normalde y kadar malzeme çıkaran x'ten; 3y gibi muazzam bir verim alabiliyor. etin suyunu sıkıyorlar adeta, üstüne bir de umarsızca sallıyorlar, içinde bir şey kalmayana kadar. bundan dolayı, özellikle bahadır uludağlar'ın ailesinde bir çok büfeci olduğunu ve bahadır uludağlar'ın yaz tatillerinde bu büfelerde gönüllü olarak çalıştığını düşünüyorum.

corpse paint'te de gerçekten çok başarılılar. her ne kadar hazzetmesem de haklarını vermek zorundayım bu hususta. ama ben sevmem. iskoç da olsa, fin de olsa, japon da olsa, babamın oğlu da olsa; siyah beyaz bir televizyondan destursuz evime, odama giren bir palyaço gibi gözüken insanlardan hazzetmem. palyaço derken de kötü bir niyetim yok, hepsi yüzlerini boyuyor ya o açıdan. sevdiğim insanları neden yereyim ulan? ha? neden yereyim? terbiyesizler.

--- ratatata ratatata ratatata ---

- röeeeeeeeeaaaaaaaaaaahhh!

şarkı bitti.
    (kilim motifli kazak, 21.08.2007 04:15 ~ 04:53)
  21. naçizane fikrim; türkiye'nin en kötü black metal gruplarından biridir. ne melodic yönden tatmin eder ne de sözler yerli yerindedir. üzerine olumlu yönde konuşulmamasını düşündüğüm için kısa yoldan salla gitsin..
    (sadomasochistic, 21.08.2007 04:31)
  22. yılda 2 kez kendi adlarını taşıyan dergi çıkartacaklarmış. ahanda buda kapağı;

http://img98.imageshack.us/...
    (hysteria, 23.09.2007 02:50)
  23. bunların bir derdi var ama ben anlayamıyorum. aştılar beni artık.
    (kilim motifli kazak, 23.09.2007 02:58)
  24. garip bir kabile. dalga dalga ülkeye yayılıyorlar. birileri belediyeye haber vermeli.
    (great dilemma, 23.09.2007 03:00)
  25. pelerinlerindeki kat izlerinin bir anlamı olmalı.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 30.09.2007 22:40 ~ 13.10.2007 02:41)
 sayfa  / 2