|
|
- 1979 monty python yapımı film. hz. isa zamanında filistinde geçer. mesih sanılan brian adlı vatandaşın macerasını anlatır. hele bir sonu vardır ki kırar geçirir.
- jehovah diyenlerin taşlanma sahnesiyle akıllara kazınan şahane, şukela monty python yapımı. diğerleri gibi yarıp bırakan cinsten.**
- güldürme ve laf sokma başarısı kriterlerinin ikisi birden gözönüne alındığında en başarılı python filmidir. dinler, peygamberler, tarikatlar ve afyonlanmış halkların yanında solcular da nasibini almıştır bu ileri ve absürd mizahi zekadan. o sandalyeden düşüren taşlama sekansındaki zamansız gelen taşlar gibi en beklenmedik anlarda taşlar film gerçek dünyayı. ben de gidip sanat eleştirmeni olayım artık bu cümleden sonra.
- gülmekten bıktıran, iğrendiren film. hatta uzun bir süre gülmeyi düşünmüyorum.
---spoiler---
i am the messiah. now, fuck off!
---spoiler---
- bir zaman makinem olsa yapacağım ilk iş geri gidip bu filmi sinemada izlemek olurdu..filmde öyle acayip iğneler vardır ki tam da yapım yılında türkiye de yaşananları anlatmaktadır sanki...
aslında kendi adıma bir çok sahnede götüm yarıla yarıla gülerken bir yandan da bir 78 kuşağı evladı olarak içimi karalar bağladı...bana bu duyguları yaşattığı için montlu pitonlara çok teşekkür ederim
iğneler bir yana, kalabalık ve meryem(!) arasında diyaloglar insanı altına sıçırtır gülmekten...
ha bir de olaki bu filmi yaşadığınız evdeki insanlar uyuduktan sonra izlemeyiniz. sebebi onları rahatsız etmek değildir yanlış anlamayın. orası zaten aşikar. fakat insan gene de çok sesli gülmemek için kasıyor. bu kasıntı size daha ağır bir yük olacak ve filmin kıkırdama ile ilgili sahnelerinde gülmekten karınınız patlayacak...
(bkz: biggus dickus)
(bkz: incontinentia buttocks)(bokarec, 18.03.2008 04:05 ~ 04:05)
|