|
|
- fazla alışık olmadığımız bi film. örneklerinin tam aksine, türkleri, türkiyeyi aşağılayan bir film değil de, türkiye'yi farklı açıdan, islami felsefe açısından yücelten, türkleri hoşgörünün kralı mertebesine çıkaran olağanüstü film. şunu da belirteyim: filmin konusu macaristan olsaydı ve ömer şerif bi macarı oynasaydı yine aynı şeyleri söylerdim. çok özel bir film ve her türk gencinin izlemesi gereken bi yapım. elimizdeki kültürün bilincine belki de biraz farkına varabilme açısından. çünkü filmde müslümanlar içki içiyor, kasaba kızları yabancı müzik eşliğinde dansediyor, semazenler dönüyor. ve bir türk parisin ortasında insanlık dersi veriyor.
- böyle mi güzel işlenir bir konu?böyle mi güzel anlatılır müslümanlık?filmden çıktığımda tüylerim diken dikendi.hala etkisini hissediyorum.ayakta alkışlarım ben böyle filmi!
(çilek, 17.10.2004 23:18)
- fragmanında "ulan burası istanbul mu diyerek" merak saldığımız filmdir henüz izlenmemiştir fakat şu muhabbete sebep olmuştur;
e: beyler bana biraz destek yapın yarın şu ibrahim beyi alıcam.
r: yaparız. /jeton düşer/ ii de hacı dört milyon zaten alıver ya.
e: kardeşim orjinal alıcaz bu sefer adamlar ayda yılda bir bizi güzel gösteren film yapmışlar onu da sahte mi alalım. götlerini mi versinler türklere sen orjinal al diye.
- ömer şerifi n bakkal işleten türk rolünde oynadığı türkçe çevirisi kuran çiçekleri olan 2003 yapımı bir film.türk filmi tadında sevimli bir film.film fransız yazar eric-emmanuel schmitt in romanını konu almıştır.
- fransız dili ve edebiyatı öğrencilerinin incelediği ya da inceleyeceği Éric-emmanuel schmitt kitabı.
- sıcacık bir film oyuncularıyla hikayesiyle her şeyiyle
(leyl, 27.02.2007 00:50 ~ 00:53)
- (bkz: monsenyör ibrahim tatlıses ve conan)
- türkiye'yi ve türkleri bizden daha iyi anlatan film. kültür bakanlığı film çekse bu kadar olumlu yaklaşmazdı. birincisi islamın sanıldığı gibi bir din olmadığını anlatıyor. ikincisi türklerin arap olmadığını, bunların farklı hoşgörülü bir yaklaşımı olduğunu anlatıyor. en nihayetinde bir türkiye gezisiyle film noktalanıyor. konusuna filmi piç etmemek adına girmiyorum, orası daha bir ilginç. 2003 fransız yapımı bir filmdir. başrolde ömer şerif vardır.
yine bize ne giydirmişler ön yargısı ile film izlenmeye başlanmışken dumur olunmuştur.
(bkz: ibrahim bey ve kuran çiçekleri)
- izleyeli 4 sene olmasına ve filmi tam olarak hatırlayamamama rağmen aklımda olumlu düşünceler bırakmış bir filmdir.içinde momo'nun cinsel yaşamından kesitlere tutunda,sıcacık dostluklara-dini konulara kadar bir sürü güzel sahne barındırdığını anımsadığım hoş film.kısa zamanda tekrar izleme planları yaptıran ve sonrasında bu yorumu tekrar gözden geçirmeme neden olacak filmdir de aynı zamanda...
(bkz: ömer şerif)
|