morgan de sanctis   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. daha önce juventus ve udinese'de de oynamış 31 yaşındaki italyan kaleci. şu anda sevilla fc forması giymekte olup udinese'deki 200 maça yakın serie a tecrübesine rağmen palop'un arkasında yedek kaleci olarak kalmış. udinese'den de sorunlu olarak ayrıldığını ekleyelim.

ismi şu aralar galatasaray'la anılmakta.
    (sycrone one, 23.07.2008 23:53)

2. kalecinin harman olduğu yerde yetişmiş, euro2008 kadrosunda yer bulmuş bir adam. tecrübeli, kendinden emin, ceza alanına hakim, defansını yönlendirme konusunda eşsiz bir futbolcu. ismi galatasaray'la anılıyormuş. eh yani, eğer bu da olursa nokta transfer no:3 olur, bomba olur.
    (tostoparlak, 24.07.2008 08:58)
  3. (bkz: http://www.sabah.com.tr/...)
    (thedewil, 30.07.2008 17:03)
  4. sevilla fc'nin açıkladığı futbolcu ve sırt numaraları içinde adı yokmuş efendim. muhtemelen galatasaray'a geliyor kendisi.
    (topal penguen, 31.07.2008 13:24)
  5. ntvspor kanalında az önce verilen bilgiye göre galatasaray'a bir yıllığına kiralanmış italyan kaleci.
    (mkopaw, 31.07.2008 15:55)
  6. çok tecrübeli ve güven veren bir kaleci. uyum sorunu yaşamazsa kalesinde her maç devleşecektir. orkun gitmek isteyecektir zaten bu transferden sonra , bana kalırsa da gitsin takıma katkıları için çok teşekkür ederim fakat hiç kanım ısınmadı orkuna, hareketleri ve kendine çok aşırı güveni beni rahatsız ediyordu. aykut ağırbaşlılığı ve sağlam karakteriyle kalemize yakışıyor refleksleri çok sağlam ama geri toplarda ve hava toplarında ki tecrübesizliği bu sene avrupada çok başımızı ağrıtacaktı . sanctis dediğim gibi uyum sorunu yaşamazsa bu sene defans ve kalede içimiz rahat bi şekilde maçları izleyeceğiz.
    (nfrt, 31.07.2008 16:53)
  7. kendisini hiç izlemedim, nedir ne değildir bilemiyorum. ama palop gibi bi kovanın arkasında oturduktan sonra galatasaray'a gelmesi beni biraz korkuttu açıkçası. umarım sıkıntı yaşatmaz bu sene kalede. hele ki önünde servet ve meira gibi iki ultrasonik oyuncu varken.

edit: bulsaraa'ya uyarısı için teşekkürler, song ne lan?
    (horny meydan, 31.07.2008 17:04 ~ 17:26)
  8. ahmet barusso gibi çıkarsa hiç şaşırmayacağım oyuncu. sevilla nın yedek kalecisini almak saçmalık. aykut erçetin den daha iyi olduğunu sanmıyorum.
    (soyut, 31.07.2008 17:07)
  9. aykut'un iyi bir yedeği olmasını temenni ettiğim oyuncu. çünkü biz tekrardan bir 96-2000 çizgisi yakalamak istiyorsak bu biraz da gerçekten galatasaraylı olan oyuncularla olacak.
    (heathcliff, 31.07.2008 17:13)
  10. aykut gibi bir kalecimiz varken ne diye kiralandığını merak ettiğim oyuncu.yine de hayırlı olsun deyip gözümüzü yeni gelecek forvete diktiğimizi belirtmekte sakınca görmüyorum.
    (yineyenidenkobalamin, 31.07.2008 17:25)
  11. euro 2008'de de gördüğümüz üzere, çağdaş futbol oynamayı düşünen takımlar için, kalabalık savunma hatları kurmak fazlasıyla lüks. iki stoper ve kalecinin ceza alanı içi ve çevresinde genişçe bir alanı kontrol eden üçlü bir defans bloğu oluşturma sorumluluğu var. yine, takımın atak kurgusu da, en gerideki oyun kurucu olarak, kaleciden başlamak durumunda. bu tip bir kaleci olan iker casillas'ın nasıl takımını bir kişi fazla oynattığını hatırlayın. yine euro 2008'de gördük ki, en iyi kalecilerimiz bile, üçüncü savunma oyuncusu ve en gerideki oyun kurucu olarak oynayacak fundamental futbol aklına sahip değil. ne yazık ki, ne kadar iyi oyuncular olsalar da, aykut erçetin ve orkun uşak'da da bu özellikler yok. benim bile gördüğüm bu eksikliği doğal olarak yönetim çok önceden farkettiği için aylardır tırım tırım avrupa tahsili almış kaleci arıyorlar. de sanctis'i tanımasam da, transfer listesinde bulunduğuna göre, bu temel nitelikleri haizdir diye umuyorum. şu an futbolumuzun en geri kalmış mevkisi kaleci ve avrupa'da mücadele edecek takımlar için yerli kaleciyle yola çıkmak hala büyük risk maalesef.
    (tembel, 31.07.2008 17:26 ~ 17:28)
  12. galatasarayımızın yeni file bekçisi. evet baktığımızda simoviçle birlikte başlayan galatasarayın yabancı kalecileri hep güven verdiler iyi işler yaptılar maç kazandırdılar taffarel olsun, mondragon olsun. fakat bahtsız bedevi aykut da yedek kalmaktan bıktı. orkunu beğendiğimi söylemem ama aykutun iyi olduğunu düşünüyorum yedek kalması hoş olmayacak. sonuç olarak beni ne heyecanlandıran ne de üzen bir transfer, bakalım gelecek ve görücez. umarım iyi olur. yine de bence sağ back daha öncelikliydi.
    (seroo, 31.07.2008 17:29)
  13. sevilla da palop un yedeği olan italyan kaleci.
    aykut u kesebileceğini sanmıyorum oynarsa yabancı olduğu için oynayacak.
    (kubuluk, 31.07.2008 18:02)
  14. tıpkı skibbe gibi tam bir soru işareti. galatasaray'ın resmi sitesinde kariyeri hakkında verilen bilgi açıkçası 3.sınıf bir kaleci izlenimi bıraktı bende. komik bir ölçüt olabilir şüphesiz ama senelerdir o kadar pes, fifa vs. oynamama karşın, adını hiç anımsamıyor olmam şahsımı derin şüphelere sevk etti diyorum ve sözü cm'cilere bırakıyorum.
    (aksamustune dogru kis vakti, 31.07.2008 18:17 ~ 18:18)
  15. sevilla'da palop gibi kötünün ötesinde bir kalecinin yedeği olduğuna göre düz mantıkla bakacak olursak yerinde bir transfer değildir. ancak ummadık taş da baş yarabilir...
    (rafraf8, 31.07.2008 18:41)
  16. -sivas maçı dışında- kötü bir görünüm çizmeyen ve hırs küpüne dönmüş aykut'tan, kaleyi alması zor görünen kaleci.
    (escaflowne, 31.07.2008 19:21)
  17. galatasaray'ın kadrosuna katarak aykut erçetin'i yalan ettiği kaleci. bi kere yabancıdan yana yüzün kaç yıldır gülmüyor, geçtiğin sezon yerlilerle bir başarı bir uyum yakalamışsın. nedir bu daha hakkım var der gibi yabancı kontenjanı illa kullanmaya çalışmak? hayırlı olmasını diliyoruz olan da aykut'a oluyor artık.
    (kafam mi iyi, 31.07.2008 19:27)
  18. kendisi, mondragon gibi galatasaraya gelmeden önce ismini futbol camiasına ezberlettirememiş bir şahsiyettir. hatırlarsanız mondragon da kolombiya millitakımının yedek kalecisi ve oscar cordoba'nın gölgesindeydi. ama geldiğinde tüm türkiye onu çok sevmiş ve beğenmiştik..
    (lucubrator, 31.07.2008 19:32)
  19. fm oynarken alındığı takdirde arkaya baktırmayan kalecidir.oscar ustari 'nin tecrübeli verisyonu bir level üstü.
    (şarjlı beyin, 31.07.2008 19:36)
  20. http://www.uefa.com/...
    (mkopaw, 31.07.2008 20:35)
  21. galatasaray yönetiminin yine çaktırmadan gerçekleştirdiği bir transferdir. sırf bu yüzden yine yönetimimin ellerinden öpüyorum. bunun yanında ismini hiç duymadık falan diyoruz, ki haklıyız bu konuda. palop'un yedeği olması da şüphe uyandırmakta haklıdır. fakat gizliden gizliye böyle bir oyuncunun alınması "bir bildikleri vardır heralde" dememe sebep oluyor. tıpkı ribery alındığındaki gibi. bekleyelim görelim. skibbe istemiştir mutlaka bu kaleciyi. zaten skibbe ısrarla oynatmazsa, yani hak edene kaleyi verirse ya aykut kaleye geçer, ya da bu adam aykut'tan iyidir, bu kaleye geçer. bence güzel, bekleyelim görelim.
    (depik, 01.08.2008 01:53 ~ 16:07)
  22. galatasaray kampına katılır katılmaz aykut'un çok soğuk davrandığı hatta elini bile ayıp olmasın babında sıktığı iddia edilen kaleci. eğer durum ve vaziyet böyleyse aykut erçetin'i ciddi şekilde kınamak lazım. eğer illa bir tarafa cephe almak istiyorsan kinini biraz daha büyütüp yeni gelen ve suçu hiç olmayan bir futbolcuya surat yapacağına bu durumun esas sorumlusu olan yönetime resti çek.
    (benikoyupgitmeneolursun, 03.08.2008 12:57 ~ 12:59)
  23. galatasaray tv deki görüntülerine bakılırsa maç boyunca kale çizgisine paralel vaziyette ve yerden 50-60 cm yukarıda durmaktadır sürekli hep bu noktalardan top çıkarmaktadır. iyi bir kaleciye benziyor bakalım.
    (kaç yazar, 03.08.2008 13:04)
  24. an itibariyle, kayserispor'un çok net gole çevirebileceği bir golü öylesine bir çıkarmışlığı vardır ki, bana ikinci bir mondragon havası yaşatmıştır...

helal olsundur...
    (everdead, 31.08.2008 21:38)
  25. aykut erçetin'in hakkında;
    bu da iyi çıktı a.q ... diye düşündüğünü tahmin ettiğim italyan kaleci. kalede o varken daha güvende hissediyor insan. italyan olmasından mıdır nedir artık.
    (refugee, 01.09.2008 18:49)
 sayfa  / 2