monochrome   

adana çık aradan

1. muhteşem bir yann tiersen parçası.
    (wondrous, 18.09.2005 02:14 ~ 06.10.2008 17:21)

2. tek rengin tonları.
    misal veriyorum 'odamı dizayn ederken monochrome bir uslupla minimalist çizgiler yakalamaya çalıştım'
    (faustus, 27.11.2005 00:19)
  3. bir photoshop filtresi.
    (akaydo, 27.11.2005 01:24)
  4. yann tiersen'in kendisinin seslendirip seslendirmediğini merak ettiğim şarkıdır. efsanevi...
    (smooth, 13.03.2006 23:47)
  5. otomatik kapı'nın elinden çıkma, tazecik stil.
    'rengarenk stiller istemiyoruz', 'depresifiz biz', 'siyah iyidir' diyenlere birebir.
    (somnambule, 06.05.2006 21:15)
  6. siyahın en koyu halinin sayfanın en üstünden başlayarak aşağı doğru giderek açılması anafikriyle üretildiğini düşündüğüm stil. dikkat çekici bir şey var siyah beyaza susamış fakat ulaşamıyor, siyah tutuşuyor beyaz için ama en fazla gri... sadeliğin doruk noktası da yaşanıyor.

kara ne güzel bir renk dedirtiyor!
    kara ve yumuşak, temsili budur işte dedirtiyor.

(bkz: ellerine sağlık)
    (karoten, 25.05.2006 00:36 ~ 00:48)
  7. keyifli bir klibe sahip yann tiersen parçası...

klip "le quartier" klibi ile aynı mekanda geçer ve senaryo "le quartier" klibinin senaryosunun öncesidir...
    (van den budenmayer, 07.06.2006 00:59)
  8. parçayı fransız popçu dominique ane seslendirmiştir
    (abece, 01.09.2006 12:46)
  9. collidenin 2001 çıkışlı chasing the ghost adlı albümündeki 8 numaralı parça. tarz aynı, dark gothic electronic.

sözleri şöyle ;

i see threes your tempting me what a deal you see your i see all what a deal lunacy in the yard who do you think you are i see all my increments in monochrome who decides the weeks spin by balancing the wheel curious send me a sign only us just passing through only us just passing through only love can reach the heart only love can tear apart only love can reach the heart only love can tear apart you lunacy in the yard who do you think you are i see all my increments in monochrome who decides the weeks spin by balancing the wheel increments in monochrome only us just passing through only us just passing through only love can reach the heart only love can tear apart only love can reach the heart only love can tear apart you only love can reach the heart only love can tear apart i see all my increments in monochrome i see all my increments in monochrome only love can reach the heart only love can tear apart i see all my increments in monochrome only love can reach the heart only love can tear apart.
    (sade, 01.09.2006 14:13)
  10. http://www.youtube.com/...
    (bouboulına, 09.05.2007 01:55)
  11. ing. siyah beyaz
    yann tiersen'in en bilinen parçalarından. çok basit bir müziğin aynı derecede basit sözlerle birleşimi bu kadar mı etkili olabilir diye düşündürebiliyor insanı.
    (pasak, 09.09.2007 12:55)
  12. kesinlikle ideal bir stildir. adından da anlaşılabileceği gibi sadedir. sadece siyah ve beyaz olmak uzere 2 adet renge sahiptir. özellikle laptop kullanıcıları için tavsiye ediyorum.*zira deneyeyim tusuna basmanızla birlikte ekran bayacana bir kararıyor ve enerji tüketimi %45.7 azalıyor.(bkz: küsuratlı sayı verince inandırıcı olmak). tarayıcınızın "görünüm" bölümünden de yazı boyutunu en ufağa aldın mı ben deyim 6 sen de 8 saat pil ömrü. bu stil kesinlikle laptoplar için tasarlanmış.
    (pasteteux, 13.09.2007 02:23 ~ 02:23)
  13. klibiyle beni bitiren şarkıdır. "abi hadi girip çekelim de çıksın aradan şu klip işi" deyip de tek seferde çekilmiş gibi bi izlenim bıraktı üstümde. yann tiersen'in klip içindeki tavırları apayrı zaten.
    (bkz: böle puşt gibim ibnem gibim bişey)
    (buğra, 16.11.2007 23:05)
  14. leziz bir yann tiersen şarkısı olmakla birlikte bir o kadar beğendiğim sözlük stilidir. dikkatimi çeken bir şey; explorer'da sayfanın alt kısmına indikçe siyah renk griye dönüşüyor. firefox'da ise böyle bir şey olmuyor.
    (drummy, 19.11.2007 07:43)
  15. firefox için nasa night launch teması ve win xp için zune teması ile birlikte kullanıldığında gözleri ve gönülleri rahatlatan hoş itüsözlük stili.
    (amele mektebi, 16.12.2007 23:24)
  16. geç de olsa rengin aşağıya doğru açıldığının farkedildiği temadır.. (bakmak ile görmek..+ ohannes!)
    (smg, 26.12.2007 16:35 ~ 16:35)
  17. tek dalgaboyuna sahip ışık.
    başka bir deyişle tek bir renk.
    (frayedendsofsanity, 26.12.2007 16:42)
  18. birden bire çalışmamaya başlayan sözlük stilidir.
    stilim monochrome iken, durduk yere orjinal itü sözlük stiline değiştirmiştir kendisini. stiller'den tekrar eski haline getirmeye çalıştıysam da orada da olmuyor, test yayınında itü sözlük stilini gösteriyor.
    yetkililere duyrulur.
    (drummy, 18.02.2008 20:18 ~ 22:02)
  19. eskiden yann tiersen denildiğinde uzak kalmayı tercih ederdim. nedense, popüler kültür mirasçısı olarak gelirdi. amelie film müziğinden başka şarkısını bilmezdim, dinlemezdim. ama şu 1 ay içerisinde beni öylesine tekrardan müziğe bağımlı hale getirdi ki, çekemiyorum bu yapışmışlıktan kendimi. çektikçe çekiyor kendine, işte gelmek istediğim nokta; monochrome şarkısının belki de dünya çapında en önemli bestelerden birine sahip olduğunu düşünüyorum. durgun ama tüm duygularını açığa vuran, özellikle hüzünün mutluluk verdiği açıklanamaz bir güzellikteki kusursuzluk. müzik bir doğa ise, monochrome güneştir, aydır, sevgidir. ehehe selvi boylum al yazmalım eleştirisi gibi oldu mazur görün. *
    (sadomasochistic, 10.09.2008 14:58)
  20. (bkz: monochromatic stains)
    (samalith, 10.09.2008 15:26)
  21. normalde bu kadar kişisel ve boş girileri eksilerim ben
    fakat söylemeden edemem:

abartı derecede güzel bir şarkıdır bu.
    (kısaveacısız, 06.10.2008 04:57 ~ 05:09)
  22. anyway, i can try
    anything it's the same circle
    that leads to nowhere and i'm tired now.

anyway, i've lost my face,
    my dignity, my look,
    everything is gone
    and i'm tired now.

but don't be scared,
    i found a good job and i go to work
    every day on my old bicycle you loved.

i'm pilling up some unread books under my bed
    and i really think i'll never read again.

no concentration,
    just a white disorder
    everywhere around me,
    you know i'm so tired now.

but don't worry
    i often go to dinners and parties
    with some old friends who care for me,
    take me back home and stay.

mochrome floors, monochrome walls,
    only abscence near me,
    nothing but silence around me.
    monochrome flat, monochrome life,
    only abscence near me,

sometimes i search an event
    or something to remember,
    but i've really got nothing in mind.

sometimes i open the windows
    and listen people walking in the down streets.
    there is a life out there.

but don't be scared,
    i found a good job and i go to work
    every day on my old bicycle you loved.
    anyway, i can try
    anything it's the same circle
    that leads to nowhere and i'm tired now.

anyway, i've lost my face,
    my dignity, my look,
    everything is gone
    and i'm tired now.

but don't worry
    i often go to dinners and parties
    with some old friends who care for me,
    take me back home and stay.

mochrome floors, monochrome walls,
    only abscence near me,

monochrome flat,
    monochrome life,
    only abscence near me,
    (hit the road bebişim, 06.10.2008 17:28)
  23. (bkz: kodachrome)
    (earendill, 06.10.2008 17:29)
  24. çevirisi aşağıdaki gibi olan müthiş yann tiersen şarkısıdır.

“her neyse neyi denersem deneyeyim, herşey aynı görünüyor. hiçliğe çıkıyor ve şimdi yorgunum. her neyse yüzümü, saygınlığımı, görünüşümü kaybettim. tüm o şeyler yitip gitti ve şimdi yorgunum. ama korkma, iyi bir iş buldum ve hergün sevdiğin o eski bisikletle işe gidiyorum. yatağımın altındaki o okunmamış kitapları karıştırıyorum ve gerçekten bir daha asla okumayacağımı düşünüyorum. konsantrasyonum yok ve etrafımda anlaşılmaz bir beyazlık. şimdi yorgun olduğumu biliyorsun. ama endişelenme sık sık akşam yemeklerine ve beni önemseyen eski arkadaşlarımla partilere gidiyorum. beni eve bırakıyorlar ve evimde kalıyorlar. tek renkli yerler, tek renkli duvarlar, sadece yokluk bana yakın. etrafımı sadece sessizlik sarıyor. tek renkli kat, tek renkli hayat, sadece yokluk bana yakın. bazen bir olayı veya hatırlayacağım bir şeyi araıyorum. ama aklıma hiç bir şey gelmiyor. bazen pencereleri açıyorum ve yoldan geçen insanları dinliyorum. orada hayat var. ama korkma iyi bir iş buldum ve hergün sevdiğin o eski bisikletle işe gidiyorum . her neyse neyi denersem deneyeyim, herşey aynı görünüyor. hiçliğe çıkıyor ve şimdi yorgunum. her neyse yüzümü, saygınlığımı, görünüşümü kaybettim. tüm o şeyler yitip gitti ve şimdi yorgunum. ama korkma iyi bir iş buldum ve her gün sevdiğin o eski bisikletle işe gidiyorum. tek renkli yerler, tek renkli duvarlar, sadece yokluk bana yakın. etrafımı sadece sessizlik sarıyor. tek renkli kat, tek renkli hayat, sadece yokluk bana yakın. “
    (arzlonga, 14.10.2008 04:12)