monsters inc   

adana çık aradan

1. türkçe'ye sevimli canavarlar olarak çevrilen mükemmel ötesi bir animasyon filmi..
    (sagu, 24.07.2004 23:58)
  2. sevimli canavarlar olarak türkçeye çevrilen bilgisayar animasyonu film.
    (elvishking, 15.09.2004 00:01)
  3. boo adındaki küçük kız karakteri ve espriler süperdir
    (acı çikolata, 15.09.2004 00:04)
  4. kamera arkası bile yapılan animasyon filmi
    (elvishking, 15.09.2004 00:13)
  5. dünyanın en iyi bilgisayar animasyon filmlerinden birisi.. oyuncak hikayesi'nin* oscar ödüllü yaratıcılarından (bkz. pixar).. çok yaratıcı ve hayalgücü yüksek bir senaryo ile başarılı animasyonları birleştiren bir film..
    (zeus, 15.09.2004 16:37)
  6. daha bu gece seyrettiğim mükemmel bir konusu 2001 yapımı bir pixar klasiği
    (petre, 01.03.2006 03:50)
  7. gülmekten suratımda kalıcı ve salak bi sırıtma bırakan animasyon film. her an espri gelebiliyor ve yaptıkları kamera arkası yarıp geçiriyo
    (kerry, 04.07.2006 17:27)
  8. konusunu en çok beğendiğim animasyon film.hele o ufaklık yok mu...gülmekten karnıma ağrılar girmişti o filmi izlerken.hele sonundaki araba sahnesine gülmekten çenem düşecek sanmıştım.süper bence herkes izlemeli bu animasyonu.
    (kızılkırmızı, 04.08.2006 19:47)
  9. pixar ve disney gibi devleri ortak bir projede birleştiren bu film 115 milyon dolar tutarındaki bütçesiyle dünyanın en pahalı animasyon filmidir..
    (zeus, 10.10.2006 07:59)
  10. metallica ile yakından ilgilenenlerin izlemesi gereken bir film.

ana karakterler james sullivan ve mike wazowski gerek yüz ve vücut yapıları, gerek yaptıkları işler, gerek kişilikleri, gerek hareketleriyle james hetfield ve lars ulrich ikilisinden yola çıkılarak yaratılmışlar bence. james ve lars ile dalga geçen ünlü napster animasyonunu ("beer, good!") hatırlayın, oradaki tipler gerçek ve monsters inc. soyutlaması arasındaki geçişin ara formları gibiler, o kadar benziyorlar ki iki tarafa da. bilmiyorum böyle bir beyanatları var mı pixarcı amcaların (google'da bulamadım, hatta bu benzerlik konusunda hiçbir şey bulamadım), ancak ben canavarları ilk gördüğüm andan itibaren aklımda bu vardı, izlerken de james ve lars'ı izler gibi hissettim hep. dediğim gibi görüntü dışında; mike'ın işin başarı, şöhret ve para kısmıyla ilgilenmesi, menajer gibi davranması, arabasına olan bağlılığı, tezcanlılığı, gevezeliği, konuşurken sürekli ellerini kullanması; james'in ise asıl işi yapan ve takdir gören kişi olması, işinde 1 numara olması (burada övgü var evet), övünmeyi-konuşmayı sevmemesi, mike'a göre babacan ve ağır olması, kambur durması - görüntüye kaydık tamam kes.

senaryo açısından da şu var bak: james-lars da, james-mike da zamanla tarzlarını değiştiriyor, daha "evcil" oluyorlar, "yumuşuyorlar". evet dışarıdan bakınca sadece oldschool artık para kazandırmayacağı için bu yola başvurdular gibi görünüyor, ancak aslında kendi içsel gerilimleri ve değişimleri sonucu tarz değiştiriyorlar. monsters inc.'te de, metallica'da da durum böyle bence. bu kadar paralellik şans eseri olabilir mi? kuşkusuz ki herşeyi yaratan bir yaratıc

hatta buyrun bir de atatürk ve 19 mucizesi vereyim, the pixar code'u kırayım:

james (bildiğin james evet) sullivan (8 harf) - james (bu da james) hetfield (8 harf)
    mike (4 harf) wazowski (kuzey-doğu avrupa ismi) - lars (4 harf) ulrich (kuzey-doğu avrupa ismi)

kesmedi mi? peki buna ne diyeceksiniz? (bkz: some kind of monster) (burası şaka) (öncekilerde ciddiyim gayet) ("ahaha doğru valla hocam :)))" gibi cıvık mesajlar atmayın) (güle güle) (ördekli belediyesi)

ek: spoiler vermeden, yuvarlak ama etkili cümlelerle yazdım şunu, alkışlarla yaşıyorum.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 29.10.2006 02:02 ~ 16.02.2008 18:08)
  11. yaratıcılığın üst sınarlarında dolaşan pixar yapımı, mükemmel animasyon filmi.
    (kun3uli, 26.01.2007 20:55)
  12. sıradışı hikayesi ve senaryosu ile türdeşlerinden ayrılan çok başarılı animasyon filmi. (hatta pixar filmlerinin artık animasyon filmleri içinde değil ayrı bir tür olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.)

--------------spoiler-----------------

filmin sonlarına doğru boo'nun oyuncakları arasında nemo görünmüştür.

--------------spoiler------------------

filmin başında gösterilen komikötesi kuşlu animasyon için (bkz: for the birds) (divx'lerde yok bu)
    (yilan tislak, 27.09.2007 17:22)
  13. bunların neresi canavar dedirten animasyon filmi.

canavarlar dünyası adlı kendilerine has bir diyarda yaşayan ve enerji toplamak için arada bir insanların bulunduğu ortamlara gelmek zorunda kalan canavarların öyküsünü anlatmaktadır çünkü canavarlar dünyası'nın enerji kaynağı, canavarlar tarafından korkutulan insanların attığı çığlıklardır.
    (ceyus, 12.10.2007 00:29)
  14. türkçe seslendirme (dublaj) ekibinin tek tek ellerinden öpülmesi gereken bir film. başta ziya kürküt olmak üzere çok iyi seçilmiş bir ekiple seslendirilmiştir.

not: takdire şayan.
    (iddqd, 25.04.2008 00:27)
  15. vaktin nasıl geçtiğini anlamadan bir anda bitiveren pixar yapımı güzel animasyon film.

---spoiler---

şirketin kapısında yazan "we scare because we care" cümlesiyle beni benden aldı film. ayrıca kahraman canavarımızın ve minik kızın sevimliliği hayran bıraktı. pixar'a gurban olam.

---spoiler---
    (chubbchubb, 08.08.2008 01:22 ~ 01:29)